Odečet daně na dítě

914
14.10.06 17:26

Odečet daně na dítě

Ahoj!

Nevím ani jak to pořádně formulovat. :oops: Žiju s partnerem,ale nejsme manželé.Já mám staršího syna(10let),který není partnerův a chtěla bych se zeptat,jestli je ta možnost ,když neuplatňuju daňové zvýhodnění já(jsem na MD),jestli by mohl partner.Na naši společnou dceru to má,ale nevím,jestli by to šlo i na kluka.
Kdysi dávno - je to tak 9 let, to nějak měla udělané moje máma,teda synova babička,ale nevím jestli to jde i v tomhle případě.....

Je tady spousta chytrých maminek.Poradí mi některá,prosíííím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2114
14.10.06 17:40

Myslím že si ho tvůj přítel může odečítat, že je to o žití ve společné domáctnosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1078
14.10.06 17:50

Ahojky,

pro daňové zvýhodnění na dítě jsou dvě podmínky. Za prvé je možnost uplatnění pouze pro jednu fyzickou osobu a za druhé musí dítě i osoba, která si toto daňové zvýhodnění(správně řečeno daňový bonus) uplatňuje, žít ve společné domácnosti. Toť jediné dvě podmínky. Takže může uplatňovat

Krásný den

Ivulka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
14.10.06 19:30

No jo ale jak je to tedy kdyby si např. muž odečetl dítě které není biologicky jeho ale žije s ním a jeho matkou ve společné domácnosti (ne manželé) a biologický otec dítěte by si ho chtěl odepsat taky, který potom si ho odečtě :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
14.10.06 20:09

Ahoj,
děkuji vám moc oběma :P
Takže stačí jít na mzdovku a požádat? Potřebuje k tomu chlap něco speciálního?
Díky strašně moc. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
700
14.10.06 22:19

Sany pak ale biologický otec nežije ve spol. domácnosti :lol: :lol: :lol:

Potřebuje jenom čestné prohlášení že ty daňový bonus neuplatňuješ. Možná by stálo zauvažovat (zhlediska daní) nad manželstvím teď je hodně výhodné spol.zdanění manželů když jsou rozdílné příjmy :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
15.10.06 08:53

Jindrucha: díky ale zas např. bio otec platí alimenty i přesto tedy nemá nárok na odpis před přítelem matky dítěte :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
15.10.06 09:37

Ahoj a ještě jednou díky moc.
Chlap na té mzdovce byl totiž asi před 14 dny a tam mu řekli,že to může uplatňovat jen na naši společnou holčičku.A na mého staršího prý ne.Tak ho musím vybavit něčím neprůstřelným,až ho tam poženu podruhé. :lol:
Sany - bio otec platí 400 kč /měsíc a to ještě exekucí z platu.Nikdy se nestaral a nezajímal.Kluka viděl naposledy v jeho 2 letech (nikdy jsem ve styku se synem nebránila).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
15.10.06 12:31

400,–/m pro 10lété dítě je opravdu velký podprůměr. Tady by asi stálo za to zvážit zvýšení výživného, na 2000,–/m. I když se nezajímá tak stále je rodič který se má podílet s ohledem na jeho poměry (finanční, vztahové popř. majetkové). V opačnym případě bych uvažovala o osvojení ale to by šlo pouze manželem. To je jen můj osobní názor, i když ses ptala na něco jiného těch 400,– 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
17.1.12 11:11

Dobrý den. 1.června 2011 jsem se odstěhovala z Kladna se svou dcerou Kristýnkou (2,5 let) od otce dítěte k novému příteli. 7 října sem se za něj provdala, takže nyní jsme manželé. Soud o dítě do péče proběhl 5.12 stím že rozsudek stále nenabyl právní moci, jelikož se otec odvolal. Jde oto že otec nemá nárok na úlevu na dani za kristýnku jelikož nežije ve společné domácnosti sním. Já jsem bezmocná vtom že mu nemůžu zakázat odebírání slevy na dítě jelikož nemám rozsudek, ale dle informací byto na to nemělo mít vliv jelikož sním dítě nežije. Jak mám teď postupovat a lze to i zpětně? Děkuji za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1004
17.1.12 11:32

Ahoj holky,možná trochu hloupá otázka,muže odečet na dítě požadovat přítel už od narození?A kdese co a jak vyřizuje? :nevim: Budem mít první dítě tak toho moc nevím,spíš občas koukám jak telátko na nový vrata :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
17.1.12 13:42

abby odečet uplatní otec dítěte u svého zaměstnavatele s tím že ty mu musíš dát potvrzení že nepobíráš úlevu na dani dítěte (to ti udělá zase tvůj zaměstnavatel), to může jen jeden rodič, potřebuješ ještě rodný list.. bublinka9

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1004
17.1.12 13:55

no jo,ale na mateřske ,to taky? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
17.1.12 14:08

abby jj taky :D to je to nejjednodušší, stačí jen za zaměstnavatelem. bublinka9

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
686
17.1.12 14:14
bublinka9 píše:
abby jj taky :D to je to nejjednodušší, stačí jen za zaměstnavatelem. bublinka9

Já jsem ani za svým zaměstnavatelem nemusela.Přítel přinesl z práce od své účetní formulář,který jsem já vyplnila a on odevzdal.Tot¨vše :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák