Odběr plodové vody

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2203
12.7.10 14:35

Majinko v tvém případě, že bylo riziko 1:15 bych neváhala a šla na odběr taky. Jenže já ještě triple testy nemám a celé je to opravdu jen kvůli věku. Dnes mi zrovna volali z laboratoře výsledky z odběrů ve 12tt a všechno je úplně v normě. Proto, bych raději počkala na výsledky triple testů a dalšího ultrazvuku a až pak, když by nebyly v pořádku jít na odběr plodové vody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
12.7.10 16:38

Ahoj,
já měla šíleně vysoké hCG - 3,73 MoM ze screeningu v 1. trimestru, riziko Downa 1:240 na amnio jsem nakonec šla, chtěla jsem mít jistotu a klid. Děsila jsem se samotného odběru a následného rizika potratu. Už jsou to 3 dny, cítím se ok, žádné problémy. Odběr byl v pohodě, nic nebolelo a dneska jsem se dozvěděla výsledky - vše je ok. Takže se konečně můžu radovat, hurááááá. Držím palečky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1791
13.7.10 14:40

Holky prosím poraďte. Jsem 13.tt a zatím žádný testy, nic. Ten NT- screenink se dělá kdy? A co obnáší? MOC díky za radu!!! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2203
13.7.10 15:09

Měl by se dělat max. do 13+6tt a je to odběr krve, která se pošle do laboratoře a ultrazvuk u kterého se změší nosní kůstky, hlava apod. Pak se ty výsledky dají dohromady a pokud je nějaká vada dá se to poznat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1791
13.7.10 15:31

Iajejeki a to dělá normálně gynekolog, nebo nějaké lepší pracoviště, např. nemocnice? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1791
13.7.10 15:32

Koukám, jak jsem hezky zkomolila jméno. Omlouvám se!!! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2203
13.7.10 17:56

To nic taky tam mám překlepy. Mě to dělala přímo moje gynekoložka, ale někde to dělají jen v nemocnicích, nebo doktoři co jsou na to zařízení, musí mít kvalitní ultrazvuk. Ty odběry se posílají do laboratoře vždycky tak je asi jedno kdo je dělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1791
14.7.10 08:48

Ijajeki, moc díky za radu. :kytka: Jdu k doktorce v úterý, tak se hned na to zeptám!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
22.7.10 11:28

Ijajeki, jak jste dopadli :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2203
23.7.10 12:02

Zatím jsme dopadli tak, že jsme s doktorkou domluvení na 10.8. to už budu mít výsledky triple testů a pokud budou taky v pořádku tak na odběr plodovky nejdu. Pokud by vyšly špatně bude záležet na tom jak moc. Hodně je může ovlivnit právě věk tak uvidíme. V každém případě je odběr až ta nejkrajnější možnost a zatím doufám, že všechno vyjde a nebudeme to muset řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mišulina
23.7.10 13:27

Držím pěstičky, ať to dobře dopadne :dance:

• Citovat
  • Upravit
914
23.7.10 14:59

Taky držím palce :kytka: (a nemůžu tedy pracovat :-D )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2203
23.7.10 15:04

Holky děkuju moc. Ještě, že mám od 31.7. týden dovolená aspoň přijdu na jiné myšlenky to čekání na výsledky je vždycky nejhorší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1791
23.7.10 15:29

Ijajeki…držím pěsti, ať vyjdou testy dobře! Dej pak vědět!!! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
23.7.10 16:01

37

Ahojky, já jsem byla podobný případ. Všechny testy byly O.K. Z důvodu věku (37) mi byla nabídnuta amniocentéza. Na miminko jsme dlouho čekali a já se bála, že už žádné jiné nebude. Měla jsem štěstí, že jsem narazila na 3 lékaře (můj gynekolog, lékař na UTV i sám genetik), kteří mi tento zákrok vymlouvali. Další, ten nejdůležitější chlap, byl můj manžel. Na amnio jsem nešla a narodil se nám krásný zdravý chlapeček. Vše si ale musíte zvážit sami. V tom vám nikdo neporadí. Tak ať se rozhodnete jakkoli, držím palce. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí