Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Náš na to kašlal, neustále na břiše ječel, pak jsme teď ve 3 měsících a 3 týdnech dali na břicho, zvedl hlavu, já urovnala ruce a pase
sice sám ne, pokud ho převalím na břicho, tak má ruce rovnoběžně s tělem, ohnuté do pravýho úhlu a zkouší se plazit… no, doktorce to příjde ok, tak jí věřím. kuba je spíš přes hlavu než přes pohyb ![]()
Syn pase neja od konce sestinedeli, ale neni to stoprocentni, nekdy pase dlouho, nekdy sotva zvedne hlavu, zalezi v jake je kondici.
@suik píše:
Syn pase neja od konce sestinedeli, ale neni to stoprocentni, nekdy pase dlouho, nekdy sotva zvedne hlavu, zalezi v jake je kondici.
u nas to samy
Jak kdo…Někdo skoro od naorzení někdo později. Malej začal pást asi od druhého týdne..
Otazka je, co za to kdo povazuje, nase doktorka tomu tak treba nerika, dokud ma dite ruce v pest. Jinak na brise taky zvedal hlavu nekdy pred koncem prvniho mesice, ale zvedal i prdel, ted uz dela, co ma, jen ty ruce neotevre (a pry by uz jako mel a zaroven ma casu dost, tak ja tomu nerozumim).
@ncc1701 píše:
Otazka je, co za to kdo povazuje, nase doktorka tomu tak treba nerika, dokud ma dite ruce v pest. Jinak na brise taky zvedal hlavu nekdy pred koncem prvniho mesice, ale zvedal i prdel, ted uz dela, co ma, jen ty ruce neotevre (a pry by uz jako mel a zaroven ma casu dost, tak ja tomu nerozumim).
u nás za pasení považuje tohle(nevím jestli to je nebo není „v pěst“, protože vím, že by měl mít ty otevřený ruce opřený dlaní o podložku a to nemá):
ale pokud jde o samotný zvedání hlavy, tak to uměl od narození. jen pak tak po týdnu začlo bolavý bříško a odmítal na břiše být ![]()
Můj malý pásl koničky od třech týdnů. Dávala jsem ho na bříško od porodnice ![]()
Moje malinká začla pást koníky až ve 4,5 měsících a doktorka říkala, že je to vpořádku ![]()
Naše zvedala hlavu taky skoro od narození, ale samostatně a bez pomoci, kdy je opřená o lokty a pánev až někdy od 4,5 měsíce, už se na něj otočí sama a sama se porovná. Podle Dr. v pohodě. Když byla malinká polohu na bříšku nesnášela takže jsme moc nedávali.
No ono dítě pase skoro od narození, ale to s prvním vzpřímením nemá nic společné - kdy už dítě má byt podepřené na loktech, ruce ne v pěst a hlavu v uhlu 90. Tak záleží na co se ptáš ![]()
Jasně, nezáleží tolik, od kdy pase, ale jak. naše malá třeba pase od jednoho měsíce, teď jsou jí skoro čtyři a technika pořád nic moc, tak budem chodit na rehabky - má blbě těžiště, málo se opírá o ručičky a hlavičku má moc v záklonu, ale cvičení to brzo srovná, když se to podchytí včas ![]()
jinak v odborné literatuře se uvádí, že správný pasení by děti měly zmáknout do třetího měsíce, ale doktoři většinou dávají měsíc k dobru a až pak se to začíná řešit..
Naše malá pase tak od 3 měsíců, každý týden je to lepší a lepší ![]()