Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Blackova.K píše:
Já nevím co tady hysterčíte? dala fotky na ukázku tak je vidět že bordel tam je, nebudu psát že není. Ale je nemocná, plus tři postižený děti. Já teda nevím ale když jsem nemocná tak rozhodně nepoklízím, mám jedno bordeldělající dítě a kolikrát to v jeho pokojíku a v obyváku vypadá na. Vypadá to hrozně, ale pak je to pofackovaný za chvilku. Plus pak napsala že tam bydlí chvilku, takže ani nejsou zabydlený(nemá uzamčený skříně atd)
Kuchyň a sporák je prostě na
.
Styděla bych se za takový humus.
Tak kdybych si měla dělat hlavu s bordelem. Asi takhle mám doma tři chlapy(přítele, devítileteho a 1,5 roku mládě) Od doby, co jsem na MD a posléze na RD, si dvavstarší po sobě neuklidí ani kelímek od jogurtu, ale to se dá zvládnout, horší je ten mladej. Než umyju nádobí, vyskládá hrnce, strhne ubrus, prostírání, vyháže všechny hračky, něco vymácháv záchodu, vyháže ubrousky, oškube kytku a v závěru si vezme židli a něco cokoli hodí želvě do akvárka, šídlo. To samé u vaření, u koupání mi neustále něco hází do vany. A zajímá ho všechno, jen né hračky. Do toho dva dny po letákách v týdnu lítám, a ještě vozím chlapa po zakázkách, moc trestných bodů, přišel na chvíli o ŘP. Takže místo, abych si ráno poklidila, tak se nasnídáme, a fičíme, přijedem uvařím, uspím, poklidím, dám kafčo, malej se vzbudí, tak něco pohrát, sváča, starší učení, atd. Volnej sotva víkend, někdy ani to ne. A sociálka, by mi mohla a na udání, klidně bych ji řekla, proč tam je bordel. Pro mě je důležitý nemít doma špínu, čistou koupelnu, čistý oblečení, děti čistý najezený. Setřeno, žádnej prach. A poházený věci po zemi, nebo chlapovo oblečení naházený na židli, rozházený boty od děcek, to mě netíží.
@Blackova.K asi tak. Ja jsem momentalne taky nemocna a bordel jsem mela dneska taky peknej. Proste jsem fungovala jen k obstarani ditete a bordel uklidil muz kdyz dojel z prace. Anonymni chlapa nejspis nema. Ja ho taky nemit, tak se na to dneska rozhodne vykaslu a jdu spat v bordelu. Nikdo z nich nevi jak ji je atd. Ale jsou chytre jak radia ![]()
@Anonymní píše:
K mému stavu mají podezření na cron. chorobu na dalsi vysetreni již jsem nešla. Projevuje se to hlenovitou vodovou stolicí občas někdy měsíc klid někdy klidně obden. Nezvládání domácnosti ožná to trochu je pravda.Jsem od narození bordelář a chaotik. Kamarádku mám jednu ale sama má malé tři děti ta mě tu uklidila a pomohla přestavit nábytek, vymalovat. Uklízím v noci pokud spí a pokud neusnu též. Bohužel kolikrát usnu s nimi i v 8hodin nebo mě tu straší do 1-2hod ráno. Chodí do zš a auti školky le jen n 4 hodiny než je odvezu zas pro ně jedu takže také nic neudělám nyní přes měsíc marodíme s nějakou alergickou reakcí. Tímto se s Vámi loučím děkuji za názory.
Nic si z toho nedělej, prostě jsi bordelář no
Každej na pořádek holt není a a zas než sterilní domácnost a ženský, co uklízením stráví život, to já bych volila spíš ten binec a věnovat se zábavnějším věcem
I když v tomhle bych žít nemohla, já potřebuju okolo sebe srovnáno.
Zas tak hrozný to ale není, pokud to nemáš každej den a nevypadá to na nějakou zašlou špínu, spíš spousta poházených věcí všude po bytě. I v bordelu se dá šťastně žít ![]()
Snad to dopadne dobře a zkus nějaké vychytávky, aby ti děti tolik nekramařily ![]()
@Burj Chalifa je tam bordel ale nevidím humus, špínu
jsem trošku na pořádek, mám ráda uklizeno a řád ale že bych tady z toho omdlévala hrůzou to ne.
@Berousik přesně, já taky mám chlapa ale ten teda dělá spešl úklid. Všechno co je v obyváku nanosí do pokojíčku, tam rozhrne cestu k posteli a hotovo. Pro mě je uklid vytřídit kostičky, autíčka a tak ![]()
@Burj Chalifa píše:
Kuchyň a sporák je prostě na.
Trošku silný slova od někoho kdo ma zdravé deti!!
Znám lidi, co se „nestydí“ dát postižené dítě do ústavu, ale zase mají doma uklizeno. Zakladatelka má doma tři ![]()
@Burj Chalifa píše:
Kuchyň a sporák je prostě na.
@Anonymní píše:
Jme tu krátce no byt spíž skříně budou na zámky a další zabezpěčení. Mám dva autisty a jeden aspeger.Jen aspeger je bez MR. Jinak TMR a STMR
jako nechci se tě dotknout, ale nechápu proč máš 3 děti, když jsi musela vědět že budou ty další nemocné
genetika ti nic neříká? jako to je odvaha
fakt mazec.
@Blackova.K píše:
@jahuhudka tam bych omdlela
To jsem nasla tady na emiminu kdyz tu nekdo zminoval vedaniga
Shlédla jsem fotky. Netvrdím, že to zakladatelka nemá jednoduché, ale z mého pohledu je tohle fakt už moc. Kdybych tam přišla jako sociální pracovnice, měla bych s tímto teda problém. Neříkám, že bych dělala z komára velblouda, ale opatření upozorněním a častějšími návštěvami bych udělala. Jakomatce by bylo pro mě nepřijatelné, aby v tomto moje děti žily. Mám sice pouze jedno zdravé dítě, které dělá neskutečný bordel a kramaření, ale i kdybych týden na nic nešáhla, takhle ta linka a podlahy vypadat nebudou. Jenže já opravdu když dítě něco vysype, rozlije, vykramaří cokoliv, tak opravdu vstanu, a uklidím to, vyjma hraček, bot, a takových věcí, které vytahuje. A to i za cenu, že třeba vstanu za den 20× a něco uklidím, spravím, setřu…a to nejsem fakt typ, co furt šůruje, vše udržuju tak 1 x za týden, ale kopy nádobí, hader, bodelu, po zemi fakt nemám. Bez ohledu na některé hájící příspěvky musím napsat, že je to pro zakladatelku přinejmenším k zamyšlení.
@siamka7 píše:
jako nechci se tě dotknout, ale nechápu proč máš 3 děti, když jsi musela vědět že budou ty další nemocnégenetika ti nic neříká? jako to je odvaha
fakt mazec.
Autismus nepoznas hned. A hlavne neni pravidlo ze mas jednoho bude dalsi
Drz se. Zamkni skrine at se nemusis stresovat. Na odebrani to neni