Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Hodně holek říká, že se to nemůže brát jen z jednoho krevního markeru, ale jako celek.
Příspěvek upraven 10.04.13 v 16:17
@Anonymní píše:
@Ukulina Mě tvrdili, že ty tripple testy se dávají opět dohromady s tím UTZ ve 12 týdnu a podle toho se vyhodnotí riziko. Protože sama vím, že jen samotný tripple testy jsou dost často falešně pozitivní, ale bylo mi řečeno, že tohle je kombinovaný test
v naší rizikovce triply někdo dělá a někdo ne, takže evidentně i doktoři na to mají různé názory
@Anonymní píše:
@Ukulina Mě tvrdili, že ty tripple testy se dávají opět dohromady s tím UTZ ve 12 týdnu a podle toho se vyhodnotí riziko. Protože sama vím, že jen samotný tripple testy jsou dost často falešně pozitivní, ale bylo mi řečeno, že tohle je kombinovaný test
Tak přesně tohle mi řekla sestra u mýho doktora, ale když jsem jí řekla, že mě v Gennetu objednali na NT screening, tak mi bylo řečeno, ať se tam zeptám, jestli mi budou dělat i odběr v 16tt, nebo jestli je to po tomhle vyšetření zbytečný
Tak jsem fakt zvědavá, co se zítra dozvím ![]()
@Sariele Obrň se
Mně ta konzultace tehdy děsně vytočila. Z genetické konzultace nevyšel žádný problém, ale oni prostě „musí“ upozornit na možné vady, aby byli z obliga. ![]()
@Ukulina Prosím tě a jak ta konzultace probíhá? To se nás budou ptát na nemoci v rodině a tak? Jsem objednaná v 9:00 na genetiku a v 10:00 na UTZ, tak si říkám, co tam jako hodinu budeme konzultovat ![]()
@Sariele No já jdu právě na trippl test jako na odběr krve a ten mi vyhodnotí jako celek i s tím UTZ ve 12 týdnu a pak jsem už taky objednaná na ten genetický UTZ ale to je prej zase něco jinýho a je to zvlášť bez odběrů. Původně jsem si myslela, že se dává dohromady ten tripple test s tím UTZ z toho 20 týdne ![]()
@Ukulina píše:
@Sariele Obrň seMně ta konzultace tehdy děsně vytočila. Z genetické konzultace nevyšel žádný problém, ale oni prostě „musí“ upozornit na možné vady, aby byli z obliga.
To si taky myslím a navíc jim musíš podepsat papír že jsi odmítla odběr plodový vody ač jsi byla upozorněna na rizika
@Sariele Udělají s tebou rodokmen - tvoji a partnerovi rodiče, vaši sourozenci, jejich děti a ptají se, jaké měli/mají choroby. Z toho pak vyhodnotí možná rizika. Třeba my měli nějaké malé procento pravděpodobnost na srdeční vadu, takže jsem pak šla na prenatální kardio UTZ.
@Anonymní píše:
@Sariele No já jdu právě na trippl test jako na odběr krve a ten mi vyhodnotí jako celek i s tím UTZ ve 12 týdnu a pak jsem už taky objednaná na ten genetický UTZ ale to je prej zase něco jinýho a je to zvlášť bez odběrů. Původně jsem si myslela, že se dává dohromady ten tripple test s tím UTZ z toho 20 týdne
Aha, no jsem fakt zvědavá, co mi zítra řeknou ![]()
@Sariele píše:
@Ukulina Prosím tě a jak ta konzultace probíhá? To se nás budou ptát na nemoci v rodině a tak? Jsem objednaná v 9:00 na genetiku a v 10:00 na UTZ, tak si říkám, co tam jako hodinu budeme konzultovat
Já právě nějak nevím co jim budu říkat když máme dárkyni, nicc o ní nevim a navíc má veškerý tety včetně těch genetických
@Anonymní píše:
Já právě nějak nevím co jim budu říkat když máme dárkyni, nicc o ní nevim a navíc má veškerý tety včetně těch genetických
To je fakt divné…
@Ukulina Aha, děkuju. Tak to budeme asi rychle venku, pokud vím, nic závažnýho v rodině nemáme a sourozenci jsou bezdětní
Já teda mám to kardio už naplánovaný od mýho doktora bez ohledu na to, co mi řeknou v Gennetu ![]()
@Anonymní píše:
To si taky myslím a navíc jim musíš podepsat papír že jsi odmítla odběr plodový vody ač jsi byla upozorněna na rizika
To jim klidně podepíšu, já s dvojčatama na amnio rozhodně nepůjdu, to si přinejhorším zaplatím ten prenascan, kdyby nám to riziko vyšlo vysoký.
@Ukulina píše:
To je fakt divné…
To teda. Nás tam vyloženě poslali jen kvůli tomu IVF ![]()
@Sariele Jen to trvá, než si nakreslí ten strom.
Teda aspoň u nás kreslila.
Já si ani nepamatuju, že bych něco podepisovala. Ale to je fuk.
Držím palce, ať je všechno v pořádku! ![]()