Od kdy na nočníček?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Tereza1986 píše:
Malému je 8 měs. a chtěla bych začít. Nevím jak, nedělá ksichty ani nic podobnýho.
Proč dřív byli už 8 měsíční skoro bez plen a teď je mají i dvouletý? Vysvětlete mi to
já dávám pokaždé hned jak se vzbudí to se většinou každé mimi vyčůrá a pak jak píše @Teeeri po obědě to skoro pokaždé odchytnem bobka
Pak dávám během dne jak já si vzpomenu někdy to výjde a nekdy ne, ale pokaždé na ni vidím jak tlačí takže je evidentní že ví co po ni chci ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pce Malej kadí většinou hned při jídle
A jak dlouho čekáš a necháváš na nočníku? No jsem na to zvědavá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tereza1986 Máme podobně staré děti. Taky zvažuju koupi nočníčků. Už leze všude možně, neleze jako klasika noha dopředu, ale momentálně za sebou táhne zadek. Nohy už si pod sebe dával, ale tohle mu přijde asi pohodlnější
Sedí krásně a sám… Takže mi dej hned vědět jak jste na tom ![]()
- Citovat
- Upravit
@Tereza1986 píše:
@Pce Malej kadí většinou hned při jídleA jak dlouho čekáš a necháváš na nočníku? No jsem na to zvědavá
jeee to nevím nikdy jsem to nijak nestopovala ale když ji tam dám po obědě a vím že ráno nekakala tak určo uděla bobek po obědě tak ji tam nechám dýl a když mi jde jenom o to jestli se nevyčůrá tak chvilku já nevim minutku dvě…jen pro ten pocit že tam sedí aby věděla že si tam bude sedat častěji během dne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Každé dítě je jiné. Jak jsem četla, je tam několik fází vývoje, a je potřeba dozrát kůra mozková, kdy dítě si samo uvědomí, že se mu chce. Sice dítě můžeme vysazovat, ale je to spíš otázka zvyku, náhody atd. První dceru jsem to učila, vysazovala, kontrolovala atd. Naučila se ve dvou letech že i v noci vydržela. Na druhou již nebyl tak čas, taky jsem zjistila, že se z toho nestřílí a ta od 15měs. říká bobo,(na obě činnosti) vydrží přes noc. Když jsme na zahradě, tak to řeší sama. Jde na travičku, stáhne kalhotky, vyčůrá, vykadí a jde si hrát. Všichni se ptají jak jsem toho docílila, ale na to je jediná odpověď. Nijak. Já to vůbec neřešila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Našemu malému je 10 měsíců. Zkouším každých 14 dní od 8 měsíců posadit (co začal sám sedět) a nejde to. jen vidí nočníček, začne hystericky plakat a není k utišení ![]()
Takže jsem zvědavá, kdy si alespoň sedne bez pláče :-/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janča1212 Ahoj, já bych mu radši dala s nočníkem pauzu. Ať na něj nemá úplnou averzi…A pak ho zkoušela prvně posazovat jen tak, nesvlečeného. A zkusit ho tam na chvíli nějak zabavit, aby se tam nebál sedět. Pak ho tam zkusit posadit, když na něm poznáš, že tlačí. (jestli poznáš)
Ale určitě bych z toho nedělala velkou vědu. Je ještě malinký. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janča1212 vzdyt ma cas. Netlacit, budes s tim mit problemy. Moje mala zacala sama az po druhem roku
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janča1212 detem to prej spina nejdriv v roce a pul, jak pisou holky netlac na pilu. ja chapu ona urcite tva mamka a tchyne maji reci, ale doba je jina ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, jazacla posazovat taky brzo, v deviti mesicich a nekolikrat denne. Proste sem to zkusila, jak se na to bude tvarit. Na nocniku se ji libi, vydrzi tam sedet i ctvrt hodiny. Kdyby mi tam ale rvala a nechtela se na nej ani posadit, nehrotila bych to. Zkus jeste nejakou dobu pockat, ale nocnik bych neuklizela. Nech ho nekde at si ho muze prohlizet a osahat. Dokavad ti tam nechce sedet, tak to asi nema cenu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já začla obě dcery posazovat pravidelně od 1r. několikrát denně před pohádky v tv, taky napřed řvaly, ale uklidnily se, dokonce jsem je jednu dobu na nočníku krmila, že zrovna při jídle něco dělaly
. Obě od 16 měs. jsou bez plen přes den a od 20 a druhá od 22 měs. v noci bez. Neřekla bych, že nočník je taková věda
.
Ty pauzy co ty děláš bych teda nedělala ty to podle mě jen zhoršují, buď najeď na režim „bude se pravidelně, několikrát denně nočníkovat“ a nebo se nato vys. r zatím, ale ty pauzy jsou naprosto k ničemu, tak nemá čas si ani zvyknouta a jen mu to zprotivíš
.
Pokud chceš nočníkovat, tak se to snaž malému spříjemnit, hračky, pohádky atd. pak to jde. Ale když jednou začneš neměla by si cuknout, protože ty děti nejsou hloupé, když uvidí aha na mamku platí, že brečím a nočník schová, tak je jasné, že ti bude brečet
tímhle si zaděláváš na to, že bude mít znočníku fobii, takže buď najeďte na režim naplno nebo vůbec, ale to co děláš ty je podle mě blbost
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Začala jsem dávat tak od 11 měsíců. Chce to vymyslet nějakou odměnu a hlavně nenutit (dávala jsem lentilku) Je třeba na to mít čas a asi se zaměřit jen na to čůrání. V roce byla dcerka bez plen. Syn až v roce a půl. Stejně tak to dělala moje mamka. Já a sestry jsme se to naučily kolem roku a brácha se počurával do 4 let (v noci) ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janča1212 Nenuť ho. Možná to je i nočníkem, u nás nakonec vyhrál obyčejný. Klukům to trvá dýl než se naučí. Já bych začala až tak po roce. A když bude plakat tak zase po dvou měsících třeba.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey Tak mému synovi je skoro 22 měsíců a ještě si na nočník nesedl a to jsem zkoušela všechno možný
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dítě dokáže pochopit, co se po něm na nočníku chce až mezi 15 - 18 měsícem. Dřív je to spíš jen dílo náhody..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit