Očkování proti spalničkám – jaké jsou reakce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31744
28.1.16 14:31

@myskalucka
očkovací kalendář upravuje ministerstvo zdravotnictví. A je stále platný původní očkovací kalendář s tím, že Valenta upravil podmínky pro přijetí do školky.
MMR se stále aplikuje pouze v doporučených termínech, můžete odkládat jak chcete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
28.1.16 14:54

@mari1912 : od roku 2016 se očkování MMR má měnit, kdy první dávka bude od 15 měsíce nejpozději do 18 měsíce a druhá dávka se bude dávat kolem 7 roku, tato novela ještě není v platnosti, ale začne během roku 2016 platit, takže proto bude stačit pro školku jen jedna dávka MMR, protože druhá se bude dávat až ve škole. Ty jsi o tomto ještě neslyšela?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
28.1.16 14:59

@myskalucka
No ale není moc ideální teda to rozmezí pro první dávku… :think: To nepůjde odložit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
28.1.16 15:05

@hehehe : taky nechapu proč dali horní hranici, ale bohužel to tak uzákonila, že se bude muset dat do 18 měsíců a když nedas, tak budou nejake sankce ( jake to nevím, možná finanční :think: ), odložit prý půjde jen že zdravotních důvodu :-(. Syn dostal první dávku v 19,5 měsících, taky jsem odkladala a druhou dostane možná na jaře, možná v létě, podle zdraví ( a nebo třeba až v 7 letech, uvidíme, co dr na to ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
28.1.16 15:08

No my už máme 19 měsíců…malá měla pořád rýmu, nebo kašel… :(… Takže myslíte že to nepůjde odložit na později až nebude lítat tolik bacilů? Myslela jsem že se s dr teda dohodnu, pokud by to šlo. Chtěla jsem jít už dnes, jenže měla v nose nudli.. trochu ucpanou dirku a já nevím jestli to mám brát jako že není prostě 100 % zdravá… Nudli bude mít celou zimu si myslím… :/
Zakladatelka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
28.1.16 15:13

@Marky983 : novela ještě neplatí, klidně počkej na jaro. Já byla loni s dr dohodla, že MMR v 18 měsících ( v 15 měl poslední hexu ), no zrovna měl anginu a atb, tak že 3 týdny po uzdravení, v tu dobu já pěkně nastydla a syn jen rymicku, tak že odlozime, prý dr že by klidně ockovaka, ale nechá to na mě, prý mě nemůže nutit, problém byl, že pak měla dovcu, takže nakonec nás ockovaka zastupující dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
29.1.16 18:15

@myskalucka
to že se má měnit je v jednání už od roku 2015. Zatím se nic nezměnilo, proto i nadále platí, že není horní hranice a můžete odkládat dle libosti.
Dolní hranici plánují na 18 měsíc. Horní mezi ukončený sedmý a ukončený osmý rok věku
To kdy toto začně platit je na ministerstvu zdravotnictví ;)
Věř, že jsem slyšela a zajímám se více, než je obvyklé
Své dítě neočkuji, ale snažím se šířit osvětu, i takto na forech :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
30.1.16 11:20

@mari1912 Ahoj,dcera v březnu bude mit 18měsíců, jdeme na preventivku a zároveň na očkování. Opravdu není ještě stanovená hranice očkováni těch 15-18měsíců? Dceru pokud to není uzákoněné touhle vakcínou opravdu očkovat jen tak nechci nechat, tak sháním info, ale už se v tom začínám ztrácet :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
31.1.16 18:12

@misutka0
ne, opravdu není upravený očko kalendář a odkládat můžeš dle libosti. jen čekej nátlak-obrň se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
31.1.16 21:07

@mari1912 Děkuju za info :kytka: Moje mudr.je fajn a dost rozumná a i kdyby tlačila, tak tady v tom případě si stojím za tím, že malou necham naočkovat nejdřív ve 2.letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
31.1.16 23:59
@misutka0 píše:
@mari1912 Ahoj,dcera v březnu bude mit 18měsíců, jdeme na preventivku a zároveň na očkování. Opravdu není ještě stanovená hranice očkováni těch 15-18měsíců? Dceru pokud to není uzákoněné touhle vakcínou opravdu očkovat jen tak nechci nechat, tak sháním info, ale už se v tom začínám ztrácet :think:

Pokud to bude platit, pak to nebude mit oporu v zakone, ale pouze ve vyhlasce. Ockovani upravuje vyhlaska, nikoli zakon. Ale uprimne mi to je jedno, ja mmr nedam. finito.

• Citovat
  • Upravit
194
1.2.16 08:06

@brko Já myslela vyhlášku, ale napsala omylem zákon :oops: Já ho budu muset dát kvůli školce, ale dcera je zářijová, tak ho chci dát až po létě a ne teď v období chřipek atd a hlavně teď je nato ještě mrňavá. Tak se budu modlit, aby to teď v únoru neprošlo, s platností od března, ale nepředpokládam, ze by něco nabylo v platnosti takhle rychle..18měsíců ji bude koncem března, takže od dubna jsme z toho venku, ať si schválí co chtějí, pokud teda i na tyhle odklady v tom nebudou myslet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
1.2.16 12:34

@misutka0 @brko
holky ano, očkování upravuje zákon, ten pak upravuje vyhláška. No a očkovací kalendář v v kompetenci ministerstvo zdravotnictví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
1.2.16 17:49

Dnes jsem byla u dr. s malou ( necelých 20 měsíců) a řekla jsem že bych ještě radši s očkováním počkala že má pořád nudli… Odkládali jsme od října. Absolutně bez problémů jsme se domluvili na jaro.
zakladatelka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek