Očkování TBC v 10t - bydlíme v Egyptě

171
5.9.11 14:11

ockovani TBC v 10t

ahoj maminky,
nevim, jestli mi nektera zkusena dokazete poradit, ale snad ano.
Mala se narodila v CR, kde dostala prvni hexu, ptala jsem se Dr.,ze ji chceme naockovat i na TBC,ptotoze bydlime v Egypte..rekla nam,at to udelame az po vsech hexach…
Dr. v Egypte nas posila na ockovani TBC uz zitra, mala ma 10 tydnu a dalsi tyden na rotaviry a prevenar…
Nevim,koho kterou Dr. ted poslouchat, ockovat ted nebo ne? Neradi bychom male ublizili. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10142
5.9.11 14:16

ahoj,

malé je teda 10 měsíců, naočkovaná proti TBC taky nebyla, ale plánujeme to. I nám doktor říkal, až po všech hexách. Máme také prevenar, kdy jdeme na přeočkování v roce ještě, takže proti TBC počítám nejspíš necháme až někdy po prvním roce. :think:
Ale i nám bylo sděleno, proti TBC můžeme, ale až po všech prvotních povinných hexách a pokud prevenar nebo rotarix, tak až po nich. Tak nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
5.9.11 14:19

tak aspon vidim, ze to neni nazor pouze nasi Dr. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
5.9.11 14:19
vpich po ockování TBC by se mel zahojit drive nez se budou davat dalsi vakciny - a hojeni muze trvat docela dlouho - takze bud TBC a az po zahojeni vsechno ostatni, nebo nejdrive hexavakcíny a az pak TBC (vzhledem k tomu, ze jste zacali hexavakcinou by to bylo asi lepsi). co se tyce rotaviru, tak nam bylo doporuceno je vubec neockovat (chrani jen pred par kmeny z mnoha) a radeji davat malemu probiotika - pry jsou lepsi ochranou nez toto ockovani
lenkaleni píše:
ahoj maminky,
nevim, jestli mi nektera zkusena dokazete poradit, ale snad ano.
Mala se narodila v CR, kde dostala prvni hexu, ptala jsem se Dr.,ze ji chceme naockovat i na TBC,ptotoze bydlime v Egypte..rekla nam,at to udelame az po vsech hexach…
Dr. v Egypte nas posila na ockovani TBC uz zitra, mala ma 10 tydnu a dalsi tyden na rotaviry a prevenar…
Nevim,koho kterou Dr. ted poslouchat, ockovat ted nebo ne? Neradi bychom male ublizili. :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21560
5.9.11 14:33

očkovat na TBC je riziko, protože před dalším očkováním se musí počkat až se zahojí ramínko a to u některých dětí trvá i půl roku… pokud byste měli bouřlivější reakci na TBC, tak tím odsunete další dávky hexy a můžete prošvihnout mezní termín mezi dávkami. pak byste museli začít očkovat od začátku. já bych se na tvém místě s doktorem domluvila a očkovala až po dobrání hexy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Macicek76
5.9.11 14:46

Dřív se TBC očkovalo hned v porodnici,takže nezasahovalo do dalšího očkování, ale v ČR už není povinné, tak to už v porodce neočkují. Mě pediatr řekl, že pokud chci nechat naočkovat, musí být mezi očkováním na TBC a hexu minimálně 10 týdnů (i déle, záleží na reakci), čímž by se odsunulo očkování hexa. A nebo nechat TBC až potom. Dohromady bych to dávat nenechala…

• Citovat
  • Upravit
15074
5.9.11 15:40

Sice se už v ČR neočkuje, ale v porodnici se vyplňuje dotazník, jestli dítě nespadá do rizikové skupiny. A pak se očkuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí