Očkování hepatitidy A brněnské batole

65
20.10.16 09:54

Ockovani hep A brnenske batole:)

Mam dceru 1,5r, je dost ziva, vsechno osaha, strka do pusinky a kouse si i boty. Bojim se ji brat kvuli zloutence do mesta, v kocarku ji neudrzim a branit ji v prozkoumavani mesta nejde, jen bych ji sekyrovala. Bezne vlhcene ubrousky zloutenku nezabiji, z gelu nebo spreju by ji podle me brzo slezla kuze (je atopik) a navic by je porad lizala… premyslim o ockovani (vakcina je od 1r), sly jste do toho nektera? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
zoy
1495
20.10.16 10:05

Vzhledem k tomu, že se epidemie žloutenky drží Brna už docela dlouho, tak bych asi byla spíše pro očkování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
20.10.16 10:09

No ona ta vakcína (Havrix) teď není ale skladem. Tak zkus zjistit, jestli ji mají očkovací centra, protože lékárny ji nemají a nedá se objednat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.10.16 10:26

Mám očkované obě děti na žloutenku A. To je jediné nepovinné očkování, které mají. Naše dr. nebyla pro očkování navíc, ale žloutenku nám tenkrát doporučila. Když byl dceři rok a půl, tak jsme jeli na dovolenou do zahraničí a žloutenka tehdy byla i v Praze a ve Středočeském kraji. Na toto očkování žádné reakce neměly. I ségra nechala kluka očkovat proti žloutence A.

• Citovat
  • Upravit
634
20.10.16 10:27

Já bych neočkovala :mrgreen: ona ta žloutenka v Brně není zase taková jak se zdá :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
20.10.16 10:31

Ahoj až bude mít dcera rok nechám ji očkovat a to nejsem z Brna, takže za mě určitě ano. Riziko je docela velké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2852
20.10.16 10:38

Jestli naočkovat nelépe poradí pediatr, my neznáme její chorobopis. Co jsem maminky zaslechla, tak momentálně není v Brně vakcína.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6997
20.10.16 10:44

Za mě rozhodně ano, mám naočkované obě děti i když nejsme z Brněnska. Doktor mé rozhodnutí už před několika lety schvaloval a rozhodně nelituju. I ve školním kolektivu je riziko nákazy vyšší.
Před měsícem jsem očkovala mladší dítě- dostali jsme vakcínu VAQTA, žádnou reakci jsem nezaznamenala. Navíc nám celou částku 700,– proplatila pojišťovna.
Ale je potřeba počítat s tím, že zhruba 2-4 týdny trvá, než se vytvoří protilátky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1812
20.10.16 10:51

Jsem z Brna a proti žloutence mám naočkované všechny děti. Myslím, že zrovna ta žloutenka se vyplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
20.10.16 10:54

Diky!

Ok, vsem dekuji. Je pravda, ze to neni jen aktualni zalezitost, ochrani ji to pak treba i na tabore, na diskotece, kdyz se bude s nekym libat a tak :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
20.10.16 10:55

My jsme se očkovali v srpnu. Já s manželem jsme na vakcínu čekali 2 dny, pro děti ji měla připravenou doktorka, ale objednávali jsme je asi 4 dny předem. Máma se byla naočkovat na začátku září a čekala na Havrix 3 dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.10.16 10:59

Holky měly taky Havrix. Proplácela jim to tenkrát v akci zdravotní pojišťovna, takže to měly zdarma. Měly 2 dávky po půl roce. Vakcína má účinnost asi 10 - 15 let není to celoživotní, ale u těch nejměnších dětí je to nejvíce potřeba, protože ještě tu hygienu tolik nedodržují a strkají vše do pusy.

• Citovat
  • Upravit
16431
20.10.16 11:02

@Dorje Syn jde do skolky a o prazdninach me doktorka velmi usilovne premlouvala, at ho urcite naockujeme, ze se po prazdninach vraci deti z Moravy do skolek a ze je velky hazard zloutenku nepichnout. Ja bych dite naockovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16431
20.10.16 11:05
@johanka139 píše:
Za mě rozhodně ano, mám naočkované obě děti i když nejsme z Brněnska. Doktor mé rozhodnutí už před několika lety schvaloval a rozhodně nelituju. I ve školním kolektivu je riziko nákazy vyšší.
Před měsícem jsem očkovala mladší dítě- dostali jsme vakcínu VAQTA, žádnou reakci jsem nezaznamenala. Navíc nám celou částku 700,– proplatila pojišťovna.
Ale je potřeba počítat s tím, že zhruba 2-4 týdny trvá, než se vytvoří protilátky.

Pry se muze ockovat i 7 dni po nakazeni a vakcina je presto ucinna. Na CT byla reportaz o Havrixu a ockovani v Brne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
20.10.16 11:16
@tulipán píše:
Pry se muze ockovat i 7 dni po nakazeni a vakcina je presto ucinna. Na CT byla reportaz o Havrixu a ockovani v Brne.

To je snad v nějaké rychlejším schematu, jsem někde četla :nevim: Blbé je, že inkubační doba je až 50 dnů, takže tady to rychlé přeočkování se řeší u těch, kteří přišli do kontaktu s nemocným a očkování musí být do těch 7 dnů od kontaktu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí