Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Mně třebas vůbec nepřijde ten binec tak strašně vůči tomu, jak nechápavě a odsuzujícně se k tomu staví kdosi se zdravýma dětma. V reálném životě bych víc pokecala s někým, kdo má doma ten bordel než s někým, kdo soudí.
Toto píšu, samozřejmě, píšu s příhlednutím k tomu, že nemám k věci ucelené info, ale zakladatelka sama píše, že děti byly seznány jako zaopatřené, dobře živené, nestrádající.. takže jestli je toto jediný problém a zakladatelka je na péči o ně sama, klobouk dolů, a teď ještě vymyslet nějaký systém na úklid..
Jako bordel tam je, to ne že ne, u nás doma žijí čtyři děti a takhle to nikdy nevypadá ALE dovede si tady někdo vůbec představit co to je žít se třemi autisty?? z toho dva s mentálním handicapem? to je opravdu velmi náročné, fyzicky i psychicky!!!
zakladatelko, pomáhá ti někdo?
máš hlídání, stacionář, školku? Co babičky, tetičky, co tatǐnek dětí? jestli jsi sama na tři handicované děti a nikdo ti nepomáhá, musíš být hrozně vyčerpaná a vyhořelá. a to je pro děti i pro tebe mnohem větší problém než bordel v bytě.
Jak jsi zasela, tak sklízíš. Mít dvě zdravý děti a třetí nemocný, tak s tím se nedá bohužel nic dělat. Ale že máš první nemocný, do toho si pořídíš druhý- na vlastní zodpovědnost, nakonec k tomu všemu ještě třetí a i to nemocný…moc nechápu. K tomu kombinace tebe- jak sama píšeš chaotik a bordelář, ani se pak sousedům nedivím, to musí být šílený ![]()
@siamka7 hele můžou být rychle za sebou a poznáš prd. Někdy se děcko projeví až hodně dlouho.
@soney píše:
zminovane diskuze, tam ty fotky byly dle meho uplne o necem jinem…
To je pravda, tam vypadaly o dost hůř nejen fotky, ale hlavně chování zakladatelek. Tady je ten bordel sice festovní, ale zas když si představím, že bych byla sama na tři hendikepované děti, tak by to u mě možná vypadalo i hůř (a to mám ráda pořádek). Když si vzpomenu, jaké jsme to měli doma, když jsem měla angínu a vysoké horečky - všude byly rozložené na proschnutí propocené pčřiny, prostěradla, polštáře a oblečení, na stolech krabičky léků, skleničky a talířky, které jsem neměla sílu odnášet…no taky se mi zvedal kufr, ale bylo to naštěstí jen týden. A to mám jen jedno dítě, které ještě moc bordelu nenadělá. Takže tyhle fotky celkem i chápu.
@belik píše:
Zakladatelko omlouvám se nějak mi uniklo, že máš autistu, nicméně kamarádka taky, ale toto doma vážně nemá, má dvě děti, ale proti tomu co máš doma má fakt luxusní čistotu. Nemůže ti někdo pomáhat?
je kamarádka nemocná? víš ono když je člověku blbě a ještě má tři děti s problémem tak to seš fakt ráda že lezeš a je fakt, že vykrámit stihne u babičky můj syn ve spolupráci s neteří skříň za 5 minut a ani jeden není autista…čili jo, je tam binec, ale v souzení bych byla opatrná
Příspěvek upraven 20.11.14 v 20:32
@siamka7 píše:
jako nechci se tě dotknout, ale nechápu proč máš 3 děti, když jsi musela vědět že budou ty další nemocnégenetika ti nic neříká? jako to je odvaha
fakt mazec.
Jde o vícerčata jinak postižení se prokázalo v 4 letech. Genetika byl u těhu ok.
@Anonymní píše:
Jde o vícerčata jinak postižení se prokázalo v 4 letech. Genetika byl u těhu ok.
no a je to tady, hlavně že máte pindy jaká je že si pořídí tři nemocný děti.
@Blackova.K tak to jsi dobra. Ja tridim tak, ze vsechno co mi prijde detske nahazim do jejich beden na hracky. A v praxi to pak vypada tak, ze kdyz nemuzu najit napr. cednik, tak je vzdycky tam ![]()
@Anonymní píše:
neobhajuj se ![]()
Teda koukla jsem na fotky a myslim, ze nic zvlastniho, pokud se v byte nachazi autisticke dite. Uz jsem takovych fotek z bytu od maminek autiku videla hafo. A pani ma tri, to musi byt galeje
@Blackova.K píše:
no a je to tady, hlavně že máte pindy jaká je že si pořídí tři nemocný děti.
přesně tak… zajímavý jak jsou někteří lidi rychlí v úsudku
@Berousik píše:
@Blackova.K tak to jsi dobra. Ja tridim tak, ze vsechno co mi prijde detske nahazim do jejich beden na hracky. A v praxi to pak vypada tak, ze kdyz nemuzu najit napr. cednik, tak je vzdycky tam
no to vůbec, musí být systém
máme spoustu krabiček a košíků a tam se to ukládá. Ale je fakt žeprcek to tak má rád, ví kam sáhnout ![]()
@merde píše:
Teda koukla jsem na fotky a myslim, ze nic zvlastniho, pokud se v byte nachazi autisticke dite. Uz jsem takovych fotek z bytu od maminek autiku videla hafo. A pani ma tri, to musi byt galeje
a ještě je nemocná.. ![]()
nevím zda bych to zvládla líp.. myslím že asi fakt ne ![]()
@Anonymní píše: