Odečet proveden odhadem :-/

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3270
5.4.12 14:21

jo - ještě - tak mi napúadá že je to divný,že tam kde má nějaké aktivity stát,tak tam se dějou tyhle výše popsané věci - viz třeba České dráhy,České lesy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
5.4.12 14:48
@jitkabokule píše:
jo - ještě - tak mi napúadá že je to divný,že tam kde má nějaké aktivity stát,tak tam se dějou tyhle výše popsané věci - viz třeba České dráhy,České lesy…

dělají si z nás prd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
5.4.12 15:06

My jsme proti reklamacím, ale i špatně vyúčtovaná elektrika, plyn nebo voda pojištěný. A funguje to. Nikdo si nedovoluje.....
 Dana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
5.4.12 15:54
@dandisek píše:
My jsme proti reklamacím, ale i špatně vyúčtovaná elektrika, plyn nebo voda pojištěný. A funguje to. Nikdo si nedovoluje.....
Dana

myslíš DASku…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
5.4.12 19:13

Ano. D.A.S.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jakof
11.4.12 16:10

Tady bych rád uvedl věci na pravou míru. S těmi odhady mícháte víc věcí dohromady.

Česká energetická legislativa umožňuje tyto možnosti stanovení spotřeby:

1. Fyzický odečet zástupcem distributora
  2. Samoodečet zákazníkem - když si spotřebu sledujete, proč jí obchodníkovi taky nehlásíte?
  3. Dopočet - v případě že není k dispozici fyzický odečet, vypočítá se spotřeba podle Typových diagramů dodávky (TDD), které představují určitý průměrný průběh spotřeby. Tento způsob se používá poměrně často, protože není možné provést odečet fyzického stavu měřidla u všech zákazníků vždy ke změně ceny nebo dodavatele. Dost by se to konečným zákazníkům prodražilo.

Vzhledem k tomu, že TDD jsou zprůměrované hodnoty dlouhododobého měření určitých kategorií zákazníků, může se stát, že se budou vypočtené hodnoty lišit od těch, které naměří váš elektroměr. V takovém případě máte právo fakturaci reklamovat a uvést správný stav. Dokonce ani není nutné se rozčilovat.

Taky si pletete, kdo vám vlastně odečty elektroměrů nebo odhady spotřeby provádí. Je potřeba rozlišovat dodavatele a distributora. Od dodavatele (obchodníka) kupujete silovou elektřinu a můžete ho změnit za jiného dodavatele. Dodavateli jsou např. ČEZ Prodej, E.ON Energie, Pražská Energetika atd. Naproti tomu distributor spravuje elektrické rozvody a zajišťuje i měření, tedy zjišťování spotřeby pro účely fakturace. Tyto údaje potom předává vašemu obchodníkovi, který vystaví fakturu. Distributora není možné změnit, ten je stejný pro všechny zákazníky na vymezeném území. Ceny za distribuci reguluje Energetický regulační úřad.
I když změníte dodavatele, distribuci a odečty vám bude stále dělat stejný subjekt. Provozovateli distribučních soustav elektřiny jsou ČEZ Distribuce, E.ON Distribuce a PRE Distribuce.

• Citovat
  • Upravit
9
12.4.12 20:13

ahoj chtela jasem se zeptat prislo nam vyuctovaní 17.700kč neuveřitelna castka mame byt 1+1 jsme dva dospelí a 2 male deti(2roky a 1 mesíc)mame vse na elektryku i vytapení.Elektrinu odebírame od čezu od července a vyučtovaní nam přislo jen do unora.chtela jsem se zeptat kdyz není nato aby se to zaplatolo najednou ale budu jim tam posílat kazdej tyden po 3 tisicích nebo proste nakou castku jestli me muzou vypnout i kdyz tady mam dve male deti ale naka koruna jim tam odnas chodí mame snahu splacet. mm strach ze nas odpojí ma nekdo stímto prípadm skusenost? dekuju za odpovedi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
12.4.12 20:38

@verca 186 Verčo, určitě to plácet jde. Kamarádka měla při vyúčtování nedoplatek ai 11tis. a domluvili si normálně splátky. CEZ určí, jestli to budou chtít třeba na 2×, 3×. Oni to na tuto částku platili na 3×. Neboooj, normálně tam zavolejte a domluvte splátkový kalendář, elektriku vám nevypnou. Ale určitě zavolejte a domluvte ty splátky. Hold budete posílat dvakrát, třikrát zálohu plus splátku, ale lepší než najednou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
12.4.12 20:43

ahoj chtela jasem se zeptat prislo nam vyuctovaní 17.700kč neuveřitelna castka mame byt 1+1 jsme dva dospelí a 2 male deti(2roky a 1 mesíc)mame vse na elektryku i vytapení.Elektrinu odebírame od čezu od července a vyučtovaní nam přislo jen do unora.chtela jsem se zeptat kdyz není nato aby se to zaplatolo najednou ale budu jim tam posílat kazdej tyden po 3 tisicích nebo proste nakou castku jestli me muzou vypnout i kdyz tady mam dve male deti ale naka koruna jim tam odnas chodí mame snahu splacet. mm strach ze nas odpojí ma nekdo stímto prípadm skusenost? dekuju za odpovedi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
12.4.12 20:45

moooc dekuju za odpoved mam stoho nocní mury spatne se me vecer spi je to hruza snad nam vyjdou vstříc dekuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jakof
13.4.12 08:16

S dodavateli energií se dá dohodnout splátkový kalendář nedoplatku. Běžně tomuto požadavku vycházejí vstříc. Ale určitě to řeště. Zavolejte na zákaznickou linku nebo zajděte na pobočku. Když se placení nebudete vyhýbat, ale budete se snažit s dodavatelem najít řešení, určitě vám elektřinu nevypnou.

• Citovat
  • Upravit
470
13.4.12 08:28

Ja delam brigadne kazdorocni lednovy odecty plynu u e-onu. U nas to probiha tak, ze odectar dostane sjetinu s cca 500 lidma, ktery musi obejit a odecist stav. Nekdy se ale clovek nedari zastihnout doma. Tem nechavam na dverich cedulku, ze probehl odecet, ze nebyli doma (predem vylepuju info ze prijdem) a at mi stav nahlasi mejlem, nebo na telefon. Pokud se v ty lokalite pohybuju dyl, tak to zkusim treba druhy den znovu. Za ty roky mam tu zkusenost, ze z cca 500 lidi se mi nepovede ocecist tak 10-15 (casto diky tomu,ze v byte nebydli,dovolene, nemocnice a umrti). Tem se pak spotreba odhadne podle predeslych let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihlášená K.
13.4.12 12:40

Ahoj, diskuzi jsem nečetla, tak už možná máte nějaké řešení.. taky jsem přecházela (od jinud jinam :) ) , a taky mi udělali odečet odhadem. Naopak mi vraceli 3000 i když jisto jistě vím, že bych měla doplácet. :) Je to jejich taktika, abych jakmile přejdu k novému dodavateli, měla u něho hned nedoplatek a vrátila se zpět :mrgreen: . Takhle mi to neva, u konkurence to mají levnější, takže nedoplatek nebude tak velký jako u nich, v opačném případě (že by mi naúčtovali více než jsem spotřebovala) bych se ale ozvala !

• Citovat
  • Upravit
Jakof
19.4.12 16:13

Takhle to nefunguje. Odečty dělá zcela jiná společnost (distributor), než od kterého kupujete energie (dodavatel). Mezi nimi není žádná vazba, takže ani žádná společná „taktika“ vůči zákazníkům. Je to prostě jen nepřesnost ve vypočítané spotřebě, která vychází z určitých zobecněných modelů.

@nepřihlášená K. píše:
Ahoj, diskuzi jsem nečetla, tak už možná máte nějaké řešení.. taky jsem přecházela (od jinud jinam :) ) , a taky mi udělali odečet odhadem. Naopak mi vraceli 3000 i když jisto jistě vím, že bych měla doplácet. :) Je to jejich taktika, abych jakmile přejdu k novému dodavateli, měla u něho hned nedoplatek a vrátila se zpět :mrgreen: . Takhle mi to neva, u konkurence to mají levnější, takže nedoplatek nebude tak velký jako u nich, v opačném případě (že by mi naúčtovali více než jsem spotřebovala) bych se ale ozvala !
  • Citovat
  • Upravit
729
22.4.12 20:05
@Mami&Emmi píše:
ahoj,chci se zeptat, jestli jste někdo přestupovat s elektrikou k jinému dodavateli a jak vám probíhalo vyúčtování. My ted od přestoupili s elektrikou od CEZu k RWE. Přišlo nám vyúčtování od CEZu od listopadu 2011 do konce letošního března a je tam nedoplatek 12tisíc! Jenže nejsem debil, umím si spotřebu spočítat a stavy si kontroluji. Co mne ale uchvátilo, spíš zklátilo, bylo, že velevážený CEZ provedl vyúčtování na základě ODHADU. Na základě odhadu vystavili fakturu. Přitom jejich odhadovaný stav nesouhlasí se stavem elektroměru, na který fyzicky čumím a vidím, kolik tam je. Podali jsme reklamaci a at mi laskavě vysvětlí, jak je možn, že si odhadují odečty a skutečně si to nezkontrolují. Neměl jste s tímto tak někdo zkušenost? Slyšela jsme praktiky, že takto odhadují odhady, lidi jim to zaplatí, oni skutečný odečet provedou třeba až za rok a po tu dobu mají od lidí skvělou bezúroční půjčku. Bezva, chudáček CEZ si ode mne půjčuje. Kam jsme to dospěli.....

Ahoj tak našim zase přišlo vyučtovaní na nějakých 33 tisíc:D Takže máti na mrtvici,a otec jim dal takové kapky,že na to snad do konce života nezapomenou:D Jak píšeš udělali to odhadem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat