Očkování proti covid v těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10.7.21 07:04
@J_Doe píše:
Ten clanek je napriklad tady: https://www.nejm.org/…ejmoa2104983

MUDr. Bukovsky lezi v zaludku mnohym provladnim skupinam, takze fakt, ze jeho videa automaticky povazuji za hoax neni nic noveho…

Kazdopadne, zavery, ktere tam jsou, nejsou jeho zavery, ale nekoho, kdo podrobil tu studii podrobnejsimu zkoumani, nez dokazu ja tady. Nicmene, kdyz se podivas na odkaz vyse, pid tabulkou 4 je toto: “ Data on pregnancy loss are based on 827 participants in the v-safe pregnancy registry who received an mRNA Covid-19 vaccine (BNT162b2 [Pfizer–BioNTech] or mRNA-1273 [Moderna]) from December 14, 2020, to February 28, 2021, and who reported a completed pregnancy. A total of 700 participants (84.6%) received their first eligible dose in the third trimester. Data on neonatal outcomes are based on 724 live-born infants, including 12 sets of multiples.”

Jak tomu rozumet jinak, nez ze 700 bylo ve tretim trimestru, a celkove potratu je 104. A prave ti, kdo tuto studii zkoumali podrobneji upozornili na fakt, ze ty potraty se vazou k prvnimu trimestru.

Ten tvůj Bukovský to pak sám vzal zpět.

https://www.startitup.sk/…idu-o-dieta/

Nechápu, co z toho máš, že šíříš takové bludy. Na emiminu je řada žen, které se nechaly očkovat v těhotenství. Kdyby tak vysoké procento z nich mělo potratit, asi by se o tom už psalo. Ale možná je to na milovníky konspiračních teorií moc složitá logika.

Tím neříkám, že očkování je 100% safe - samozřejmě v tuhle chvíli neznáme veškerá rizika apod. a mělo by to být na svobodném rozhodnutí každé ženy. Ale to, že v prvním trimestru potratí 84.6% žen po očkování, je prostě lež. Jaký máte zájem na tom, ji šířit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
10.7.21 08:33
@Žižkovská žena píše:
Ten tvůj Bukovský to pak sám vzal zpět.

https://www.startitup.sk/…idu-o-dieta/

Nechápu, co z toho máš, že šíříš takové bludy. Na emiminu je řada žen, které se nechaly očkovat v těhotenství. Kdyby tak vysoké procento z nich mělo potratit, asi by se o tom už psalo. Ale možná je to na milovníky konspiračních teorií moc složitá logika.

Tím neříkám, že očkování je 100% safe - samozřejmě v tuhle chvíli neznáme veškerá rizika apod. a mělo by to být na svobodném rozhodnutí každé ženy. Ale to, že v prvním trimestru potratí 84.6% žen po očkování, je prostě lež. Jaký máte zájem na tom, ji šířit?

Tak to jsem nevedela, diky za odkaz.

EDIT: svůj původní odkaz jsem doplnila o omluvu MUDr. Bukovského, omlouvám se za šíření hoaxu, to jsem fakt nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
10.7.21 12:15

Také mám dilema, nikdy se v těhotenství neockovalo na nic a to už je x vakcín tady x let ale najednou se těhotné očkovat můžou něčím co vytvořili během půl roku.. termín mám druha půlka listopadu a jsem také velice na vazkach protože bůh ví co zas bude na podzim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1297
10.7.21 12:51

@Tatipa No, není úplně pravda, že by se těhotné nikdy na nic neočkovaly. Bežné se očkují na chřipku (alespoň tady kde žiju). Plus v některých státech se některé vakcíny schválně očkují v těhotenství, aby se dítěti dala imunita a nemuselo se pak očkovat novorozeně.

Druhá věc je, že doteď nebyla celosvětová pandemie. Jako malá si pamatuji, že jsme nešli 14 dni do školy kvůli chřipkové epidemii, ale nikdy to nebylo tak rozšířené jako teď a tím pádem riziko nakazit se bylo mnohem menší.

A poslední věc, oni tu vakcínu nevymysleli za půl roku. Pracovalo se na koronavirových vakcínách už asi 10 let. Jak byl před lety SARS, tak čekali, že se to objeví znovu s že hrozí, že se to roznese po světě. Teď na ty výzkumy navázali. A přijde mi logické, že když cely svět najednou dá ohromné peníze a stovky doktorů do výzkumu, a úřady to schvalují jako top prioritu během dní a ne měsíců (jako u jiných vakcíny), tak se to dost urychlí.

Jediné s čím bych souhlasila je, že nemáme studii jaký bude efekt za 5 let. Pro mě ale studie jaký je průšvih chytit Covid v těhotenství výrazně převyšují nějaké teoretické potenciální riziko, že se neví, co bude za několik let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
10.7.21 13:00

@Thea42
Ja prave osobně sem nepřišla do styku ze se tehotny ockujou proto mám tento názor
Každopádně toleruji i váš názor i když ja si myslím něco jiného :)
A covid v těhotenství je samozřejmě průšvih i když ja to chytla cca v 18.tt a naštěstí nám nic nebylo

Ja proste nevím jestli to mám risknout půlka lidi mi říká jdi a druha pulka ať nechodím
Kdybych měla termín Ko dobře léta neřeším a jdu po porodu ale vzhledem k tomu ze to je až v listopadu a už se rozhodnutí netýká jen mě samotné tak jsem hodně na vážkách 🤷🏻‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
617
10.7.21 13:21

Já jsem v 19tt, termín porodu mám 8.12. a na očkování půjdu stopro za po porodu, ne-li až po kojení. Prostě mám strach a žádná studie mě nepřesvědčí abych šla jako těhotná a může to být sebe bezpečnější. V rodině jsme Covid měli a všichni s mírných průběhem, dokonce 90leta babička úplně bez příznaků a v pohodě. Takže toť můj názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1297
10.7.21 14:15

@Tatipa Já to chápu, v ČR je jiný přístup. Doteď se těhotné neočkovaly, takže nejsou zkušeností. Přeci jen nějaká studie je něco jiného, než osobní zkušenost. Já žiju v zahraničí a tady je to jinak. Těhotné se očkují od začátku roku jako riziková skupina přednostně a můj gynekolog má mezitím už mnoho klientek, které byly očkované. A zároveň má i ty, které nebyly a dostaly Covid. Plus jsem se o tom bavila i s gynekoložkou v nemocnici, kam chodí ty nejvážnější případy. Takže jejich rady nejsou jen dle nějakých studií, ale i podle toho, co vidí v rámci své vlastní praxe. V ČR těch doktorů, co mají vlastní zkušenosti s očkováním těhotných zatím podle mě moc není.

Ale přesně jak píšete. Každá jsme v jiné situaci a každý se musí rozhodnout sám za sebe :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
10.7.21 14:24
@Tatipa píše:
@Thea42
Ja prave osobně sem nepřišla do styku ze se tehotny ockujou proto mám tento názor
Každopádně toleruji i váš názor i když ja si myslím něco jiného :)
A covid v těhotenství je samozřejmě průšvih i když ja to chytla cca v 18.tt a naštěstí nám nic nebyloJa proste nevím jestli to mám risknout půlka lidi mi říká jdi a druha pulka ať nechodím
Kdybych měla termín Ko dobře léta neřeším a jdu po porodu ale vzhledem k tomu ze to je až v listopadu a už se rozhodnutí netýká jen mě samotné tak jsem hodně na vážkách 🤷🏻‍♀️

Já být těhotná teď, tak bych hodně zvažovala přelom 2.3.trimestru. Ale asi bych spíš neočkovala. Protože my nikam moc nechodíme a ani dovolenou neplánujeme. I když v šestinedělí si nedovedu očkování představit.

Tak si fakt vyber. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
10.7.21 14:58

@P4ja no prave nikdo pomalu pořad nic neví nikdo nedokáže poradně říct a pak se člověk má rozhodnout 🤷🏻‍♀️ Jak jsem řekla byt to jenom o mě tak to neřeším ale už musím myslet i na miminko a proste nevím
Taky nikam moc nejezdime ale obavám se ze když nebudem ockovany tak nebudem moct vůbec nikam :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
10.7.21 15:18
@Tatipa píše:
@P4ja no prave nikdo pomalu pořad nic neví nikdo nedokáže poradně říct a pak se člověk má rozhodnout 🤷🏻‍♀️ Jak jsem řekla byt to jenom o mě tak to neřeším ale už musím myslet i na miminko a proste nevím
Taky nikam moc nejezdime ale obavám se ze když nebudem ockovany tak nebudem moct vůbec nikam :nevim:

No, je to prostě o volbě a nikdo to za tebe nerozhodne :(

Jinak, ano je to strategie. Lidi dotlačit k očkování. Ne kvůli zdraví, ale protože nikam nebudeš moci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3587
10.7.21 22:30

@Tatipa Pokud si měla covid v 18tt tak máš jistě protilátek dost a řešit to nemusíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.10.21 17:39

@el.leanor21 ahojky, tak co druhá dávka? Já právě měla taky první před tehu, druhou jsem odkládala kvůli menším komplikacím, ale teď už po domluvě s Dr chci jít na druhou ve 20tt… Snad ti to dopadlo dobře :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LP4
1367
18.10.21 18:06

Taky mám dvě dávky první okolo 23tt dalsi nejakych 20-30potom ted nevim jak to je. Pry první bolest ruky, pocit vedra. Pri druhe nic. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
564
18.10.21 19:35

To je blbost ze se tehotny na nic neockujou, doporucuje se chripka a pak ta trojvakcina cerny kasel tetanus a to treti hsem. zapomela, ptala jsem se na to dr. A ten rekl ze uplne v pohode, te nekdo rija od 28tt ale ze on po 32tt takze ja mam jasno a za mesic jdu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.10.21 20:08

Ja uz jsem sem psala, taky zvazovala druhou davku pfizer - prvni pred, pak jsem v lete rusila kvuli tehotenstvi, na podzim po 12.tydnu prisly nemoce ze skoly, karanteny, zdravotni problemy, nez jsem se stihla doockovat, ted nejspis covid mam, donesl nam ho plne ockovany manzel. Je mi blbe, jak pri klasicke virize, pali oci, ucpany nos, zvysena teplota. Zatim aspon nekaslu, narozdil od manzela. Ted uz tedy na test nejdu a doufam, ze se to nebude zhorsovat, boli me svaly a cely den jen ziram sem tam na mimino, niceho jineho nejsem schopna, ockovany je na tom znacne hur. Nevim, co by bylo, kdybych jeste byla navic ted ockovala a zaroven to chytla, tak snad to bude ok, ale bojim se o prcka.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky