Oddělující se nehet po bouchnutí se. Jít k doktorovi?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
24.6.25 19:53

Oddělující se nehet

Ahoj, syn se asi před měsícem bouchl do nehtu - ten mu částečně zčernal, postupně zesvětlal, jenže teď se mu začal nehet oddělovat a když ho trochu odchlypnu, pod ním je nový nehet (ale takový hrbolatý). Zacla mu trochu téct krev. Vydezinfikovala jsem to a zalepila. Mam čekat až se horní nehet oddělí? Už visí jen za kousíček. Máme jít k doktorovi? Setkal se s tím někdo?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2196
24.6.25 20:12

Tohle jsem vždycky přelepila pevně náplastí a starý nehet sundávala až se sám uvolnil. Až to podrostlo novým nehtem. Nestrhávala bych to. Ten nový nehet pak už nemusí doléhat ve své celé ploše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
785
24.6.25 20:14

Měla jsem to na noze, z malých bot, nehet zčernat a šlo vidět odrůstání. Nikde jsem s tím nebyla, nehet sám s mou pomocí odpadl ke konci když už visel „na vlásku“. Něco podobného jako tvému synovi se mi stalo i na ruce. Máme hlavní dveře těžké velké a zabouchla jsem si tam pravý ukazováček, strašně to bolelo, nehet byl černý, ale odrostl sám a taktéž jsem s tím nikde nebyla. K doktorovi bych s tím nešla, pokud nemá nějaké bolesti. Píšete že nehet je nový pod tím starým, a když mu chybí trochu - neřešila bych. Sestra měla s nehtem problém - zarůstal jí, na pohotovosti ji ho vyrvaly a teď s tím má 12 let problémy a doteď ji nenarostl nový, a má bolesti. Takže bych to nechala na přírodě a když vidíte že je po ním nový a že syn nemá problémy tak já osobně bych to neřešila. Jen pravidelně desinfikovat, aby se mu tam nedostala infekce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.6.25 20:26

Moc vám dekuji za odpovědi, trochu mě to vyděsilo, protože jsem to ještě neviděla. Nehnisá to ani ho to nebolí, tak to nechám být, jen to tedy pevně zalepím a budu dezinfikovat. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
76106
24.6.25 20:46
@Anonymní píše: Více

zas úplně pevně to zalepovat nemusíš, jen tak aby se mu ten starý nehet neodchlipoval, ale neprodyšné by to být nemělo, desinfikovat také jemně a s citem, jednou denně stačí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.6.25 20:51
@stinga píše: Více

Dekuju :kytka:

• Citovat
  • Upravit
2196
24.6.25 20:59

Jo, přelepit tak, aby se to omylem nestrhlo. Přes nehet tou nelepivou poduškou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76106
2.7.25 18:06

jak vypadá nehtík? už se ten špatný odloučil?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.7.25 18:19

Ano, odloučil se a ten pod ním je sice takový hrbolatý, ale neboli ani není zanícení. Dekuju :srdce: :hug:

• Citovat
  • Upravit
76106
2.7.25 18:22

jo, díky za odpověď, takže je dobře, že jste s tím nikam nešli, ten nový nehet asi bude sílit delší dobu, možná by to i chtělo nějaké minerály pro děti, jestli existují, zeptat se v lékárně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.7.25 18:27

To je pravda to me nenapadlo. Zeptám se v lékárně, aby mu to zas hezky narostlo :srdce: dekuju moc :kytka:

• Citovat
  • Upravit
854
2.7.25 19:11

Běhám ultratraily a nehet mi pravidelně odpadá každý rok. Ani by mě nenapadlo to řešit s doktorem. Prostě odpadne a vyroste jiný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76106
2.7.25 20:58
@carsa494 píše: Více

však jo, to nás tady víc zakladatelce poradilo a už synkovi špatný nehet odpadl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...