Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Defacto to samé, co ti podepsal, ale s razítkem od nich z účtárny ![]()
Holky prosím jak dlouho má FÚ na vracení dani? Já si žádala za rok 2010 na děti, po tu dobu co jsem byla na pracáku, posílala jsem to 8.4. doručeno to bylo 9.4. do kdy mi přeplatek musejí poslat? moc děkuji ![]()
Ahoj, potřebuji znát odpověď na otázku, co mi včera položila známá. Celý rok 2016 byla na RD, v říjnu nastoupila do práce na hpp. Má celkem nízkou mzdu, takže odečet na dítě pobírá formou bonusu. A včera za mnou přišla s tím, jak to bude s ročním zúčtováním, jestli v něm si může započítat dítě na celý rok či se to krátí
(když tedy z roku bude pracovat pouze 3 měsíce z roku).. |(jinak dítě ve vl. péči)
Tedy, jestli při vrácení daní něco dostane či ne.. Sama vůbec netuším, proto prosím o radu, díky ![]()
@martina.se Pro rocni odecet si za rok musi vydelat alespon polovinu rocni minimalni mzdy, pokud ji mit nebude, ta si deti rocne uplatnit nemuze.
Jen doplním přesnou částku - za rok musí mít příjmy nad 59400,– Kč, aby si mohla nárokovat odečte daně za deti o za ostatní měsíce.
@Petrusska007 super, vyřídím.. i když myslím, že takhle na to nedosáhne, ale aspoň ví, na čem je
mmchdm, dá se do toho započítat i DPP? tuším, že měla nějaké malé brigády ![]()
@martina.se ano, měly by se do toho započítávat veškeré zdaněné příjmy, takze i ty na DPP.
Pokud měla příjmy z DPP zdaněné srážkovou daní, pak si ale musí podat přiznání a bonus na dítě by jí vrátil FÚ. Nejde to udělat přes roční zúčtování!