Odběr plodový vody jen kvůli IVF?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
10.4.13 16:12

@Ukulina Mě tvrdili, že ty tripple testy se dávají opět dohromady s tím UTZ ve 12 týdnu a podle toho se vyhodnotí riziko. Protože sama vím, že jen samotný tripple testy jsou dost často falešně pozitivní, ale bylo mi řečeno, že tohle je kombinovaný test :think:

• Citovat
  • Upravit
16557
10.4.13 16:14

Hodně holek říká, že se to nemůže brát jen z jednoho krevního markeru, ale jako celek.

Příspěvek upraven 10.04.13 v 16:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
10.4.13 16:14
@Anonymní píše:
@Ukulina Mě tvrdili, že ty tripple testy se dávají opět dohromady s tím UTZ ve 12 týdnu a podle toho se vyhodnotí riziko. Protože sama vím, že jen samotný tripple testy jsou dost často falešně pozitivní, ale bylo mi řečeno, že tohle je kombinovaný test :think:

v naší rizikovce triply někdo dělá a někdo ne, takže evidentně i doktoři na to mají různé názory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6248
10.4.13 16:15
@Anonymní píše:
@Ukulina Mě tvrdili, že ty tripple testy se dávají opět dohromady s tím UTZ ve 12 týdnu a podle toho se vyhodnotí riziko. Protože sama vím, že jen samotný tripple testy jsou dost často falešně pozitivní, ale bylo mi řečeno, že tohle je kombinovaný test :think:

Tak přesně tohle mi řekla sestra u mýho doktora, ale když jsem jí řekla, že mě v Gennetu objednali na NT screening, tak mi bylo řečeno, ať se tam zeptám, jestli mi budou dělat i odběr v 16tt, nebo jestli je to po tomhle vyšetření zbytečný :nevim: Tak jsem fakt zvědavá, co se zítra dozvím :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
10.4.13 16:15

@Sariele Obrň se ;) Mně ta konzultace tehdy děsně vytočila. Z genetické konzultace nevyšel žádný problém, ale oni prostě „musí“ upozornit na možné vady, aby byli z obliga. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6248
10.4.13 16:18

@Ukulina Prosím tě a jak ta konzultace probíhá? To se nás budou ptát na nemoci v rodině a tak? Jsem objednaná v 9:00 na genetiku a v 10:00 na UTZ, tak si říkám, co tam jako hodinu budeme konzultovat 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.4.13 16:20

@Sariele No já jdu právě na trippl test jako na odběr krve a ten mi vyhodnotí jako celek i s tím UTZ ve 12 týdnu a pak jsem už taky objednaná na ten genetický UTZ ale to je prej zase něco jinýho a je to zvlášť bez odběrů. Původně jsem si myslela, že se dává dohromady ten tripple test s tím UTZ z toho 20 týdne :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.4.13 16:22
@Ukulina píše:
@Sariele Obrň se ;) Mně ta konzultace tehdy děsně vytočila. Z genetické konzultace nevyšel žádný problém, ale oni prostě „musí“ upozornit na možné vady, aby byli z obliga. :(

To si taky myslím a navíc jim musíš podepsat papír že jsi odmítla odběr plodový vody ač jsi byla upozorněna na rizika

• Citovat
  • Upravit
15225
10.4.13 16:22

@Sariele Udělají s tebou rodokmen - tvoji a partnerovi rodiče, vaši sourozenci, jejich děti a ptají se, jaké měli/mají choroby. Z toho pak vyhodnotí možná rizika. Třeba my měli nějaké malé procento pravděpodobnost na srdeční vadu, takže jsem pak šla na prenatální kardio UTZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6248
10.4.13 16:23
@Anonymní píše:
@Sariele No já jdu právě na trippl test jako na odběr krve a ten mi vyhodnotí jako celek i s tím UTZ ve 12 týdnu a pak jsem už taky objednaná na ten genetický UTZ ale to je prej zase něco jinýho a je to zvlášť bez odběrů. Původně jsem si myslela, že se dává dohromady ten tripple test s tím UTZ z toho 20 týdne :nevim:

Aha, no jsem fakt zvědavá, co mi zítra řeknou :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.4.13 16:24
@Sariele píše:
@Ukulina Prosím tě a jak ta konzultace probíhá? To se nás budou ptát na nemoci v rodině a tak? Jsem objednaná v 9:00 na genetiku a v 10:00 na UTZ, tak si říkám, co tam jako hodinu budeme konzultovat 8o

Já právě nějak nevím co jim budu říkat když máme dárkyni, nicc o ní nevim a navíc má veškerý tety včetně těch genetických

• Citovat
  • Upravit
15225
10.4.13 16:26
@Anonymní píše:
Já právě nějak nevím co jim budu říkat když máme dárkyni, nicc o ní nevim a navíc má veškerý tety včetně těch genetických

To je fakt divné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6248
10.4.13 16:27

@Ukulina Aha, děkuju. Tak to budeme asi rychle venku, pokud vím, nic závažnýho v rodině nemáme a sourozenci jsou bezdětní :) Já teda mám to kardio už naplánovaný od mýho doktora bez ohledu na to, co mi řeknou v Gennetu :think:

@Anonymní píše:
To si taky myslím a navíc jim musíš podepsat papír že jsi odmítla odběr plodový vody ač jsi byla upozorněna na rizika

To jim klidně podepíšu, já s dvojčatama na amnio rozhodně nepůjdu, to si přinejhorším zaplatím ten prenascan, kdyby nám to riziko vyšlo vysoký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.4.13 16:35
@Ukulina píše:
To je fakt divné…

To teda. Nás tam vyloženě poslali jen kvůli tomu IVF :zed:

• Citovat
  • Upravit
15225
10.4.13 16:36

@Sariele Jen to trvá, než si nakreslí ten strom. :) Teda aspoň u nás kreslila.
Já si ani nepamatuju, že bych něco podepisovala. Ale to je fuk.
Držím palce, ať je všechno v pořádku! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky