Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já jsme momentálně těhotná, otěhotněla jsme právě v té době, kdy syn očkování dostal. Když jsme se ptala gynekologa, koukal na mě s vytřeštěnýma očima, kde jsem tohle slyšela
Kamaradky gynekolog napsal doporuceni pro pediatra neockovat starsi dite v dobe tehotenstvi matky. Asi co lekar to nazor.
Priorix se dava i dospelym, neni stanovena horni hranice, takze bych se pozdejsiho ockovani nebala. S pozdejsim ockovanim byvaji problemy u „detskych vakcin“ typu hexa. Zalezi take na tom, jak moc se tech nemoci bojite. Ja velmi, takze bych triletaka ockovala.
@Elessa No právě, prý je to živá vakcína a to je důvod, proč neočkovat, když je matka těhotná (takto jsem slyšela zdůvodnění).
Já se také těch nemocí bojím velmi. Ale zároveň se i velmi bojím očkovat a zvlášť ještě teď, když jsem zjistila to těhotenství. Achjo.
@Anonymní píše:
@Elessa No právě, prý je to živá vakcína a to je důvod, proč neočkovat, když je matka těhotná (takto jsem slyšela zdůvodnění).
Já se také těch nemocí bojím velmi. Ale zároveň se i velmi bojím očkovat a zvlášť ještě teď, když jsem zjistila to těhotenství. Achjo.
https://www.vakciny.net/…ta/P_MMR.htm
Skutečně není důvod neockovat.
To slysim prvne. Dcera dostala ocko na spalnicky (reakci mela silenou) v den, kdy jsme byli s mladsim poprve u pediatra. Doktorka nerikala, ze by to nejak vadilo
v tehotenstvi mi dceru ockovali normalne (bylo ji 5mesicu, kdyz jsem otehotnela).
To uplne chapu
Zjistete si k tomu pro klid duse jeste vice informaci, napiste treba i na vakciny.net a do rozalia, jake s tim maji zkusenosti, nez se rozhodnete.
@Anonymní píše:
Máme jít se synem na očkování MMR (Priorix) a já jsem zjistila, že jsem těhotná.
Někdo říká, že se při těhotenství matky dítě očkovat může, někdo, že ne.
Prosím o vaše zkušenosti. Stalo se tady některé mamince, že se na ni přenesly zarděnky z očkovaného dítěte?
Nejsem si jistá, jestli jsem jako dítě zarděnky měla nebo ne (očkovaná asi budu, to myslím bylo dřív u všech povinné, jestli se nepletu).
Synovi budou 3 roky, do školky ho zatím nebudu dávat, takže můžeme ještě odkládat. Ale mám obavy ze spalniček a také nevím, jestli nebude tu vakcínu snášet třeba ve 4 letech hůř (nejlepší je prý dávat ji po 2. roce, ale ne zase zbytečně pozdě, co jsem četla názory).Děkuji.
Ahoj,
já jsem řešila také MMR v době těhotenství a rozhodla jsem se vakcínu odložit - bylo mi to i pediatrou doporučeno. Takže jsem odložila a jsem ráda. Očkuju tedy posunutá schemata i pro Hexu a třeba MMR dávám až holky jdou do školky ![]()
Ale očkování je tak tenký led, že tady bude tolik názorů, i protichůdných a kolikrát se do toho vkládají i hodně silné emoce ![]()
@chs.jasmin Takže MMR budete dávat ve 3 letech? A chápu to teda správně, že sama pediatra ti doporučila neočkovat MMR při těhotenství?
@Lumíkovec Nojo, ale jak už jsem psala - mám strach z i těch nemocí i z toho očkování.
Taky jsem odkladala kvůli svému těhotenství a na doporučení pediatry. Říkala, že je to právě proto, že je to živá vakcína ![]()
@Anonymní píše:
@chs.jasmin Takže MMR budete dávat ve 3 letech? A chápu to teda správně, že sama pediatra ti doporučila neočkovat MMR při těhotenství?
Ano, pediatra mi přímo poradila, že mám očkování odložit
kvuli mému těhotenství.
Máme jít se synem na očkování MMR (Priorix) a já jsem zjistila, že jsem těhotná.
Někdo říká, že se při těhotenství matky dítě očkovat může, někdo, že ne.
Prosím o vaše zkušenosti. Stalo se tady některé mamince, že se na ni přenesly zarděnky z očkovaného dítěte?
Nejsem si jistá, jestli jsem jako dítě zarděnky měla nebo ne (očkovaná asi budu, to myslím bylo dřív u všech povinné, jestli se nepletu).
Synovi budou 3 roky, do školky ho zatím nebudu dávat, takže můžeme ještě odkládat. Ale mám obavy ze spalniček a také nevím, jestli nebude tu vakcínu snášet třeba ve 4 letech hůř (nejlepší je prý dávat ji po 2. roce, ale ne zase zbytečně pozdě, co jsem četla názory).
Děkuji.