Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Asi před hodinou jsem na sebe vylila hrnec polévky a přemýšlím zda letět na ambulanci nebo počkat. Máte někdo zkušenost s opařeninou a jejím ošetřením? ![]()
@PajkaPa44 píše: Více
letět na pohotovost, okamžitě, je to velké, jsou tam puchýře, už jsi tam měla dávno být - přeju rychlé zhojení a jeď
Urcite jet co nejdriv…ono se to bude vyvijet a stav se jeste zhorsi. Preji brzke uzdraveni ![]()
Pohotovost. Možná to teď vypadá relativn nevinně, ale v tomhle rozsahu bez debat co nejdřívější ošetření, jinak se to rozjede opravdu hnusně.
Pokud si z Brna, Prahy nebo Ostravy a okolí těchto měst tak doporučuji zajít do popáleninového centra. Mají svoje pohotovosti a ví nejlépe jak pracovat s popáleninou, jak se bude ještě vyvíjet a jak ji nejlépe léčit. A mají nejefektivnější druhy hojení, vyplatí se to.
Ale všeobecně určitě vyrazit, není na co čekat, je třeba to začít léčit co nejdříve aby byly co nejmenší jizvy. ![]()
Podle fotky to už opravdu vypadá na vyhledání lékařské pomoci a podle všeho, to musí i hodně bolet. ![]()
Ale jako taková první pomoc pomáhá, ihned popáleninu zchladit proudem studené vody.
Nezlob se, ale už jsi měla u doktora být. A vážně jsi na sebe vylila polívku? Neoprel ti,,náhodou" někdo o nohu rozpálený hrnec? Třeba nespokojený manžel/přítel? Vypadá to ošklivě.
Příspěvek upraven 17.06.25 v 12:19
@PajkaPa44 Já na to pořád koukám. Prosím tě, zajdi si s tím i na policii. Fakt. Je to ošklivé. I muj muž na první pohled prohlásil, že je to jen ňák, že to není vylita polívka, ale popálenina něčím kulatým - pánev, hrnec. To nemusíš a nesmíš trpět.
@inkakřivák ty jsi zlatíčko
děkují za starost, ale byla to opravdu jen polévka. Každopádně zajela jsem si do Brna na popáleniny a mám ošetřeno. Nejhorší je to překvapivě ze zadní strany stehna, asi jsem špatně chladila ![]()
@inkakřivák píše: Více
@PajkaPa44 mně to napadlo hned včera, že to není popálenina od „vylité“ polévky, ale ten okraj je od rozžhavené nádoby, polívka by takový okraj neudělala, podobnou spáleninu znám, babička si kdysi takhle na nohu vylila pánev s rozpáleným olejem, když dosmažila, ale takový okraj tam nebyl - na nohu tekl pouze olej, ne pánev
@stinga píše: Více
Noo, musím říct, že když se teď znovu na ten „charakter“ té popáleniny dívám, tak to opravdu vypadá na nějaký předmět s pevným okrajem.
Kůže opařená „jen” tekutinou, by opravdu vypadala jinak… ![]()
Pokud se naše domněnky nebo tvrzení, zakládají na pravdě, tak je to víc než smutné a pak by zakladatelka v tomto případě, zcela určitě, měla vyhledat krom lékařské pomoci i policii… ![]()
@inkakřivák píše: Více
Myslím si, že zakladatelka se asi už neozve…