Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Aries6 píše: Více
Me nejvic sokovalo, ze covid odhalil az v takove mire krizi zurnalistiky, ze v podstate neexistovala investigativa, ale masmedia jen papouskovali ockovaci reklamu plnou dezinformaci.
Tradicni masmedia dali prostor dezinformatorum a kritika byla diskreditovana. Dezinformatori nam tlacili do hlav spoustu dezinformaci, ze ockovani brani prenosu a infekci, ze kdyz preockujeme 80%, bude kolektivni imuita, ze imunita z ockovani je lepsi jak prirozene ziskana imunita, ze injektovana latka zustava ve svalu, v miste vpichu, ze ockovani je bezpecne, manipulovane statistiky, atd.
A Jeste vic deprimujici je, ze se dezinformace ockovaci reklamy pouzili jako duvod na omezeni prav, svobod, na zavadeni cenzury, kontrol… to je nesmirne zavazny precedens.
@Havlova píše: Více
To je jedno, ze je prirodovedecky, Nature manifestuje v poslednich letech editorialni bias, Nature patri Nature Springer. Elsever a NaturSpringer jedou „byznys model“ - financni zajmy dominuji nad vedeckou rigorozitou.
Ze se vedecke casopisy dostali do krize korupce, neni zadna konspirace, napr. Richard Horton - ex sef Lancet, nebo Marcia Angell - ex NEJM o problemu promluvili.
@Lazura píše: Více
Naprostá většina, vždyť v té době očkování začalo. Myslím, že málokdo začal s očkováním později, spíš se pak už lidí nehrnuli do dalších dávek.
Ale k podpoře konspiračních teorii - někteří očkovaní už za těch pět let opravdu umřeli, bylo by dost divné, kdyby ne, to by znamenalo vymyšlení séra nesmrtelnosti ![]()
Mám 3 dávky a žiju, bez jakýchkoli komplikací.
Mě spíš děsí, že to má pořád někdo tendenci řešit, je to historie, život jde dál.
Teď by se měli lidi zajímat spíš o žloutenku.
@Havlova píše: Více
Pravda, ale tu vnímám, jako každoroční záležitost, kdežto ta žloutenka v takovém rozsahu tu dlouho nebyla.
Žloutenka chodí ve vlnách, pamatuju jednu velikou cca před 15 lety. Krom toho, že na ni existuje dost spolehlivé očkování, nechytim ji tak snadno, jako že jí na mě někdo prskne v MHD. A při dodržování základní hygieny (půlka lidí si nemyje ruce při příchodu do práce/ domu, nemluvím o restauracích) můžu riziko hodně eliminovat. Takže ja mám taky větší respekt z chřipky.