Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
V diskusi o potvrzeni o vysi rocniho prijmu jsm narazila na to, ze jeste hodne lidi nevyrizuje detske pridavky na pristi rok - a protoze to - alespon v nasem kraji - dost zkomplikovala moznost podat spolecne daneni manzelu, zkopiruju sem jake martyrium to ted je
At je to na hlavne strane.
Pokud mate spolecne zdaneni, musis mit danovy vypis z financaku (prvni opis je zadarmo, ale kazdy dalsi je zpoplatnen 180 Kc - proto budu predkladat original pouze k nahlednuti a necham jim tam kopii), k tomu je nutne predlozit potvrzeni o vysi prijmu - kde ovsem NESMI byt vyplnene danitelne prijmy (radek a1 v tabulce na strane 2), ale na druhou stranu musis mit vyplnene a potvrzene nedanitelne prijmy (radek b v teze tabulce na strane 2) - mj. nemocenska, materska a prijmy, ktere se do danoveho priznani nezhrnuji. Ovsem pozor, potvrzeni o vysi rocniho primu si bud stahni novy z Netu ( https://forms.mpsv.cz/…rms/Form.jsp?… ) nebo k tomu, co ti daji na socialce pak k nemu musis vyplnit a hlavne ty i manzel podepsat tzv. doplnkovou informaci…
No a to je snad vse.
Tak to funguje v nasem kraji - pry je to v jinych krajich jine, ale mam tohle martyrium cerstve za sebou…
L.
Byla jsem na úřadě minulý týden i s manželem, ať nemusím znovu s podpisema. Paní „příjemná“ no dílo. Ale vypsala jsem všechno tam, podepsala a nechtělo se jí převést RP na druhé dítě, tak musím pro potvrzení do školky a znovu na úřad…manžel se držel aby nebylo zas rodeo. Jina si příjmy stáhne z FÚ a já mám RP, takže jsem nic nedokládala. Myslím,že se vyžívají v tom, že neznáme všechno jak má být a honí nás i když jedno dítě ve školce a druhé pořád v závěsu.
Holky já jsem právě ve vyřizování, ale musím říct, že naše sociálky jsou docela dobrý, poradí a příjemný jsou tak, že je to až nepříjemný. ![]()
Mám ten výpis a dívám se, že má manžel teda blbě vyplněný ten fialový tiskopis, Lesi to tam teda vlastně nemá být nic, protože je to v tom výpisu z FÚ, pochopila jsem to dobře? A já žádné příjmy neměla, takže já jen ten výpis a prázdný ten fialový tiskopis je tak? Holky dík!
Ja tam napsala (do toho radku a1) vlastni danove - pokud je tam castka, tak to pry zapocitaji dvakrat… Pokud nemas zadne prijmy, tak pry nemusis mit zadne potvrzeni od vysi prijmu.
Taky mame mile pani na socialce - ale stejne - jed tam abys zjistila, ze to mas blbe, zejo?
L.
Aby sme mali narok na prispevek, manelov prijem nesmie presahovat kolko? Je to nejaky nasobok zivotneho minima, no neviem aky.
Diky
Holky,já jsem asi mimo.Ale společné zdanění chodilo letos tj.rok 2006 a příjmy na přídavky se dávají za minulý rok 2005.Takže spolko se bude do příjmů psát až příští rok ,ne?
Můžete mně to někdo vysvětlit?
Díky
Dana
Dano společné zdanění jsme dělali sice letos, ale příjmy za rok 2005, takže se to týká letošního žádání o přídavky. ![]()
Verbascum,díky.
Já myslela,že když nám to dávali letos tak se tobude přiznávat až příští rok.
No co,půjdu směr finančák ![]()
Dano zkus si tam zavolat, já si tam zavolala a baba mě to poslala doporučeně, takže jsem tam vůbec nemusela.
Blanka
Včera jsme byli na finančním úřadě pro opis daňového přiznání, středa - úřední den, předpokládala jsem, že v 11 dopoledne by ještě nemuseli všichni obědvat. No samozřejmě, všechny dveře zamčené, nikde nikdo, nakonec jsme lapili nějakou paní na odchodu, naštěstí byla ochotná a po hodině jsme odcházeli s opisy daňových přiznání. Každopádně doporučuji zařídit opisy na finančáku co nejdřív, v září všichni zjistí, co potřebují a budou asi fronty. Navíc nám bylo řečeno, že první opis je zdarma, druhý stránka 40 Kč, nás by to s manželem stálo asi 700!!!
Přeji hodně štěstí v boji s úředním šimlem ![]()
Martina
Tak u nás: vyplníme v práci to potvrzení o příjmu, na 1.stránce zaškrtneme, že jsme uplatňovali spol. zdanění, to je vše. Na finančák nemusím, oni si to vyzádají sami ![]()
Alenka
Ahoj.
Tak v Ostravě (na HUsově) si to sami nevyžádají. Musela jsem na finančák. POndělí první školní den byl ale super termín. Nikde ani noha. ![]()
Beruška ![]()
Ahoj holčiny,
teda vy jste mě vyděsili! Za 2005 posílám do práce k potvrzení formulář o příjmech, protože jsem v tom roce čerpala 25 dní dovolenou. Pak už jsem dostávala jen rodičák. Manžel začal 2005 podnikat. 2006 jsme podávali odděleně daňové přiznání. Musíme mít tedy oba to daňové s sebou, až půjdem vyřídit přídavky na sociálku ačkoliv je na tom datum 2006?
Snad jsem to napsala pochopitelně… ježiš, ještě že jsem začala už teď všechno vyřizovat. ![]()
Pokud jste danili oddelene tak se vas to netyka - je to jen pro spolecne danici manzele.
L.
Tak u nás v Chomutově je to bez problémů, vše si zjistí sami ![]()