Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj maminky,
nevim, jestli mi nektera zkusena dokazete poradit, ale snad ano.
Mala se narodila v CR, kde dostala prvni hexu, ptala jsem se Dr.,ze ji chceme naockovat i na TBC,ptotoze bydlime v Egypte..rekla nam,at to udelame az po vsech hexach…
Dr. v Egypte nas posila na ockovani TBC uz zitra, mala ma 10 tydnu a dalsi tyden na rotaviry a prevenar…
Nevim,koho kterou Dr. ted poslouchat, ockovat ted nebo ne? Neradi bychom male ublizili. ![]()
ahoj,
malé je teda 10 měsíců, naočkovaná proti TBC taky nebyla, ale plánujeme to. I nám doktor říkal, až po všech hexách. Máme také prevenar, kdy jdeme na přeočkování v roce ještě, takže proti TBC počítám nejspíš necháme až někdy po prvním roce. ![]()
Ale i nám bylo sděleno, proti TBC můžeme, ale až po všech prvotních povinných hexách a pokud prevenar nebo rotarix, tak až po nich. Tak nevím ![]()
lenkaleni píše:
ahoj maminky,
nevim, jestli mi nektera zkusena dokazete poradit, ale snad ano.
Mala se narodila v CR, kde dostala prvni hexu, ptala jsem se Dr.,ze ji chceme naockovat i na TBC,ptotoze bydlime v Egypte..rekla nam,at to udelame az po vsech hexach…
Dr. v Egypte nas posila na ockovani TBC uz zitra, mala ma 10 tydnu a dalsi tyden na rotaviry a prevenar…
Nevim,koho kterou Dr. ted poslouchat, ockovat ted nebo ne? Neradi bychom male ublizili.
očkovat na TBC je riziko, protože před dalším očkováním se musí počkat až se zahojí ramínko a to u některých dětí trvá i půl roku… pokud byste měli bouřlivější reakci na TBC, tak tím odsunete další dávky hexy a můžete prošvihnout mezní termín mezi dávkami. pak byste museli začít očkovat od začátku. já bych se na tvém místě s doktorem domluvila a očkovala až po dobrání hexy.
Dřív se TBC očkovalo hned v porodnici,takže nezasahovalo do dalšího očkování, ale v ČR už není povinné, tak to už v porodce neočkují. Mě pediatr řekl, že pokud chci nechat naočkovat, musí být mezi očkováním na TBC a hexu minimálně 10 týdnů (i déle, záleží na reakci), čímž by se odsunulo očkování hexa. A nebo nechat TBC až potom. Dohromady bych to dávat nenechala…
Sice se už v ČR neočkuje, ale v porodnici se vyplňuje dotazník, jestli dítě nespadá do rizikové skupiny. A pak se očkuje.