Od kdy na nočníček?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Myslím, že dřív byly děti bez plen, protože matky si chtěly ušetřit kupu prádla a vyvařování plen
mám dva syny a u obou mám stejný systém a před skoro 11 lety mi mudr doporučila, že jakmile dítě samo a dobře sedí, je fajn začít ho posazovat, aby si na nočník zvykl. Starší byl přes den bez plen od roka a mladšímu je 7 měsíců a protože už hezky sedí, chodí na nočník
a protože je to typický chlap, tak jásá pokaždé, když má za úspěch ovace
jasně, dle doporučení by se měly posazovat až kolem 18 - 24 měsíce, ale s tím já osobně nesouhlasím. Asi neví, proč tam chodí, ale zatím je to formou hry a zvykne si a bude brát nočník jako součást svého života
A proto i pěvně věřím, že kolem roka bude také bez plen jako jeho starší brácha… Je to jen o trpělivosti a snaze, prozatím z mé strany
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@enie12 já si to taky myslím, mám malou na látce a nutilo mě to zkušet - od 5 měsíců chodila na velkou nad misku (vždy jsem ji podržela, zvykla si chodit každý den po obědě, takže pokaděné pleny nebyly), jak si sedla, dala jsem na nočník. Od 15ti měsíců je bez plen (jen na spaní má)
- Citovat
- Upravit
@smurfka píše:
promin možnná to zní blbě, ale mám první, a to se pozná jako jak, třeba u tvého? děla nejaké xcihty? nebo jak?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak vubec zacit?
Holky prosim poradte nase mala bude mit 15 mes a jeste jsme nedavali ani posazovat jelikoz je to obdobi kdy to jiz alespon chapou kolem 15-18 mes teda jak vidim nektere jste vyjimky. Chtela bych zacit ale vubec nevim kdy ji posadit jestli po mliku po snidani nebo kdy. A jeste jestli ji pkenku pres den nedat vubec a nechat jen tak nebo dat kalhotky? Poradte mi prosim ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nazdar holky, tak doufám že tady dostanu nějaký tip jak na malou a nočník. Zkoušíme průběžně posazovat asi od 8m, teď má 16m a nic. Jakmile ji posadím na nočník, tak hysterka jak vyšitá, sápe se po mě a utíká. Zkusili jsme tedy redukci na wc a totéž. Oblečená si na nočník sedne i sama, ale bez pleny nic. Přitom si myslím, že ví že čurá či kaká, protože v létě jsem ji nechávala na ostro a párkrát si čurla na nohy a vůbec se jí to nelíbilo. Takže když potřebovala, tak si dřepla vykonala potřebu a běhala dál. Teď i když jsme zkusili wc, tak nečurala ale hned po pár krocích od záchodu se na 3× vyčurala. Nechci ji moc nutit, ať nemá nějaký blok potom, ale zase se mi už zdá dost velká, aby jsme odbourali pleny na den. Nemáte nějaký tip?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit