Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@rerere píše:
@Evulina víc nemůžu spát strachy z NU než z nemocí…ale o ty nemoce taky nestojím…jo, u sebe je to rozhodování o něčem jiném než u dětí, ať se rozhodnu jak se rozhodnu, vždycky ty následky ponesu já, dr., co to naočkuje, tomu to může být fuk, jestli se těm dětem něco stane nebo ne a taky mu to fuk je…ach jo.
Není to snadné, no. Také jsem si tím prošla. Za mne určitě jedno z nejtěžších rozhodování, co se týče dětí.
A máš pravdu, ať se rozhodneš jakkoli, vždy tu zodpovědnost poneseš pouze a jedině Ty (resp. oba rodiče). Ale s tím vědomím už si člověk děti ‚pořizuje‘.
Hodně štěstí ![]()
@rerere píše:
Já netrpím nepokorou k nemocem, vždyť na začátku píšu-co když to bude špatně, že jim to očkování nedám? Vy co píšete očkovat očkovat, viděli jste někdy reakci na očkování? Já jo, o babičku jsem se se 2 malými dětmi 4 měsíce starala, vím, jak vypadá reakce na očkování. Náš dr. nikdy žádnou reakci na očkování kromě teploty a zarudlého místa vpichu neviděl (protože jiné neexistují)…spalničky-na jednu stranu fakt nestojím o to, aby je malá dostala, ale v tom, čím se proti nim očkuje je něco, co vím, že jí vadí (laktoza). Kluk měl pravděpodobně černý kašel, když mu byli 3 (určitě ho neměl, protože je očkovaný, žádný test na něj mu dr. neudělal, přestože se mi v noci téměř dusil, kašlal a nešlo to zastavit, až z toho kašle kolikrát i zvracel). A mimochodem-spalničky NIKDY nebyly vymícené. Jakto, že např. na mor se nikdy neočkovalo, a není? Zamyslete se…
Loni epidemie na Madagaskaru.
@Jirka765 píše:
Když jsi lékařka, můžeš svůj názor na očkování trochu rozvést? Třeba studie o souvislosti MMR a autismu jsou prokázané podvody nebo ne?
Ockuju. Deti i sebe.
Pokud chces krasny rozbor nejen Wakefielda, cti zde. ![]()
http://personal.tucna.net/…ho-hypoteza/
@lucenka píše:
Na co ty se v dospělosti očkovaná? Nebo jsi taky „matka“ díky které jsou stále spalničky mezi námi?
Jinak nemocnost spalničkami klesala už před zavedením očkování se zlepšením stravy, hygiena lékařské péče
Jasne. Ted fici spalnicky v Praze, takze vsechny nadsene (rozumej uplne strelene a pitome) lovkyne techto bezvyznamnych detskych nemoci ( nazor tech samych osob) sup tam.
Ja spalnicky mam preockovane, nejsem blazen abych je chtela od pacientu chytit.
@rerere píše:
Já netrpím nepokorou k nemocem, vždyť na začátku píšu-co když to bude špatně, že jim to očkování nedám? Vy co píšete očkovat očkovat, viděli jste někdy reakci na očkování? Já jo, o babičku jsem se se 2 malými dětmi 4 měsíce starala, vím, jak vypadá reakce na očkování. Náš dr. nikdy žádnou reakci na očkování kromě teploty a zarudlého místa vpichu neviděl (protože jiné neexistují)…spalničky-na jednu stranu fakt nestojím o to, aby je malá dostala, ale v tom, čím se proti nim očkuje je něco, co vím, že jí vadí (laktoza). Kluk měl pravděpodobně černý kašel, když mu byli 3 (určitě ho neměl, protože je očkovaný, žádný test na něj mu dr. neudělal, přestože se mi v noci téměř dusil, kašlal a nešlo to zastavit, až z toho kašle kolikrát i zvracel). A mimochodem-spalničky NIKDY nebyly vymícené. Jakto, že např. na mor se nikdy neočkovalo, a není? Zamyslete se…
Neoperuj cernym kaslem, kdyz ho nemas potvrzeny. Co synovi zabralo a za kolik dnu?
https://www.cestovni-nemoci.cz/…moci/mor-120
Ohledne moru… mor je, ockovani taky je a pokud srovnavas kapenkovou nakazu s nakazou sirenou blechami a hlodavci tak uz se nesnaz premyslet a deti ockuj. Fakt tomu nerozumis a sazet na matersky instinkt zahlcena uzkosti je špatně. Napachas vic skody nez uzitku.
A pro uplnost, moje dite reakci melo, uznanou ockovacim centrem, specifikovat ji nebudu, je dost vzacna a nechci se od- anonymnit.
Zkonzultovano, doporuceno nebat se a doockovat s odstupem.
Matka ve me instinktivne silela, co kdyz se robatku neco stane atd atd, lekarka ve me velela zachovat klid a neblbnout. Vypnula jsem v sobe hysterickou matku a poslechla doktorku. Doockovano, bez reakce.
@Lenka_Hal píše:
Doporucuji:
https://academic.oup.com/…4/456/284219
Jinak autor toho nesmyslu, Wakefield, udelal spoustu „prohresku“ proti vedecke metodice, resilo se uz jen to, zda ty veci delal schvalne, nejaky profit, nebo z cire blbosti. Myslim, ze se nekde provalilo, ze byl nejakym zpusobem zainteresovan, do vyvoje nejake nove vakcinaceale detaily si nevybavuju…
Jj, podilel sa na patentu na konkurencni vakcinu.
@BellinkaX píše:
Jasne. Ted fici spalnicky v Praze, takze vsechny nadsene (rozumej uplne strelene a pitome) lovkyne techto bezvyznamnych detskych nemoci ( nazor tech samych osob) sup tam.
Ja spalnicky mam preockovane, nejsem blazen abych je chtela od pacientu chytit.
Já bych se klidně taky dala očkovat. Ale nejsem blázen, abych si nechávala dát i priusnice, když jsem je prodělala, tudíž mám imunitu (lepší jak po očkování)
@lucenka
Monovakcina neni a neverim Ti ze by ses nechala ockovat.
priusnice ve vakcine mi fakt nevadily.
@Anonymní píše:
Potřebuji se prosím zeptat. dnes jdu s mimčem na dvouměsíční poradnu a mám napsané v průkazce + očkování. vybavuji si, že mi to mudra říkala. jen ted jsem prekvapena ze uz tak brzy. to se miminka ockuji takhle brzy? mám tam napsáno hexa+prevenar. Dvě starší děti už si nepamatuju a vím, že jsem moc očkovat nechtěla a byly s tím celkem dohady.teď jsem zmatená, že už bych dnes měla nechat miminko očkovat.
anonym (důvodyrodinné-čte to tady rodina) nemusí vědět babička a všichni, že řeším očkování
9 týdnů je NEJDŘÍVĚJŠÍ termín. Máš možnost ještě odložit. Dle MUDr. Petráše se stejně dávka ve 2 měsících často neujme ![]()
@BellinkaX píše:
@lucenka
Monovakcina neni a neverim Ti ze by ses nechala ockovat.priusnice ve vakcine mi fakt nevadily.
No ale dřív monovakcina byla. A ano nechala bych se očkovat. I když se to nezdá tak jsme oba s klukem očkovaní na dost věcí.