Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Máte někdo nějak šikovně vyřešeno přezouvání zejména v tomto blátivém počasí?
Dotaz směřuji především na obyvatelky vesnic, ktere si taky nesou z vychazek domu 3 centimetry ornice na botach. U nas se kope kanalizace, takze ani neni sance, ze by to v zaverecnem useku na asfaltu trochu opadalo.
Zvazuji udelat jim nejakou lavicku uplne pred vchod a zouvat venku, ta nase predsin je otres, staci jedna vychazka a mohou se sazet brambory (respektive cesnek v tuto rocni dobu).
Tohle řeším už pár let…jsme z vesnice, ze zahrady tahám hroznej binec. Ale problém je v tom, že tam, kde máme chodbu u vchodových dveří má zároveň přítel dveře do dílny, pak je tam koupelna, takže třeba 10× denně si tam jde umýt ruce, pro vodu a další a samozřejmě se neustále nezouvá, takže to tam vypadá hrozně. Vysaju tam, vytřu a za hodinu můžu znova. Už nevím co s tím, štve mě to a nestíhám to ani uklízet, takže to vypadá, že jsme čuňata ale prostě to bych musela chodit uklízet 3× denně, aby to tam nějak vypadalo…zatím jsem nepřišla na nic, jak to vyřešit ![]()
A jinak v tvém případě bych to vyřešila jak píšeš, ať se každý zouvá venku ![]()
@Pudloslava : Nemáme, máme to úplně stejně
. Zrovna dnes jsem nad tím přemýšlela. Uklidila jsem, vysála, když se šlo ven a když se přišlo, tak je to tu zas jak na poli
. A to ještě jeden vyšlápnul psí bobo
.
Lavička před vchod je asi nejlepší řešení.
Já jsem na úklid tak trochu prasátko, takže jsem rezignovala a v předsíni sázím ten česnek
ale máme tam dlažbu, tak to není taková tragédie, jako kdyby tam byl koberec.
Naštěstí máme ještě dlouhou chodbu, než se jde do bytu, tak nemám takový pocit, že máme „hlínu až v posteli“
@Verca1989 no presne, opravdu muze vyjit 1× ven a desnej svinec. uz se tesim, az zase prituhne. nbam se nastesi zony nekrizi ale casto tam trebas neco nesu, jdu poklidit a podobne - a i kdybych tam celej den nepachla, nechci tam mit hlinu.
Jinak teda ještě my máme pod zápražím ještě hozený takový ten kovový rošt, dost vysoký, cca 5 cm, a tam se to nejhorší dá okopat.
@Mar__tanka1983 píše:
Jinak teda ještě my máme pod zápražím ještě hozený takový ten kovový rošt, dost vysoký, cca 5 cm, a tam se to nejhorší dá okopat.
jo to mame taky, zapustenou oskrabavaci mriz. ale tim se oskrabe jen podrazka ze spodu, mame toho spoustu na stranach a ve vzorku boty. krom toho decka jo jeste nijak extra oskrabat neumi.
@Pudloslava neporadím, ale jsou na tom lidi i hůř. Máme dům, kde není předsíň. Můj muž tomu říká americký způsob života - z venku rovnou do „obýváku“. Je tam přechodová zóna cca 50 cm, kde parkuju kočár, zouváme si boty… Navíc tam máme hlavní „koridor“ mezi obývákem a kuchyní, takže fakt lahůdka. Vytírám tam v tomto počasí 2× denně. Za přechodovou zónou je hned koberec.
Nevymýšleli jsme to my a předsíň je v plánu.
Když je hnusně, tak se zouváme venku, oklepeme boty a dáváme dovnitř. Dobrý je rošt. Lavička je dobrý plán.
Moje máma má pod schody kovové rošty, kde se boty „odhnojí“ a předsíň stírá každý večer. Plus tam točí asi 4-5 pratelných rohožek, na kterých se zouváme a jinam se v botech skoro nešlape.
@Pudloslava píše:
Máte někdo nějak šikovně vyřešeno přezouvání zejména v tomto blátivém počasí?
Dotaz směřuji především na obyvatelky vesnic, ktere si taky nesou z vychazek domu 3 centimetry ornice na botach. U nas se kope kanalizace, takze ani neni sance, ze by to v zaverecnem useku na asfaltu trochu opadalo.
Zvazuji udelat jim nejakou lavicku uplne pred vchod a zouvat venku, ta nase predsin je otres, staci jedna vychazka a mohou se sazet brambory (respektive cesnek v tuto rocni dobu).
já myslím, že sis odpověděla sama, pořiĎ lavičku ven, min. dočasně
Můžu se tu „přiživit“? jak řesíte, když je dítě ve věku kdy stále něco trousí? hlavně jídlo - hraje si na vaření…i na koberec?
dík
@tasa mám takové „elektrické koště“. Tím sbírám drobky. Jinak několikrát týdně luxuju, ale tohle je dobré a rychlé na podobné nehody. Nejsou k tomu kabely, jen zmáčknu čudlík a jedu. Předpokládám, že tak od 3-4 let to už zvládne sám.
@tasa Ideální je pes, ale nesmíš mít tak vybíravého jako my ![]()
@tasa : Min. 2× za den vysávám. Vysavač Elektrolux s hepa filtrem.
@j.a.n.i1 : No, nám stačí děti. Když něco dostanou v mističce, tak to většinou stejnak někde letí na zem. A teprv pak si to s chutí sesbíraj a spapaj
.