Od kdy dávat miminku polévky?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
od kdy davat miminku polevky ?
Od kdy dávat miminku polevky jsme na um dekuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@maci1986 pokud je na um, začíná se s příkrmem od ukončeného 4. m.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@maci1986 az je zacnes jist take ![]()
Ba ne, zertuji, ale tak to vyznelo ![]()
Nevim, jestli se ptas na prechod na prikrmy obecne nebo na prikrmech uz jste, ale jeste jste nezkusili polevku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Záleží co myslíš tím polévky - uvařenou rozmixovanou (a případně naředěnou jako polévku) zeleninu od 4m
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja som mu začala dávať od 6 mesiacov, dovtedy pekne vydržal na UM, potom už mu nestačilo, bol stále hladný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja jeste nedala (9mesicu). Jedna z nas to neumi protoze do dcery se dostane jen zelenina a vyvar ne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Davám Mrkev, petržel, bramory, brokolici, přesnídávku
a právě chci už polévky ale nevím zda už mužu 5.4 na bude 5 měsícu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@maci1986 píše:
a jak tu polévku chceš udělat? však to je jen vodovější, pro dítě neděláš vývary a pod.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@maci1986 píše:
Dětskou polévku mu můžeš udělat hned (naředěná rozmixovaná zelenina + třeba um místo smetany do mrkvový…) ale jestli se ptáš kdy můžeš dávat polévku co jíte Vy tak až tak kolem roka protože malému dítku se nesolí a nekoření…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@maci1986 klasický vývary, až po zavedení masa. Krémy(brokolicový atd.) podle toho jestli už byla daná zelenina v pohodě a zjemnila jsem vždy um.Ale většinou měl polívky jen ždibec, pro zpestření až po roce, kdy začal um a veškerý kaše bojkotovat, jsem je zařadila nějak víc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Záleží co myslíš polévkou? Já jsem třeba synovi polévky nějaké speciální téměř nedělala, protože mi to přišlo jako zbytečná námaha vlastně s „vodou“… Měla jsem radši kašovitou konzistenci, která nepadala ze lžičky. I potom, když už se snažil jíst sám. Myslím, že na „polévce“ není nic důležitého, je to jen jídlo rozředěné vodou…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@maci1986 píše:
Od kdy dávat miminku polevky jsme na um dekuji
Polévky nemusíš dávat vůbec ![]()
Ba ne, to byl fór, vím, na co se ptáš. Začíná se cca od ukončeného 4.měsíce. Nejdřív jednodruhovou zeleninou - obvykle mrkví, postupně se zkouší další zelenina, až se k tomu přidá maso, které se jednou týdně nahradí na tvrdo vařeným žloutkem. Pak se začne přidávat ovoce, opět postupně (kvůli případným alergiím), taky se může začít dávat kaše. Někdo dává na noc, já ji dávám ke snídani. A řekla bych, že je prostě dobré se řídit dítětem, každé má potřebu jíst trošku jinou. Takže uvidíš, jak to bude akceptovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AnastazieB píše:
Záleží co myslíš polévkou? Já jsem třeba synovi polévky nějaké speciální téměř nedělala, protože mi to přišlo jako zbytečná námaha vlastně s „vodou“… Měla jsem radši kašovitou konzistenci, která nepadala ze lžičky. I potom, když už se snažil jíst sám. Myslím, že na „polévce“ není nic důležitého, je to jen jídlo rozředěné vodou…
Já to beru tak, že polévky dávaly naše maminky nám
Že je to vlastně takový přežitek? Ale koukám, že se tím řídí dost lidí i teď ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Amys ano, tak mi to taky přijde
Že polévka je vlastně příkrm. Jinak mi podávání vyloženě polévky (jako třeba vývaru) miminku připadá zbytečné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@maci1986 píše:
tak si porad nejsem jista, co tim myslis… Vyvar? No tak maso jsem zavadela cca 3 tydny po zavedeni zeleniny.
Ale nesmi se solit, korenit…
Příspěvek upraven 27.03.15 v 12:10
- načítám...
- Citovat
- Zmínit