Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ale těch jsou na netu desítky, jdi do googlu, proto se ptám, kdo které cvičil a s jakým výsledkem, zda to má smysl. děkuji
Me tu ocni gymnastiku jednou doporucila dokonce moje ocni lekarka. pry by mi to pomohlo, ale ja bohuzel nemam pevnou vuli, abych nekolikrat denne cvicila
kdyz jsem to zkousela, tak po nekolika dnech jsem citila minimalni zlepseni. ocni svaly vic vydrzely, nemela jsme tak unavene oci.
Zkoušela jsem poctivě asi měsíc, několikrát denně, výsledek nulový. Očařka se mi pak vysmála, že oční sval není biceps a že ten se posílit takto opravdu nedá. Tak nevím
.
Nekde sem viděla rozhovor s nějakým uznávaným očařem a když se ho na tohle zeptali, tak se jen ušklíbnul a řekl, že prý o tomhle se asi ani vyjadřovat nemusí ![]()
Tak ty cviky mají smysl v dětství, pokud se má např. léčit/předejít tupozrakosti z šilhání. Ale že by to jako dospělému snížilo dioptrie? Nevěřím. Tak záleží, jaký si zakladatelko představuješ výsledek - co bys chtěla vyřešit? Třeba na tu únavu očí to fungovat může, ale tím třeba já netrpím, tak nevím. Já jsem tupozraká, cviky jsem v nějakém záchvatu šílenosti zkoušela asi tak 14 dnů, samosebou bez výsledku, ale mně už nepomůže ani svěcená voda.
@Gina108 píše:
Tak ty cviky mají smysl v dětství, pokud se má např. léčit/předejít tupozrakosti z šilhání. Ale že by to jako dospělému snížilo dioptrie? Nevěřím. Tak záleží, jaký si zakladatelko představuješ výsledek - co bys chtěla vyřešit? Třeba na tu únavu očí to fungovat může, ale tím třeba já netrpím, tak nevím. Já jsem tupozraká, cviky jsem v nějakém záchvatu šílenosti zkoušela asi tak 14 dnů, samosebou bez výsledku, ale mně už nepomůže ani svěcená voda.
mozna na tom neco bude, ze pomahaji v detstvi. ta moje ocarka mi ty cviky doporucila v puberte. uz nevim kolik me bylo, ale snad kolem 15.
Zatím cvičím dva měsíce jedenkrát denně. Nosila jsem kontaktní čočky s dioptriemi -3 na krátkozrakost. Už jsem přestávala i s nimi dobře vidět. Již po třech týdnech jsem viděla s čočkami o mnoho lépe. Nyní po 2 měsících jsem si nasadila čočky -2,75 a vidím s těmito dioptriemi lépe než před 2 měsíci s dioptriemi -3. Oko je sval, s kterým se dá cvičit a formovat jej. Lékaři, kteří tvrdí, že je to nesmysl, chtějí jen stálou klientelu. Těším se, až zase o něco snížím své dioptrie. Cvičit se dá kdekoli a kdykoli. Např.: při čekání na MHD, nebo přímo v autobuse. Já cvičím, po té, co syna odvedu do školy na zpáteční cestě domů. Zabere mi to cca 10 minut. Cviky mám úplně jednoduché: směrem nahoru, dolů, doprava, doleva, a totéž do šikmých směrů. Každý směr opakuji 20×. Po každém jednotlivém cviku zaostřím oči na nějaký vzdálený předmět, třeba strom, dopravní značku, prostě co je v dohledu. A také už nejsem v dětském věku, je mi 30.
Ahoj, kdo zkusil gymnastiku očí a s jakým výsledkem? Na netu je hodně cviků. Které jste zkoušeli? dík moc Pomůžete svou zkušeností i dalším.