Od kdy kravské mléko místo UM?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1863
13.6.12 11:06

Od kdy KM místo UM???

Ahoj holky, od kdy jste prosím začaly dávat kravské mléko místo UM? zatím dávám UM ráno a večer, občas dám ale cucnout i KM, když ho piju já (často). malá má 13, 5měs
a hlavně jaké dáváte??? uht, z automatu nebo „čerstvé“, plnotučné?
malá byla 8 měs kojená, pak se odstavila a UM nikdy úplně nepřijala za svého kámoše, vypije max 150ml a většinou ani to ne. a jinak chci dodat, nejde mi o finance, jen mě to zajímá, protože jsem nedávno byla u kamarádky, ta rok kojila pak najela na KM, tak proto mě to nahlodalo…na druhou stranu vím, že v Um jsou vitamíny. zajímají mě Vaše názory a zkušenosti. díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ema N.
13.6.12 11:13

AHoj, me moje byvala tchyne rikala, ze kravske mleko se muze davat od 1 roku, ale budto cerstve z automatu PREVARENE nebo krabicove plnotucne… ;)

Maly ma 2 roky a uz pije mleko bezne k snidani a nekdy i odpoledne a v pohode… ;)

Jenom bych sledovala, jestli nema treba nejakou alergickou reakci, jinou stolici apod.

• Citovat
  • Upravit
7122
13.6.12 11:13

Ještě vlastní zkušenost nemám, ale uvádí se, že až od 2 let, pokud je alergie, tak až od 3 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
13.6.12 11:20

Malý má dva roky a dva měsíce a střídám to - má denně dvě mléčné dávky - ráno mléko a večer buď mléko nebo kaše. Většinou to dělám tak že jedno z toho je z normálního mléka, nebo mléko a druhé je UM. Do tří let budu UM určitě dávat - kvůli vitamínům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
13.6.12 11:21

Pokud je alergie, tak se mléko ani výrobky z něj dávat nesmí. pokud jde o intoleranci, postupně se zkouší zavádět opatrně a v případě reakce se zase drží bezmléčná dieta

obecně platí kravské mléko až od dvou tří let. a to polotučné a osobně bych asi dávala jen mléčné výrobky jako sýr, jogurt a na pití ne.
@Sluníčko28 píše:
Ještě vlastní zkušenost nemám, ale uvádí se, že až od 2 let, pokud je alergie, tak až od 3 let.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12982
13.6.12 11:22

My dáváme od 1r. ale spíš jen jako doplněk v omáčkách a tak, ne na pití. K pití KM jsme přešli teď v těch 13-14m. Automat nemáme blízko, takže vždy koupím plnotučné v plastové láhvi. Většinou se držím toho, že když to má krátkou spotřebu, tak bude asi kvalitnější než mléko, co vydrží v krabici půl roku „čerstvé“ :lol: Jsem sama zvědavá, jak ti tady budou holky reagovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1258
13.6.12 11:25

Mě doktorka říkala, že v ideálním případě mléko na pití až od tří let, s UM se snažit vydržet aspoň do roka a půl. Ale kluk bude mít 15 měsíců a když vypije za den 100-150 ml, tak si tleskám, takže časem přejdu na bio plnotučné.. Ale ještě mě napadlo, že malému chutná sojové vanilkové mléko. Dávám od roka párkrát do týdne a doktorka mi to požehnala, že je to fajn alternativa ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
13.6.12 11:32

V omáčkách, pudinku jsem dávala od 10m, na pití od 18m, pijou ráno a večer, někdy i přes den, většinou ten 1-2 litry denně se u nás vypije. Kupuju čerstvé plnotučné nebo polotučné. Brala jsem i ty z automatu, ale už je u nás všechny zrušily :nevim: jinak bych ho kupovalo dodnes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
13.6.12 11:33

Batolecí UMje zhlediska alergické zátěže na tom stejně jako KM. Nemá upravenou bílkovinu kravského mléka ani upravený poměr syrovátky a kaseinu. Je to sušené kravské mléko obohacené o minerály, vytaminy a další látky )např. některá prebiotika apod.).
KM jsem dávala synovi od roka, nejpr zakysané, od 15m postupně normální čerstvé pasterizované z lahve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1863
13.6.12 11:35

Aha, díky za nápad mersi, můžu zkusit :palec:
jinak KM a hlavně smetanu dávám do jídel hodně, malá miluje omáčky, krémové polévky atd. + má skoro denně jogurt, sýry, takže to strach nemám, mléčné dávky má dost.
jen mě to právě tak napadlo, já třeba piju hodně mléko a kysané mléčné produkty, máme poblíž i automat a když jí dám někdy ucucnout z hrnku, tak jí asi nemůžu nějak uškodit. s UM to snad ještě chvíli vydržíme, hlavně kvůli těm vitamínům…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1863
13.6.12 11:35

JO A DĚKUJI MOC VŠEM ZA REAKCE!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
13.6.12 11:37

Jen k té sojové alternativě, bacha na to, soja je velký alergen, tak fakt opatrně. osobně myslím, že je to praš´t jako uhoď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1863
13.6.12 11:38

Alergie malá nemá, to už by se asi ukázalo. jen kadí min 3× denně řídce (někdy i 6×), ale po vyšetření se ukázalo vše ok, jen se moc těším na učení na nočník 8o, ale to jen tak mimo téma… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1863
13.6.12 11:39
@Saroya píše:
Jen k té sojové alternativě, bacha na to, soja je velký alergen, tak fakt opatrně. osobně myslím, že je to praš´t jako uhoď

uvidíme, zkusím si ho koupit já a dát jí jen malinko ucucnout. jsem zastánce, že zkusit se má vše, v malé míře. samozřejmě vyjma extrémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1258
13.6.12 11:48

@Saroya no ono právě na to sojové mléko je mnohem menší riziko alergie než na kravské ;) ale určitě bych na něj šla opatrně po troškách, pořád je to alergen. syn mi baští asi od nějakých 8 měsíců tofu a od 10 měsíců soju, takže já jsem se toho mlíka pak bát nemusela. Ale dělá se i rýžové mléko (ochucené i neochucené) a to se taky celkem dá pít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová