OČR - první den - který se počítá?

15995
10.5.23 20:25

OCR - prvni den - ktery se pocita?

Ma nekdo zkusenost, jestli jde tech 9 placenych dni pocitat od pozdejsiho datumu, nez zacatek OCR dle papiru od doktorky? Pisu asi trochu jako Tatar, ale zkusim to vysvetlit. Dite onemicnelo, dnes navsteva u doktorky a nechala jsem si vypsat OCR…nicmene jsem z domova jeste dodelavala spoustu veci do prace (no, mozna moje blbost), jelikoz to vypada na minimalne 14 dni doma. Pokud pak vzadu uvedu dnesek jako den, kdy jsem nepecovala, bude se mi stejne tech 9 dni pocitat od dneska, nebo az od zitra?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101796
10.5.23 20:36

Ano, stejne se ti do tech 9 dnu bude počítat, je to nedomyslene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21650
10.5.23 20:41

Bude se to počítat ode dneška. A nemůžeš se že zaměstnavatelem domluvit, že po 9 dnech si jeden vypíšeš, že jsi pracovala? Pak by ti to normálně zaplatili z práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
10.5.23 20:57

@j.a.n.i1 : dík, ja si to myslela, ale nemohla jsem to nějak na 100% srozumitelne najít.
@nozu : Jo nejspíš jo naštěstí…i když jako hladem neumreme naštěstí ani kvůli tomu jednomu dni…jen jsem si případně chtěla ušetřit námahu, kdyby to šlo tou jednodušší cestou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
10.5.23 21:01

Ono je to vůbec nedomyšlene, ja mužů kombinovat OCR a home office, ale bylo by logičtější, kdyby šlo i to ošetřovně čerpat jen na určite dny. Jsem zvědavá, kolik desetiletí bude trvat, než si tyhle předpisy uvědomí, ze existuje i taková forma flexibility :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
10.5.23 22:02
@beruska9 píše:
Ma nekdo zkusenost, jestli jde tech 9 placenych dni pocitat od pozdejsiho datumu, nez zacatek OCR dle papiru od doktorky? Pisu asi trochu jako Tatar, ale zkusim to vysvetlit. Dite onemicnelo, dnes navsteva u doktorky a nechala jsem si vypsat OCR…nicmene jsem z domova jeste dodelavala spoustu veci do prace (no, mozna moje blbost), jelikoz to vypada na minimalne 14 dni doma. Pokud pak vzadu uvedu dnesek jako den, kdy jsem nepecovala, bude se mi stejne tech 9 dni pocitat od dneska, nebo az od zitra?

Pokud první den odpracujes celou směnu, posune se ti to na zitra jako první den. Další dny už to nejde. V práci to musí to na osetrovacku a přílohu tez vyznacit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9748
10.5.23 22:20
@beruska9 píše:
Ono je to vůbec nedomyšlene, ja mužů kombinovat OCR a home office, ale bylo by logičtější, kdyby šlo i to ošetřovně čerpat jen na určite dny. Jsem zvědavá, kolik desetiletí bude trvat, než si tyhle předpisy uvědomí, ze existuje i taková forma flexibility :mrgreen:

Ale vždyť to jde, během OČR lze pracovat, za tyto dny je pobírán standardní plat / mzda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
10.5.23 22:21
@Elishka1 píše:
Pokud první den odpracujes celou směnu, posune se ti to na zitra jako první den. Další dny už to nejde. V práci to musí to na osetrovacku a přílohu tez vyznacit

zákon 187/ 2006, paragraf 40 odst. 2

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
10.5.23 22:22
@Doctus píše:
Ale vždyť to jde, během OČR lze pracovat, za tyto dny je pobírán standardní plat / mzda.

Ale nenataheje se ti ta podpurci doba o ty odpracovane dny dozadu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9748
10.5.23 22:28

@Elishka1
Vzhledem k neomezenému množství OČR za rok si myslím, že na poměry státního rozpočtu jsou podmínky OČR luxusní až až.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101796
11.5.23 05:19
@Doctus píše:
Ale vždyť to jde, během OČR lze pracovat, za tyto dny je pobírán standardní plat / mzda.

Nojo, ale ty placené dny se neposunou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
11.5.23 05:27
@Elishka1 píše:

Nedelam smeny a v praci mi nic neoznacuji ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
11.5.23 05:35
@Doctus píše:
@Elishka1
Vzhledem k neomezenému množství OČR za rok si myslím, že na poměry státního rozpočtu jsou podmínky OČR luxusní až až.

Jo jo jsou… ale taky za to a dalsi veci dost platime na odvodech ;) Tedy ti pracujici z nas :mrgreen:. A tak si myslim, ze by se mohlo jednou v tech zakonech zohlednit, ze existuji i nejaka alternativni usporadani prace ;) Ale to byl spis takovy povzdech :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
11.5.23 05:58
@beruska9 píše:
Ono je to vůbec nedomyšlene, ja mužů kombinovat OCR a home office, ale bylo by logičtější, kdyby šlo i to ošetřovně čerpat jen na určite dny. Jsem zvědavá, kolik desetiletí bude trvat, než si tyhle předpisy uvědomí, ze existuje i taková forma flexibility :mrgreen:

A střídat se s otcem nemožné! Já pracuji tři hodiny denně i tak, nestíhala bych pak po návratu a stát mi ty tři hodiny jakoby platí. Za to ocr bez keců, po roce a půl už jsem se osvědčila a můžu tam placnout i HO semtam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
11.5.23 05:59
@beruska9 píše:
Nedelam smeny a v praci mi nic neoznacuji ;)
:roll: Pokud mas první den odpracovany - o jeden den se to posune. Zaměstnavatel musí svou částt na osetrovacce vyplnit vzdya poslat vyplněnou přílohu k dávce, jinak nic nedostanes
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí