Od kdy pasení koníčků

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4275
22.11.12 14:31

Holky a jak to mají vaše děti s tím se sami zvednout do téhle polohy? kuba prostě nemá problém se tam udržet, ale musím mii ty ručičky srovnat sama. když ho dám jen na břicho, má je rozpažené do stran a leží na hrudníčku. pod sebe si je prostě nedá, aby se opřel o ty lokty. ale pokud ho zvednu do té polohy, vydrží třeba 2-3 minuty a i opakovaně (když zrovna je nálada a nebolí bříško)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
637
22.11.12 18:13

Syn pase prakticky od narození, teda je na pěstičkách, ale hlavu drží hodně dlouho. Už od nějakých tří týdnů se dokonce pokouší o lezení. Jak se má o co zapřít nožičkama, tak jede… 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
22.11.12 18:19
@ANEBjája píše:
Holky a jak to mají vaše děti s tím se sami zvednout do téhle polohy? kuba prostě nemá problém se tam udržet, ale musím mii ty ručičky srovnat sama. když ho dám jen na břicho, má je rozpažené do stran a leží na hrudníčku. pod sebe si je prostě nedá, aby se opřel o ty lokty. ale pokud ho zvednu do té polohy, vydrží třeba 2-3 minuty a i opakovaně (když zrovna je nálada a nebolí bříško)

Tohle by mě taky zajímalo. Ná Šimon to dělá úplně stejně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brooucinda
22.11.12 18:20

My taky držíme hlavičku už od porodnice celkem hezky. Když ho mám na rameni na odkrknutí, tak tu hlavičku prostě nemůže mít jen tak položenou, ale pořád s ní někde šmějdí… Ohledně toho bříška. Zjistila jsem, že hodně záleží na tom, na čem ho mám položenýho. Protože když je na posteli, která je měkká, zvedá mi spíš nohy a hlavu moc ne. Je měkká a on nemá takovou stabilitu. Podle mě. Když ho dám na stolek, krásně hlavu zvedne i na několik sekund. A to nám byly dva týdny :dance:

• Citovat
  • Upravit
9378
22.11.12 18:24

Každé dítě to má jinak, důležité je, aby to dělal, tak jak má a to ti zkontroluje doktorka na 3. měsící, když se jí nebude něco zdát, pošle na kontrolu na rehábko či na neuro :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brooucinda
22.11.12 18:26

Jasná věc! Je důležitý to zkoušet. Když jsem ho dala na bříško po prvé, chudinka vypadal, že vůbec netuší co po něm chci. Ted ho tam dám, on mi to krásně ukáže jak to umí a jdem jíst :D

• Citovat
  • Upravit
902
22.11.12 18:32

No, a jak to děláte s těma ručičkama? Napolohujete? Nebo si je tříměsíční napolohuje samo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
22.11.12 18:32
@ANEBjája píše:

To mi malá taky dělala jsem ji tam ty ruky prostě dávala a ona je po minutce až dvou zase roztáhla a ležela na hrudníčku jak říkáš, ale od toho 5 měsíce to začla dělat sama jako, že se sama do te polohy dostala ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
22.11.12 18:42

Já když ho napolohuju, tak vydrží fakt dlouho, pak ruce roztáhne a tahá to zádama na celým břichu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brooucinda
22.11.12 18:59

Mě zatím ty ručičky drží, když mu je tam nandam. Ale jsme malinký, třeba nás období dávání ručiček pryč teprve čeká :nevim:

• Citovat
  • Upravit
499
23.11.12 08:34
@ANEBjája píše:

Naše malá dělala to samo, někde jsem tu zakládala i diskuzi, už jsem byla neštastná, ale od té doby co se umí přetočit sama (4,5m) sama se i porovná a opře o ruce. Takže na to přišla sama :palec:.. Chvíli je třeba rozhodí, když se natahuje pro hračku, ale pak si je tam zase dá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
23.11.12 13:58
@handulinda píše:
Každé dítě to má jinak, důležité je, aby to dělal, tak jak má a to ti zkontroluje doktorka na 3. měsící, když se jí nebude něco zdát, pošle na kontrolu na rehábko či na neuro :-)

nás právě nikdo nikam neposlal, musela jsem nás objednat sama skoro ve čtvrtým měsíci, pediatra si ničeho nevšimla, je občas potřeba si to sledovat, třeba tu: http://www.rodina.cz/clanek5485.htm

jinak ruce jsme nejdřív polohovali, ale teď, když jí dám před nos hračku, dá si je tam sama a chvíli i vydží ve správné pozici, než se unaví, pak se zas plácá a táhne to zádama a řve :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí