Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
AdelaHores: jasne ale on u toho spi ma na tom nalepenou postylku matka se o to nestara neřeši to a necha ho v tom spat, kdyby se aspon snazila to nejak vycisti nebo tak ale nic proste a je to fakt brutalni vrstva ja kdyz tam byla musela sem hned pryc to se nedalo ten smrad
Tak na nic necekej a tu socialku tam posli, kdyz to nejde po dobrym, tak to holt musi jit po zlym…jde o deti… ![]()
No tak nevím, ale momentálně bych ti měla poslat fotku jak to tu vypadá… já jsem po 14tidenním očr zpět v práci, doháním resty - hlídá otec dětí (tzn je nechá akorát vše rozkrámovat a nehne ani prstem) a ještě mi řekne, že uklízet je moje povinnost, protože on chodí do práce a vydělává prachy
![]()
takže tu mám 3 koše s prádlem, rozhrabané hračky, k tomu dvě velké bedny, co si má přijít paní, do toho vařím, a děti před chvílí sestřelili ze skříně květináč a hlína všude…
sedla jsem si a uvařila si kafe - než půjdou spát nemá cenu cokoliv dělat…
MMCH: v rámci rozvodového řízení manžel zkoušel fotit jak to tu vypadá, fotil mě jak ležím a spím a kolem mě rozházené hračky - nějak nezájem, že radší byl 4 dny pryč, já 40 horečky k tomu nemocné děti - nehl ani prstem - bys měla vidět jak s ním na OSPODu rychle vyběhli (ospoďačka tu teda byla, neohlášeně - neplánovaně, nesla mi sem jen nějaké dokumenty co potřebovala podepsat - měla to okolo a děti ji donutily jít dál), takže teda ví, že to tu není standartní
- ikdyž bordelář jsem, ale špínu nemám ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den právě jsem tu měla OSPOD anonymní udání a bohužel mám byt jak po výbuchu. Mohou odebrat děti jen za bordel?
já ti nějak nerozumím, kdy máš bordel? teď, nebo pořád?
@Anonymní píše:
AdelaHores: jasne ale on u toho spi ma na tom nalepenou postylku matka se o to nestara neřeši to a necha ho v tom spat, kdyby se aspon snazila to nejak vycisti nebo tak ale nic proste a je to fakt brutalni vrstva ja kdyz tam byla musela sem hned pryc to se nedalo ten smrad
a zkusila si je nějak nakopnout - stylem „hele Máňo, uvědomuješ si, že si zahráváš se zdravím toho dítěte? A kdyby to někdo viděl, tak tě roznesou na kopytech??“ reagovali na to nějak? Pokud ne, a je jim to u zadele, tak opravdu zima, špína, smrad, a bez jídla a vody, a ten nezájem, to už je fakt o průšvih. A zkontaktovala bych místně příslušnou sociálku, možná už je „v péči“ mají.
Proč jsi OSPOD pustila do bytu? Měli zvláštní povolení? Nejsi povinna je pouštět do domu. Kvůli binci děti rozhodně neodebírají.
Mar__tanka198: vyhrozovani neplati uz jsme to nejkolikrat zkousely proste se nic nemení a prijde mi ze je to cim dal horsi vsak oni tam spi pri 10 stupnich to je proste mazec. v zime je voda ve vane zmrzla, tahaji vodu po kyblech ze studny… Vsichni v rodine se snazi jim nejak pomoc ale proste dotycna osoba se chova jak idiot a citi se dotccene ze to nepotrebuje atd no magořina
nevim co stim ale zase nechci ubklízit malemu aby pak to nemel jeste horsi v decaku nebo jak by to fungovalo… My si ho bohuzel vzit nemuzeme ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den právě jsem tu měla OSPOD anonymní udání a bohužel mám byt jak po výbuchu. Mohou odebrat děti jen za bordel?
Pokud jsi měla jen - jak říkají holky - provozní nepořádek, tak bych se určitě nebála. Sociální pracovnice z OSPODu opravdu nebývají takové fúrie jako v televizi
Zpravidla jsou to rozumné ženské a trocha bordýlku je opravdu z míry nevyvede.
Pokud dostali udání, musí jít situaci prověřit. Údajně se to dělá tak, že zazvoní u dveří s tím, že by si chtěli domluvit návštěvu a pak se zeptají, jestli nemohou jít rovnou dál, když už tam jsou.
Odebrání dětí je opravdu ta naprosto poslední možnost, ke které se OSPOD uchyluje.
Jde-li tedy opravdu jen o ten nepořádek, byla bych naprosto v klídku…
Anonymko2:Já vim, že je to hrozná situace, ale tady už to fakt na sociálku je…protože tohle už je vážně ohrožování zdraví dítka. Kdyby to byla nějaká krátkodobá záležitost (havárka vody a pod.) tak bych to vůbec neřešila.
I my se s podobnými věcmi už potýkali, a právě proto, že vím, jaká je to pakárna být s dítětem doma týden bez vody nebo elektřiny, tak dlouhodobě je to o zdraví.
To, že ho nechá spát přímo vedle plesnivé zdi, aniž by se aspoň snažila to nějak řešit, o velké lásce také nevypovídá, takže možná by prckovi bylo vážně v děcáku líp… ![]()
@Anonymní píše:
Mar__tanka198: vyhrozovani neplati uz jsme to nejkolikrat zkousely proste se nic nemení a prijde mi ze je to cim dal horsi vsak oni tam spi pri 10 stupnich to je proste mazec. v zime je voda ve vane zmrzla, tahaji vodu po kyblech ze studny… Vsichni v rodine se snazi jim nejak pomoc ale proste dotycna osoba se chova jak idiot a citi se dotccene ze to nepotrebuje atd no magořinanevim co stim ale zase nechci ubklízit malemu aby pak to nemel jeste horsi v decaku nebo jak by to fungovalo… My si ho bohuzel vzit nemuzeme
V děcáku hůř? Ty se taky chováš jak idiot, že jste s tímhle doposud nic neudělali.
@Anonymní píše:
Mar__tanka198: vyhrozovani neplati uz jsme to nejkolikrat zkousely proste se nic nemení a prijde mi ze je to cim dal horsi vsak oni tam spi pri 10 stupnich to je proste mazec. v zime je voda ve vane zmrzla, tahaji vodu po kyblech ze studny… Vsichni v rodine se snazi jim nejak pomoc ale proste dotycna osoba se chova jak idiot a citi se dotccene ze to nepotrebuje atd no magořinanevim co stim ale zase nechci ubklízit malemu aby pak to nemel jeste horsi v decaku nebo jak by to fungovalo… My si ho bohuzel vzit nemuzeme
No ja myslim, ze hur uz se to dite snad mit ani nemuze, to bude mit pekny vzpominky na detstvi…
meli jste jako rodina zasahnout uz driv…tohle fakt nechapu, nechat to dojit tak daleko…:(
@Micink tohle mě napadlo hned jak jsem si všimla názvu diskuze…
@Micink píše:
Trochu mi to připomíná diskuzg, kdy se maminka ptala jestli jí sociálka může vzít děti, protože syn je často hospitalizován. Nemyslím si, že sociálka nemá nic lepšího na práci než bezdůvodně obcházet rodiny, asi musel být jiný důvod, určitě to dle mého není nepořádek
Musela jsem odběhnout bordel tu mám menší nyní je tu velkej sem nemocná takže většinu dne na wc. Jinak byli tu že si sousedi stěžují že jsou děti hlučné
@Anonymní píše:
Musela jsem odběhnout bordel tu mám menší nyní je tu velkej sem nemocná takže většinu dne na wc. Jinak byli tu že si sousedi stěžují že jsou děti hlučné
Já mám taky hlučné děti (jedno autistické) a také čekám, kdy jim dojde trpělivost a nakráčí mi sem sociálka
.Tak ale mají smůlu s tím já nic neudělám…
Jinak je opravdu bordel a bordel. Znala jsem maminku co měla 6 dětí v garsonce (asi 25m2)-Spali 3 na jedné malé posteli, všude posrané pleny a oblečení, protože maminka utírala zadek malému oblečením, v ledničce akorát smrad…Sociálce došla trpělivost asi za rok ![]()
@maminka189 píše:
Já mám taky hlučné děti (jedno autistické) a také čekám, kdy jim dojde trpělivost a nakráčí mi sem sociálka.Tak ale mají smůlu s tím já nic neudělám…
Jinak je opravdu bordel a bordel. Znala jsem maminku co měla 6 dětí v garsonce (asi 25m2)-Spali 3 na jedné malé posteli, všude posrané pleny a oblečení, protože maminka utírala zadek malému oblečením, v ledničce akorát smrad…Sociálce došla trpělivost asi za rok
Pleny se mě tu neválejí pár jogurtu presnidavek sníme za dopoledne 15kousků. No jen prádlo po bytě a hračky plus vyházená šatní skrin