Očkování - Selský rozum!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
28
22.4.16 22:05
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
519
22.4.16 22:07
@sarink píše:
@Zoina proč? Můžeš napsat sz?

Mě naše pediatra před odchodem do důchodu doslava řekla cituji:,, očkování proti TBC zatím nedávejte, než ho začne vyrábět někdo solidní, teď se u nás očkuje vakcínou z Polska, která nebyla ani pořádně otestovaná a už byly nějaké průšvihy… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1537
22.4.16 22:08

Já jsem pro očkování, bez očkování tu máme záškrty, černé kašle, dětskou obrnu. Dnešní mámy už ani neví, co dětská obrna je..nebo záškrt…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
22.4.16 22:16

@Zoina Jééjda, zase jedna „rádoby“ odbornice na očkování… Myslíš, že když jsi zdravotní sestra, tak víš o očkování vše? Protože jsi viděla x dětí, které to přežily?
Promiň, ale úvodní příspěvek nesvědčí o tom, že by ses o tuto problematiku hlouběji zajímala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4396
22.4.16 22:19

@Terka1603 děkuji :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
22.4.16 22:24

Ukončila bych toto téma, zajimal mě Váš názor a ten jsem také ve většině případů dostala. Ptala jsem se jelikož zpracovávám jeden článek a v poslední době jsem byla s tímo tématem velmi spojovaná. Takže všem kteří mi poskytli validní názor velmi děkuji.
Mějte se a hlavně selský rozum… jo a nebuďte na sebe zlí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
22.4.16 22:25
@Freya10 píše:
Měla bych jako laik otázku na vzdělanější „neočkovačky“: Kdyby tedy žádné očkování nebylo povinné a většina očkovat opravdu přestala (neboť by dle vás v tomto směru prozřeli),jak by se za několik let/desítek let řešilo opětovné masové rozšíření těchto nemocí? Ony totiž nejsou „vyhubeny“-na tom se shodnem-ne? Nedošlo by dle vás k opětovnému nárůstu kojenecké a dětské úmrtnosti, která klesla výrazným dílem právě díky zavedení plošného očkování? Prosím jen slušné komentáře, které mi tuto problematiku osvětlí, neb ji jako demograf znám jen z té statistické stránky :nevim:

Já ti na to odpovím takhle: Zvažuji, kde je větší riziko. Pokud by se po neočkování nemoce rozšířily, a viděla bych, že riziko nežádoucích následků po očkování je nižší, než riziko, že nemoc dostane, a pak také riziko následků při překonání onemocnění, s klidným svědomím prohlašuji, že bych očkovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
22.4.16 23:23

@Zoina
Možná by stála za zmínku oficiální příbalová informace k hexe a tam uváděné nežádoucí účinky.
Pokud počítám, že se tady narodí ročně 100.000 dětí a každé dostane 4 dávky hexy, je to ročně 400.000 očkování.
Takže například až 400 (!!!) dětí ročně může mít „dočasnou zástavu dechu“, „otok úst, jazyka, krku“ nebo „krvácení snadněji než obvykle“.
To je setsakra vysoká pravděpodobnost velmi závažného, ne-li fatálního průšvihu.
Takže se nedivím, že přibývá maminek, které tohle riziko opravdu berou za bernou minci.

Nehledě na to, že pokud budu považovat „neobvyklou plačtivost“ za cosi jako encefalitický pláč (=zánět mozku) (ve starších letácích nebo v angličtině je ta formulace jiná a lze se jen dohadovat, co se pod tím přesně skrývá, ale ten vliv na mozek bych nepodceňovala). Tak tam je výskyt dokonce 1 z 10, což je neuvěřitelných 40.000 dětí ročně.
I kdyby z toho mělo ovlivněn mozek jen třeba desetina, pořád je to 4000 dětí ročně a to taky není malé číslo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
23.4.16 06:10

Jak mi často připomíná moje stařičká prababička: „Vzpomeň si, Andulko, na paňmámu Tomkovou.“

Ta měla 13 dětí a dospělosti se jich dožilo 5.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
23.4.16 06:28
@Annci píše:
Jak mi často připomíná moje stařičká prababička: „Vzpomeň si, Andulko, na paňmámu Tomkovou.“Ta měla 13 dětí a dospělosti se jich dožilo 5.

Ale pozor…dříve děti umírali především na rozšířené nemoci jako byl záškrt..tuberkoloza která ted není ani v povinen očkování.
A hlavni problém byl ze nebyli antibiotika. Fleming je věc poměrně nedávná..
Takže je skolila i běžná angina.
Spalničky a příusnice si většina lidi prodělala v dětství a v pohodě. Horší průběh je to u dospelich.
Otázka je jak moc chrání očkování a co do nás cpou farmacie za plnou portmonku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
23.4.16 06:57
@vjerunqa píše:
Zdraví mých dětí je mou prioritou. Proto očkovány nejsou. Selský rozum ;)
:mrgreen: sem si s dovolenim na tebe vzpomela jako na priklad neockovacky typu Google univerzita. Neni to osobni, jen mi prisla usmevna zminka o zdravem rozumu. Na spalnicky v civilizovanem svete, i pres dobrou zdravotni peci umre 1 dite z 1000 nemocnych. A vitamin A ho fakt nespaci.

