Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Majinko v tvém případě, že bylo riziko 1:15 bych neváhala a šla na odběr taky. Jenže já ještě triple testy nemám a celé je to opravdu jen kvůli věku. Dnes mi zrovna volali z laboratoře výsledky z odběrů ve 12tt a všechno je úplně v normě. Proto, bych raději počkala na výsledky triple testů a dalšího ultrazvuku a až pak, když by nebyly v pořádku jít na odběr plodové vody.
Ahoj,
já měla šíleně vysoké hCG - 3,73 MoM ze screeningu v 1. trimestru, riziko Downa 1:240 na amnio jsem nakonec šla, chtěla jsem mít jistotu a klid. Děsila jsem se samotného odběru a následného rizika potratu. Už jsou to 3 dny, cítím se ok, žádné problémy. Odběr byl v pohodě, nic nebolelo a dneska jsem se dozvěděla výsledky - vše je ok. Takže se konečně můžu radovat, hurááááá. Držím palečky.
Holky prosím poraďte. Jsem 13.tt a zatím žádný testy, nic. Ten NT- screenink se dělá kdy? A co obnáší? MOC díky za radu!!! ![]()
Měl by se dělat max. do 13+6tt a je to odběr krve, která se pošle do laboratoře a ultrazvuk u kterého se změší nosní kůstky, hlava apod. Pak se ty výsledky dají dohromady a pokud je nějaká vada dá se to poznat.
Iajejeki a to dělá normálně gynekolog, nebo nějaké lepší pracoviště, např. nemocnice? ![]()
To nic taky tam mám překlepy. Mě to dělala přímo moje gynekoložka, ale někde to dělají jen v nemocnicích, nebo doktoři co jsou na to zařízení, musí mít kvalitní ultrazvuk. Ty odběry se posílají do laboratoře vždycky tak je asi jedno kdo je dělá.
Ijajeki, moc díky za radu.
Jdu k doktorce v úterý, tak se hned na to zeptám!
Zatím jsme dopadli tak, že jsme s doktorkou domluvení na 10.8. to už budu mít výsledky triple testů a pokud budou taky v pořádku tak na odběr plodovky nejdu. Pokud by vyšly špatně bude záležet na tom jak moc. Hodně je může ovlivnit právě věk tak uvidíme. V každém případě je odběr až ta nejkrajnější možnost a zatím doufám, že všechno vyjde a nebudeme to muset řešit.
Holky děkuju moc. Ještě, že mám od 31.7. týden dovolená aspoň přijdu na jiné myšlenky to čekání na výsledky je vždycky nejhorší.
Ijajeki…držím pěsti, ať vyjdou testy dobře! Dej pak vědět!!! ![]()
Ahojky, já jsem byla podobný případ. Všechny testy byly O.K. Z důvodu věku (37) mi byla nabídnuta amniocentéza. Na miminko jsme dlouho čekali a já se bála, že už žádné jiné nebude. Měla jsem štěstí, že jsem narazila na 3 lékaře (můj gynekolog, lékař na UTV i sám genetik), kteří mi tento zákrok vymlouvali. Další, ten nejdůležitější chlap, byl můj manžel. Na amnio jsem nešla a narodil se nám krásný zdravý chlapeček. Vše si ale musíte zvážit sami. V tom vám nikdo neporadí. Tak ať se rozhodnete jakkoli, držím palce. ![]()