Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Holky chci se zeptat, 21.7.jsem byla na 2.dávce Pfizer. Zítra bych si měla začít pichat Bemfolu a pak jít na odběr vajíček a IVF. Na stránkách různých CAR doporučují začít až 2 měsíce (min.1 měsíc ) po 2.dávce.
Můj Mudr. v CAR mi řekl, že není důvod 2 měsíce čekat a mohu začít nyní.
Jaký na to máte názor nebo někdo zkušenost? Děkuji.
@Bubuška1 píše:
Holky chci se zeptat, 21.7.jsem byla na 2.dávce Pfizer. Zítra bych si měla začít pichat Bemfolu a pak jít na odběr vajíček a IVF. Na stránkách různých CAR doporučují začít až 2 měsíce (min.1 měsíc ) po 2.dávce.
Rozhodla bych se podle věku. Pokud je ti 40 nečekat. Pokud míň, tak měsíc te nezabije.
@Bubuška1 píše:
Myslim, ze ma pravdu. Je ti neco?
Neni to úplně tvůj případ, ale já si tohle zjišťovala skrz snažení se o mimčo a bylo mi řečeno, že není třeba nijak čekat a když už, tak se to spíše vztahovalo k obávám z vedlejších reakcí jako jsou horečky atd. Jestli si bez reakce nebo je máš za sebou, prostě si fit, tak si myslím, že nemusíš mít strach. Hodně štěstí ![]()
Mě po potratu nedoporučili ani ve fakultní nemocnici ani moje Mudr toto očkování vůbec, až jestli se provede otěhotnění tak po porodu a to ještě mám jít na vyšetření zda vůbec je budu moct podstoupit, tak nevím
je to bezpečné???
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.