Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Taky zobu Letrox a na lačno jsem nikdy nešla. I prášek si vezmu a sám dr. mi to řekl.
@ugluk moc děkuju za vyčerpávající odpověď
Ano jedná se opravdu jen o TSH a fT4
To jsi mě tedy potěšila, že nemusím být nalačno.
Děkuji i všem ostatním za odpovědi ![]()
AhojkY taky uz se lecim dlouho a na lacno jsem nikdy byt nemusela.:)
Také jsem nad tím dnes bloumala, jelikož jdu koncem týdne na kontrolní testy a za boha si nemohu vzpomenout jak jsem tam naposledy šla jestli nalačno nebo ne. A našla jsem tento příspěvek na www.ulekare.cz :
odběr fT4 a TSH můžete absolvovat jak nalačno, tak po jídle. Důležitější než toto je fakt, zda si před odběrem vezmete Letrox nebo ne. Pokud si jej vezmete, je změřena hladina fT4, která částečně pochází „z tablety“. Hladina TSH jídlem ani aktuálním užitím Letroxu ovlivněna není…k její změně je potřeba delší čas v řádů dnů.
@Yokoo píše:
Také jsem nad tím dnes bloumala, jelikož jdu koncem týdne na kontrolní testy a za boha si nemohu vzpomenout jak jsem tam naposledy šla jestli nalačno nebo ne. A našla jsem tento příspěvek na www.ulekare.cz :odběr fT4 a TSH můžete absolvovat jak nalačno, tak po jídle. Důležitější než toto je fakt, zda si před odběrem vezmete Letrox nebo ne. Pokud si jej vezmete, je změřena hladina fT4, která částečně pochází „z tablety“. Hladina TSH jídlem ani aktuálním užitím Letroxu ovlivněna není…k její změně je potřeba delší čas v řádů dnů.
Mě dr. říkala, že lepší je nalačno…chodím tak vždycky.
ahoj, mě u každého odběru dr upozorní že nemusím být na lačno. ale beru Euthyrox každý druhý den a na odběr mám vždy přijít v den kdy tabletku neberu, že jsou pak ty výsledky přesnější.
Ahojky, taky se léčím se štítkou a mě vždy sestřička říká, že na lačno být nemusím, můžu se nasnídat, ale že nemám ten den užívat tabletku… ![]()
Ahoj holky, prosím poradíte mi? Léčím se se sníženou funkci štítné žlázy, beru letrox 50 každý den. Žláza byla zalecena, otěhotněla jsem a v 5+3 výsledky ok, žádné navýšení. Nyní jdu až ve 13tt. Nezdá se vám to pozdě? Stresuji zbytečně, m věřit dr? :/ a další věc, to jsem se zapomněla zeptat, zda mám brát vitamíny s jodem nebo bez? Moc děkuji
Já šla na odběry 8+1 a další mám až 18+ takže mi to příjde ok a to beru/brala jsem 75 Letrox a teď mi navýšila na 100.
Ahoj, ja mam teda iny problem so stitnou zlazou - mam tam uzlik a beriem euthyrox, ale tiez som momentalne tehotna a bola som na odbery a kontroly na zaciatku, potom tak nejak v tom 13 tt aby to bolo uz v druhom trimestri a potom este raz okolo 20.tt a teraz mam ist az po porode. tak asi to staci ![]()
v prvom tehotenstve som mala este ineho doktora a to som bola za cele tehotenstvo snad len dvakrat na kontrole, ten to neriesil.
Ahoj, kopíruju mail, který mi poslala moje endokrinoložka s výsledky prvních odběrů v 7. týdnu.
„V graviditě dělám kontroly ve 12. týdnu, ve 22. týdnu a ve 32. týdnu - je-li vše v pořádku. Další lab. ještě po šestinedělí a kontrola u nás je pak zpravidla 4.-5. měsíc po porodu.“
Vitamíny jsem nebrala, jen listovku, tak s tím neporadím.
Přeju pohodové těhotenství ![]()
@Yasminn na tento odběr nemusíš být nalačno.
kdyby si pochybovala, zavolej než půjdeš na odběr dr a ona ti řekne zda ano či ne ![]()
@TerezkaaKubik píše:
@Yasminn na tento odběr nemusíš být nalačno.kdyby si pochybovala, zavolej než půjdeš na odběr dr a ona ti řekne zda ano či ne
děkuji, ale už jsem dva roky po porodu
![]()
Na první odběr po otěhotnění jsem šla až asi v 8tt, od té doby po šesti týdnech a jod mám brát celé těhotenství a po dobu výhradního kojení.