Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Luciet2
Máte štěstí a to je super
Právěže ono je několik druhů imunit u dětí, některé děti očkování snesou skvěle, což je zrovna váš případ ![]()
Pak jsou děti, které sice snesou očkovací látku dobře, ale protilátky si nevytvoří žádné, nebo jen v malém množství ![]()
A pak jsou děti vnímavé až extrémně vnímavé a tam jsou právě ty nežádoucí reakce ![]()
Bohužel vakcíny se dělají pro ten všeobecný průměr a nepočítají s menšinovou skupinou extra vnímavých dětí…
jenže jak zjistím, že zrovna mé dítě patří do téhle, či téhle skupiny?
No nijak, proto je to taková sázka do loterie ![]()
Asi tak! Kdyby aspoň existoval nejaky test, jestli je pro díte vakcina vhodna
@mari1912 jojo jsem fakt za to rada a to jsme byli narozeni o mesic drive takze jako kdyby 3,4 a 5 mesic… Jsem rada ze uz to mame za sebou jen pri te prvni v noci byla myslim ze zvysena teplota protoze byla teplejsi, ale u dalsich uz nic. Driv se to ockovalo uplne jinak nejak zvlast a hexavakcina byla vec kterou si musel clovek zaplatit protoze mela prave nejmensi reakce ale bylo to drahe. A pak to schvalil stat ze to bude hradit pojistovna
@Luciet2
Já už mám dceru 15 let a to se očkovalo až ve třech měsících a děti museli mít minimálně 5kg ![]()
Je pravdou, že se očkovalo i TBC, které dnes už povinné není. Dřív kdyby člověk TBC nenaočkoval, tak by ho ukamenovali, ale teď je to naprosto v pohodě
Malá má po tomhle očkování na rameni pořádnou jizvu, takovou plastickou a i jí dodnes bolí ![]()
@mari1912 jojo tu jizvicku ma snad kazdej starsi a hlavne i dospely… Ja taky:/)
@Luciet2
Jj, to jo, ale ona jí má já nevím jak to popsat, prostě to měla strašně dlouho zanícené, takže znáš to když se špatně zhojí jizva, že je potom dost nevzhledná a bolí jí
A já, koza jsem to neřešila ![]()
@mari1912 no hold ted uz s tim nic nenadelame:-( jojo vim co myslis sem po cisari:-)
Nevíte někdo, kolik hliníku je v infarixu hib? Náš dr mi nabídl pediacel, ale přemýšlím, jestli ten hib není šetrnější. A jestli by to očkoval na žádost nebo ne
@Ango
určitě být tebou bych vznesla dotaz u maminek v neočkující diskuzi
jinak je to dohledatelné v příbalových letácích-myslím, že jsou ke stažení na netu
@mari1912 Tam jsem to právě nenašla. Bylo tam jen, že to ten hliník obsahuje
@Ango
maminky v té neočkující skupině mají určitě odkazy. Dávaly mě je, ale já si je neuložila ![]()
@mari1912 @BM2 no já to chci taky min.po půl roce, ale zas těch 10m nám vychází na podzim, kdy jsou chřipky, viry apod.,tak to asi dáme dřív a cchtěla bych ten Pediacel, ale jeto jakoby přijatelné pro tu školku???
@silwuschka
co jsem si četla vyhlášku a zákon tak ano.
I když jde samozřejmě o pediatra. Proto jsem mu to ještě ani neřekla, protože po půl roce už se právě dává schéma 2+1
Vyhláška upravuje schéma jen pro hexu, zákon dovoluje jinou vakcínu, tu vyhláška neupravuje ![]()
Takže zvolit jinou vakcínu je naprosto legální způsob jak vyhlášku obejít ![]()