Cituji:

vjerunqa
Zasloužilá kecalka
954 příspěvků 05.03.15 00:24
Spalničky nejsou pro zdravé, donošené, dobře živené a příp. správně léčené dítě v dnešní době a v rozvinuté zemi nebezpečné. Očkování nebezpečné je, a to více než velmi. Když vypukne epidemie, je úplně jedno, zda člověk očkovaný je či není.

Jsem pro, aby člověk prodělal spalničky v dětském věku. Když bude pokračovat normální cirkulace viru v lidské společnosti, vydrží imunita proti spalničkám u drtivé většiny lidí po celý život.

Vše, co nemocný potřebuje, je klid na lůžku ve větrané místnosti, dostatek tekutin, několikadenní hladovka nebo příjem velmi malých porcí dobře stravitelného (bez masa a mléka) jídla, vitamín A a C.

Bakteriální komplikace jsou prakticky vždy následek diletantského léčení (antibiotika, snižování teploty atd.).

Je zajímavé, že hrůzy, jaké představují spalničky pro obyvatelstvo civilizovaného světa, začaly být veřejnosti známé až potom, co se proti nim objevilo očkování.

Nebo tady https://www.emimino.cz/…ankovani/35/

Presny opak selskeho rozumu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
23.4.16 07:05

No a jak je to s temi 4 smrtaky na postvakcinacni GB se nedozvim :twisted:
Neverim tomu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
23.4.16 07:11

@Zoina Dobrá kampaň, jen jako přes kopírák…
Určitě víte, že šíření poplašné zprávy je trestní čin, to Vám, jako vysokoškolsky vzdělané osobě, určitě není nutné připomínat.
Když přijde poprvé maminka s dítětem do ordinace, určitě můžete poznat, že je krásné, ale jak, prosím vám, od dveří poznáte, že je zdravé? Že třeba nemá žádné genetické zatížení? Že se u rodičů v anamnéze nevyskytuje nic, co by mělo varovat-tady pozor? To jste opravdu výjimečná.
Co když se vedle novorozence posadí dítě, které je očkované proti černému kašli, ale nemoc chytlo /možná i díky nižší účinnosti vakcíny/ a přesto díky té troše protilátek nemoc má mnohem lehčí průběh a nikoho ani nenapadne zjišťovat, zda ono dlouhodobé pokašlávání není černý kašel a to miminko nakazí?
Díky Bohu, že na následky očkování umírá velmi malé procento dětí a to se ještě většinou hodí na SIDS nebo tak… Ale pokud by se tu jednalo opravdu férově, potom byste možná viděla nemalé procento dětí poškozených vakcínou. Ať ve formě kožní, neurologické, alergií… Jenže když je očkování povinné, kdo si troufne tvrdit a přiznat, že to množství nezanedbatelných následků /často trvalých/ je z „léku“ povinně podaného? Možná, že by odborníci /lékaři, sestry…/ měli přestat přivírat oči před skutečností a realitou.
Ale pokud vidět nechcete, dál si obhajujte „lék“, který má výčet možných nežádoucích účinků delší než složení.
Používám selský rozum. Nejsem ovce, která uvěří reklamním trikům jen proto, že ten, kdo to tvrdí, má na sobě bílý plášť :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
23.4.16 07:17
@Halamka píše:
@Zoina Dobrá kampaň, jen jako přes kopírák…
Určitě víte, že šíření poplašné zprávy je trestní čin, to Vám, jako vysokoškolsky vzdělané osobě, určitě není nutné připomínat.
Když přijde poprvé maminka s dítětem do ordinace, určitě můžete poznat, že je krásné, ale jak, prosím vám, od dveří poznáte, že je zdravé? Že třeba nemá žádné genetické zatížení? Že se u rodičů v anamnéze nevyskytuje nic, co by mělo varovat-tady pozor? To jste opravdu výjimečná.
Co když se vedle novorozence posadí dítě, které je očkované proti černému kašli, ale nemoc chytlo /možná i díky nižší účinnosti vakcíny/ a přesto díky té troše protilátek nemoc má mnohem lehčí průběh a nikoho ani nenapadne zjišťovat, zda ono dlouhodobé pokašlávání není černý kašel a to miminko nakazí?
Díky Bohu, že na následky očkování umírá velmi malé procento dětí a to se ještě většinou hodí na SIDS nebo tak… Ale pokud by se tu jednalo opravdu férově, potom byste možná viděla nemalé procento dětí poškozených vakcínou. Ať ve formě kožní, neurologické, alergií… Jenže když je očkování povinné, kdo si troufne tvrdit a přiznat, že to množství nezanedbatelných následků /často trvalých/ je z „léku“ povinně podaného? Možná, že by odborníci /lékaři, sestry…/ měli přestat přivírat oči před skutečností a realitou.
Ale pokud vidět nechcete, dál si obhajujte „lék“, který má výčet možných nežádoucích účinků delší než složení.
Používám selský rozum. Nejsem ovce, která uvěří reklamním trikům jen proto, že ten, kdo to tvrdí, má na sobě bílý plášť :nevim:
:palec: hezky psaný.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
23.4.16 07:21

@Halamka 8o
Umrti na ocko v procentech, jeste se to hodi na SIDS…
To neni sireni poplasne zpravy? :D

Jaktoze Elekova jeste neni za katrem? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek