Od které třídy píšou vaše děti domácí úkoly samostatně?

168
13.9.15 19:39

Od které třídy píšou vaše děti sami domácí úkoly?

Když dcerka nastoupila do první třídy, vždy jsem s ní seděla u domácího úkolu a dohlížela a mluvila jí do toho, když potřebovala poradit.
Ve druhé třídě jsem zavedla trochu samostatnosti vše kolem přípravy školy.
Domácí úkoly jsem vždy překontrolovala, ale už jsem nad ní nestála a nemluvila do toho.
Připomínala jsem jí, aby si nezapoměla oblečení na tělocvik a jiné věci, jako je třeba příprava podle rozvrhu atd. vše kolem školy.
Ted ve třetí třídě se snažím jí nechávat vypracovat domácí úkoly úplně samotnou
(teda pokud tomu rozumí, když nerozumí zadání, vždy se zeptá a to já jí když tak vysvětlím a poradím)
i za cenu, že to bude celé přepisovat.
Dělám to špatně, nejsem moc přísná?
Na druhou stranu nám paní učitelka asi v první třídě říkala, že domácí úkoly mají řešit děti, né rodiče!

Otázka-jak to máte doma zavedené? Od kdy je ta správná doba?
(asi taky záleží na dítěti)
Všem díky za názor a radu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30422
13.9.15 19:42

Některé děti zvládnou psát úkoly samy(děti - Y)od první třídy, některé potřebují dohled i v páté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
13.9.15 19:44
@hanka.br. píše:
Některé děti zvládnou psát úkoly samy(děti - Y)od první třídy, některé potřebují dohled i v páté.

jasně, to je jasné. Zajímá mě, jak to dělají ostatní. Díky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
13.9.15 19:44

:think: Od první třídy. Jsou to jejich úkoly, ne moje. Samozřejmě vždycky poradím, vysvětlím, zkontroluju, že rozumí zadání, opravím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
13.9.15 19:48

Já má prvňáčka, taky jsme přemýšlela jak na to.. Zvolila jsem, že mi kluk dopředu ukáže jeslti to umí nebo ne- chápe a pak si to sám vypracuje..
Zatím je to lehké tak nebyl problém pokud nastane a nebude vědět, tak vysvětlím třeba na dvou příkladech a on si bude vypracovávat pak ukol :think:
Určitě třeba nebudu říkat hned co má psát- jakoby výsledky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
13.9.15 19:51
@kvaček píše:
Já má prvňáčka, taky jsme přemýšlela jak na to.. Zvolila jsem, že mi kluk dopředu ukáže jeslti to umí nebo ne- chápe a pak si to sám vypracuje..
Zatím je to lehké tak nebyl problém pokud nastane a nebude vědět, tak vysvětlím třeba na dvou příkladech a on si bude vypracovávat pak ukol :think:
Určitě třeba nebudu říkat hned co má psát- jakoby výsledky
:potlesk: :mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
13.9.15 19:51

@00000000 kluk je ve 4., anglinu, matiku a přepisy dělá sám, ale češtinu, to u něj stojím, on je hrozně zbrklej a učitelka nedovoluje přepisy /že by to jakkoliv opravil, mají zakázaný i zmizík/ domácích úkolů. Pokud u něj nebudu stát, bude mít půlku blbě. Zajímavý ale je, že ve škole to takhle nevojtí, to jen doma :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
13.9.15 19:58
@martina.se píše:
@00000000 kluk je ve 4., anglinu, matiku a přepisy dělá sám, ale češtinu, to u něj stojím, on je hrozně zbrklej a učitelka nedovoluje přepisy domácích úkolů. Pokud u něj nebudu stát, bude mít půlku blbě. Zajímavý ale je, že ve škole to takhle nevojtí, to jen doma :think:

Zajímavé :) Já třeba zase v práci dokážu pracovat jedině sama, prostě jsem asi trémista, nebo co a a pak dělám kopance :,( Když jsem v práci sama, tak pracuju bez nějakých stresů a vlastně si uvědomuji, že mi vadí spolupracovníci kolem 8o nevím proč, prostě nejraději dělam vše sama :) Je to asi tím, že mě táta celé dětství :mavam: neustále za něco peskoval a proto nemám ráda, když na mě při jakékoliv práci někdo kouká, beru to hned, jako že mě kontroluje :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
13.9.15 20:09
@00000000 píše:
Zajímavé :) Já třeba zase v práci dokážu pracovat jedině sama, prostě jsem asi trémista, nebo co a a pak dělám kopance :,( Když jsem v práci sama, tak pracuju bez nějakých stresů a vlastně si uvědomuji, že mi vadí spolupracovníci kolem 8o nevím proč, prostě nejraději dělam vše sama :) Je to asi tím, že mě táta celé dětství :mavam: neustále za něco peskoval a proto nemám ráda, když na mě při jakékoliv práci někdo kouká, beru to hned, jako že mě kontroluje :,(
:mrgreen: můj doma dělá boty, ve škole to napíše bez chyby.. nechápu. Ale jen čeština, jiný předmět ne :think: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
13.9.15 20:15
@martina.se píše: :mrgreen: můj doma dělá boty, ve škole to napíše bez chyby.. nechápu. Ale jen čeština, jiný předmět ne :think: :mrgreen:

u nás je zase matika slabší předmět :)
Vše ostatní je v poho a hlavně i angličtina, kterou neumím vůbec je úplně v poho :oops: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9877
13.9.15 20:19

Mám prvňáka. zatím jsme těch pár úkolů co měl dělali spolu, ale asi je bude brzo dělat sám. Moje nervy si oddychnou a on se aspoň naučí být zodpovědný za svoje povinnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
13.9.15 20:22
@00000000 píše:
u nás je zase matika slabší předmět :)
Vše ostatní je v poho a hlavně i angličtina, kterou neumím vůbec je úplně v poho :oops: :mavam:
:mrgreen: jj, já anglinu ani nekontroluju, bo chyby stejně neodhalim :oops:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21783
13.9.15 20:30

Dcera dělala už v první třídě cca od pololetí úkoly sama. Ve druhé třídě jsem ani pomalu nevěděla, co probírají. Jen jsem jí vždy večer překontrolovala aktovku, jestli má vše správně připravené. Teď je ve třetí a jen mi nosí úkoly k podpisu. Nechce je ani kontrolovat, že si je odkontrolují ve škole s paní učitelkou. Já jen namátkou proběhnu žákovskou a sešity, u učebnic nemám šanci, protože si je nechávají ve škole 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3645
13.9.15 20:33

@00000000 naše starší dcera/čtvrtá třída/zvládala úkoly sama na konci první třídy. Od té doby už pouze ukazuje pro kontrolu. Kontroluju vše.. a někdy se i něco přiučím:) Tobě čeština také prospěje zopakovat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
13.9.15 20:45

Dcera, třetí třída - dělá úkoly sama, pokud něčemu nerozumi, tak mě volá. Jinak jenom kontroluju. Večer se ještě většinou pro jistotu ptám jestli na něco nezapomněla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí