Odběr plodový vody jen kvůli IVF?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31104
11.4.13 17:17
@Anonymní píše:
@Maja25 A když jsem se ptala na ten genetický UTZ tak mi řek, že se z něj genetický vady jako je např. DS nepoznaj, že tam se kouká hlavně na to, jestli má mimi správnej počet prstíků, jestli nemá rožštěp, vadu srdce nebo problémy s ledvinama :nevim:

Klasický genetický UTZ ve 21TT může dr na DS upozornit jen nějakou anomalii na šíji, ale v tomto týdnu už to není moc vidět, proto se jako hlavní bere v tom 12TT, kdy tu šíji kontrolujou a podle toho se to pozná. Tam jsou výsledky, když to ten doktor zkoukne téměř 100%

Na druhou strnau, ten genetický UTZ máš kvůli jiným vadám a taky kvůli vnitřním orgánům (zda jsou kde mají být). A vzhledem k tomu, že postižení jsou často kombinovaná, kdyby něco nebylo v pořádku, mohlo by to ukazovat na další poškození např. DS.

Ale moc to neřeš, tvoje miminko je určitě zdravé… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
11.4.13 17:18
@Anonymní píše:
@Maja25 Jo a navíc genetickej UTZ se dělá až mezi 20-22 týdnem, plodovka se bere dřív, pak už neni potrat, ale musí ti vyvolat porod, kdyby se něco objevilo na ten genetickým UTZ

plodovka se dá brát i po tom 22 TT, jen tlačej do dřívějších termínů, protože kdyby náhodou, tak každý den navíc je těžký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.4.13 17:23

@Myrha No zrovna včera mi známá říkala, že by se měla plodovka dělat jen do 20 týdne vzhledem k tomu, že výsledky trvají 3 týdny, tak aby ještě byla možnost potratu - ve 24 týdnu se už mimink zachraňují pokud se narodí takhle předčasně a potrat se už udělat nedá

• Citovat
  • Upravit
31104
11.4.13 17:24
@Anonymní píše:
@Myrha Tak nad nebudu za nějakou příšeru, ale my by jsme i postižený miminko nenechali, podstoupila byh potrat, protože bych nezvládla se o to mimi celých 24 hod. denně starat a věnovat mu veškerý čas a péči který to postižený dítě potřebuje. Většinou je ta starost a péče na ženský, protože chlap je celý dny v práci, takže za mě takhle :nevim:

Já ti rozumím… Já bych si taky postižené dítě nenechala, proto jsem o amnio přemýšlela jako možnosti. Ale pak mi došlo, že je otázka zda bych i výsledkům věřila. Jako je to 99% jistota, ale furt to mohl někdo zblbnout.

Jako já si ve 13TT zažila testy na akutní toxoplasmozu a málem brala antibiotika a málem mě hnali na amnio už tehdy. Já jsem nějakým 6. smyslem ale řekla ne, prostě žádnou toxoplasmozu nemám. A řekla jsem, že počkám na přestestování.
A hele… ty původní testy byly falešně pozitivní, protože labaratoř ve které mi to původně brali předělávala jakýsi systém a spletli se o desetinou čárku…

Takže na základě této zkušennosti jsem pak po dalším strašení s tím, že mám věk, potrat, krevní mutaci a že bych si to měla ohlídat dalším testem prostě řekla NE. Měla jsem pocit, že už žádnému testu nevěřím.

Ale to neber jako radu, jen píšu co mě proběhlo hlavou. Znám i pár holek co na amnio naopak byli a těšilli se, že mohou. Moje sestra například.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.4.13 17:25

@Myrha :hug: Taky si mylím, že naše mimi je zdravý. Právě že na tom UTZ ve 13 týdnu se nic neprokázalo, bylo všechno v pořádku. Uvidím jak dopadnou tripple testy, ale na plodovku nejdu

• Citovat
  • Upravit
31104
11.4.13 17:26
@Anonymní píše:
@Myrha No zrovna včera mi známá říkala, že by se měla plodovka dělat jen do 20 týdne vzhledem k tomu, že výsledky trvají 3 týdny, tak aby ještě byla možnost potratu - ve 24 týdnu se už mimink zachraňují pokud se narodí takhle předčasně a potrat se už udělat nedá

mě to řekli přímo v tom Genetu, že když to odložím, tak by mi to v nejhorším v tom 22TT udělali. Ale to je trochu jedno, ono není na co čekat, když už…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
11.4.13 17:59
@Anonymní píše:
@Myrha :hug: Taky si mylím, že naše mimi je zdravý. Právě že na tom UTZ ve 13 týdnu se nic neprokázalo, bylo všechno v pořádku. Uvidím jak dopadnou tripple testy, ale na plodovku nejdu

dělej jak cítíš, určitě vycítíš co je pro tvoje miminko nejlepší :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí