Očkování ani ne týden po nemoci

Anonymní
15.9.24 00:28

Ockovani ani ne tyden po nemoci

Ahoj, mam 18 mesicni, u ktereho se mi porad nedari naockovat 3.hexa. Uz i prvni dve davky se kvuli nemocem posouvaly. Vzdy, kdyz mame jit na ocko, nekdo prinese domu nejaky bacil. Ted znovu. Mame jit ted ve stredu, malej byl ale minuly tyden nemocny, z nedele na pondeli 38 teplota, pak uz jen ryma a kasel. Ted po tydnu jen lehce pokaslava. Mame jit ve stredu. Starsi dite bylo tez nemocne, ted by mel jit do skolky. Takze opet neco prinese. Premyslela jsem, ze ho necham do te stredy doma, aby zas maleho nenakazil, ale nevim, jestli neni na to ockovani brzy. Jak to delate s ockovanim vy, kdyz mate vice deti a predavaji si nemoce navzajem? Sli byste uz takhle brzy po nemoci? Diky.

Anketa

Hlasovalo:

Loreipsum doloret

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101871
15.9.24 08:03

Po takovéto nemoci asi jo, jednodenní teploty nepovažuji za žádnou zásadní nemoc a raději lehké končící pokašlávání s malou pravděpodobností inkubacky, než opačně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36073
15.9.24 08:06

Toho staršího bych nechala určitě doma celý týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11861
15.9.24 08:11

Po takovéhle lehkém nachlazeni jsem nechávala očkovat. Staršího bych ale asi do školky taky tento týden ještě nedávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69040
15.9.24 10:22

Naše dr. by nenaočkovala. Ale co tak čtu, jedost v menšině. Ačje hodně proočkovací, trvá na odstupu 14 dní po nemoci a prohlédne dítě, aby bylo zcela zdravé, takže i když jsem ho tam vedla s „rýmu už nemá“, zkonstatovala, že sliznice jsou ještě zarudlé, a odložila. Jo, něco jsme odložili víckrát…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4916
15.9.24 10:26
@ugluk píše: Více

Takhle by to mělo být, radši počkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
15.9.24 10:58

@ugluk a pak máš lékaře jako náš bývalý pediatr, kteří vidí překážku v očkování teprve v případě, kdy má dítě horečku nad 39°C.

• Citovat
  • Upravit
9090
15.9.24 11:03

Zavolala bych a konzultovala s dětskou. Jak to vidí. Naše po nemoci vždy odložila.
Už mám sice velké děti. Jiná kategorie očkování. Syn dostal teď ve středu na jedenáctileté prohlídce očkování (proti rakovině děložního čípku). Dcera měla jít příští týden taky, ale dostala covid. Takže stejné očkování se odsune. Hned po nemoci nám nikdy děti neočkovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3913
15.9.24 13:49

Zavolala bych a přeobjednala. Jednou to klapne. Osmnáct měsíců zas není nějaký horentní věk, že by to muselo být za každou cenu hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek