Očkování proti rotavirům ano či ne?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Janli
29.1.20 16:35

@Kukacka123 neřeš ji, tam logiku nenajdeš. Vadí jí, že očkované dítě může být dva dny infenční, ale že v případě nemoci nakazí půl školky, to je jí jedno… :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
7712
29.1.20 18:17

@Janli no jako nechapu. A navic ona asi nezazila dite v nemocnici na kapackach, coz muze byt pri rotavirech + salmonele rada teda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
29.1.20 19:58
@Kukacka123 píše:
No a kdyz jsi to dite nemocne mela, tak to nemuzes chytit nebo co? :think: ty si proste jen pises porad dokola to sve o nakazlivosti z ockovani, ale z druhe strany to neberes ze. A navic rotaviry + salmonela najednou - chudak dite. Bud rada, ze neskoncilo na kapackach, ale mozna bys pak mluvila jinak…ale nic takoveho nikomu nepreju.Tak tehotenstvi je zase kapitola sama o sobe, zas bych nemotala jablka a hrusky ;) i tak jsi porad neodpovedela na mou otazku…nebo jsi byla tehotna, kdyz se melo ockovat, nevim… Odpovedet ocividne nechces ;)

Myslím, že je úplně zbytečné dělat tady ze mě vola jen proto, že mám na věc svůj názor :nevim:. Od toho jsme na diskuzi, ne?

Pokusím se vysvětlit už nevím pokolikáté.
Vadilo mi, že bych vakcínou sama způsobila nakažlivost svého dítěte. Oproti nemoci, kterou prostě když chytne, tak se nedá nic dělat.
Vnímáš ten rozdíl? Že TY to máš jinak - o to přece nejde, tohle je MŮJ pohled na věc.

Jinak dcera byla v nemocnici tři dny a být to teď, tak podepíšu revers a jdu domů. Protože ji tam pouze pozorovali, nic navíc, ani blbý probiotika jí nedali, byla tam rozhozená z cizího prostředí, a navíc nás šoupli na normální oddělení, takže možná odtamtud někdo odjížděl s dárečkem rotavirů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
29.1.20 22:53
@Stod-women píše:
Ahoj, potřebovala bych radu. Dáváte mimčům očkování proti rotavirům?? Nějak se nemůžeme rozhodnout zda ho malé dát či ne. Rozhodně chceme dát Prevenar, ale u těch rotavirů se nějak nemůžeme rozhodnout.

Očkování proti rotavirům patří jednoznačně mezi nejlepší očkování pro novorezence.
Bylo prokázáno, že vakcina rotateq chrání děti nejméně do 8 let věku. Kromě dětských průjmů, které postihnou většinu dětí a poměrně často končí hospitalizací ochrání toto část dětí proti cukrovce I typu, která pokud jí dítě dostane je nevyléčitelná. Toto očkování není žádná novinka (očkuje se nejméně 20 let) v bohatších zemích je součástí očkovacího kalendáře a je to prakticky jediná účinná prevence proti rotavirovým infekcím, které prodělá každé dítě a jediný způsob jak zabránit propuknutí a cukrovce I typu -byť s účinností pouze 30%. Očkování probíhá tak, že v ordinaci lékaře se dítěti se nechá vypít malé množství roztoku s vakcínou - pokud si pamatuji, pak mým dětem toto očkování chutnalo a žádné nežádoucí účinky neměly. Dávejte přednost vakcině rotateq, která pokrývá široké spektrum rotavirů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45740
29.1.20 23:01

@Josef44 ty to prodavas? :mrgreen:

Jak muze ockovani proti rotavirum zabranit cukrovce, to bych prosila vysvetlit 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
30.1.20 01:06
@Josef44 píše: ..........Dávejte přednost vakcině rotateq, která pokrývá široké spektrum rotavirů.

Jako že když chrání proti 5 kmenům ze 42, tak je to široké spektrum, jo? :-)

@veria píše:
@Josef44 ty to prodavas? :mrgreen:Jak muze ockovani proti rotavirum zabranit cukrovce, to bych prosila vysvetlit 8o

Josef dělá v marketingu…

Jo a mrkla jsem pro zajímavost do příbaláku a v nežádoucích účincích je „Průjem, zvracení“ jako „velmi častý“ nežádoucí účinek s výskytem větším než 1 z 10. Takovou srandu jsem netušila ;-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
30.1.20 07:17
@Lucie_Sx píše:
Myslím, že je úplně zbytečné dělat tady ze mě vola jen proto, že mám na věc svůj názor :nevim:. Od toho jsme na diskuzi, ne?

Pokusím se vysvětlit už nevím pokolikáté.
Vadilo mi, že bych vakcínou sama způsobila nakažlivost svého dítěte. Oproti nemoci, kterou prostě když chytne, tak se nedá nic dělat.
Vnímáš ten rozdíl? Že TY to máš jinak - o to přece nejde, tohle je MŮJ pohled na věc.

Jinak dcera byla v nemocnici tři dny a být to teď, tak podepíšu revers a jdu domů. Protože ji tam pouze pozorovali, nic navíc, ani blbý probiotika jí nedali, byla tam rozhozená z cizího prostředí, a navíc nás šoupli na normální oddělení, takže možná odtamtud někdo odjížděl s dárečkem rotavirů…

No, ja ho z tebe nedelam, ty jsi nebyla schopna odpovedet, na co jsem se ptala, proto jsem diskutovala. Vlastne do ted jsi nebyla schopna odpovedet na nektere me dotazy. Rikas to dobre, nema to cenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
30.1.20 07:19
@Lucie_Sx píše:
Josef dělá v marketingu…Jo a mrkla jsem pro zajímavost do příbaláku a v nežádoucích účincích je „Průjem, zvracení“ jako „velmi častý“ nežádoucí účinek s výskytem větším než 1 z 10. Takovou srandu jsem netušila ;-).

A pak kdo z koho dela vola…no jo, podle sebe soudim tebe :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
30.1.20 23:56
@veria píše:
@Josef44 ty to prodavas? :mrgreen:Jak muze ockovani proti rotavirum zabranit cukrovce, to bych prosila vysvetlit 8o

No je otázka pochopení toho jak taková cukrovka vzniká, rotaviry napadnou slinivku u malé částí dětí na základě toho vznikne autoimunitní reakce a tělo začne vytvářet protilátky proti buňkám vyrábějící inzulín a zničí je. Tím se poškodí slinivka a dítě má cukrovku. ………………….
Jinak samozřejmě všechna očkování vyrábím a prodávám mám na to laboratoře všude po světě, vlastním sítě lékáren a distribuci léčiv. Jako každý multimilionář jsem skrblík a tak si tady naháním nové zákazníky… každá tisícovka dobrá protože po desetníčku se dostaneš k milionu a po tisícovce k miliardě. Lucka na to kápla, mrcha, budu jí muset přibrat do firmy a dát jí tučný plat co ji zavře… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
31.1.20 00:05
@Janli píše:
@Lucie_Sx a ty z průjmů dehydrovaný děti na kapačky do nemocnic posílají taky markeťáci, jo? Víš, že paranoia se dá obstojně léčit???

Ne ona čeká, že jí pak ti zlí neschopní zkorumpovaní doktoři zase zachrání dítě, které ona ve své nekonečné „moudrosti“ nemá očkované proti ničemu… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
31.1.20 13:21
@Josef44 píše:
Ne ona čeká, že jí pak ti zlí neschopní zkorumpovaní doktoři zase zachrání dítě, které ona ve své nekonečné „moudrosti“ nemá očkované proti ničemu… :lol:

Když o někom nic nevíš, tak o něm raději nic nepiš.

Co budeš dělat ty, až tvoje dítě dostane rotaviry toho kmene, proti kterému nebude očkované? Protože takových je. A budeš na tom úplně stejně, jako všichni z této diskuze, kteří rotaviry z důvodu zbytečnosti nenaočkovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
31.1.20 23:34
@Lucie_Sx píše:
Když o někom nic nevíš, tak o něm raději nic nepiš.Co budeš dělat ty, až tvoje dítě dostane rotaviry toho kmene, proti kterému nebude očkované? Protože takových je. A budeš na tom úplně stejně, jako všichni z této diskuze, kteří rotaviry z důvodu zbytečnosti nenaočkovali.

No já nevím Lucie, vakcina snižuje riziko závažného rotavirového onemocnění o 95%.
vakcína totiž obsahuje ty nebezpečné druhy. Jinak moje 8 letá dcera neměla nikdy střevní infekci krom toho nikdy neštovice, nikdy chřipku, nikdy zánět středního ucha a všechna nepovinná očkování u všech dětí bez reakce… žijeme v 21 století a ne v 19…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4511
4.2.20 22:35
@Kukacka123 píše:
No…takze nemas proste zadny primy priklad. Ja mam teda spis prime zkusenosti s tim, ze kdo nenaockoval a setkal se s tim, mel dost velky problem a vetsina skoncila v nemocnici, obzvlast kdyz slo o male mimco (proto vidim hlavni prinos ockovat malicke, vetsi telo a vetsi dite se s tim lip popere). Ale je to kazdeho vec, co si (ne)ockuje. Sama vim, jak je to neprijemne, nevidim duvod tomu vystavovat dceru, obzvlaste po zkusenostech v mem okoli. A cemu vadi, ze se to vylucuje do stolice, jak jsi tu zminila? :think:

A já na rotaviry nemám očkovaný ani jedno dítě a nějakou střevní virozu sice měly ale nic vážnýho, v okolí tři očkovaný jednomu asi očkování funguje, druhý bylo jednou v nemocnici s rotaviry a třetí bylo v nemocnici s rotaviry rovnou dvakrát :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
5.2.20 07:00
@Ravedd píše:
A já na rotaviry nemám očkovaný ani jedno dítě a nějakou střevní virozu sice měly ale nic vážnýho, v okolí tři očkovaný jednomu asi očkování funguje, druhý bylo jednou v nemocnici s rotaviry a třetí bylo v nemocnici s rotaviry rovnou dvakrát :pankac:

Jasny, kazdy at si dela, co chce. Dcera nemela ani tu virozu. Ja nelituji, zadna reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek