Odejít z práce? Špatný kolektiv
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Spoj se s tou dalsi nezapadajici, pokud je vas 7, tak proste vytvorite 3 skupinky
A nebo pripadne chod sama bez ohledu na nejake obvinovani.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sedm lidí…dvě skupinky po dvou a jedna po třech. Proč nechodíte ve třech někam samy? Však není povinností chodit houfně na oběd ne? Máte ponorku, jasně, nemáte společné zájmy, tak je to o to těžší, ale určitě bych se na ně nezlobila proto, že mají tak jednoduchý život, že za velký problém vidí uvíznuté letadlo. Nejspíš tě to semlelo proto, že jim podvědomě ty „starosti“ závidíš. Nemyslím to ve zlém, ale je to celkem i pochopitelné. Je nezměníš, takže bude potřeba zapracovat trochu na sobě. Na zmenšení svých problémů. Povznést se nad ty jejich. A hlavně spolu netrávit tolik času, kdy to není potřeba (viz. třeba ten oběd).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Praci jsem menila nekolikrat, ale tohle bylo to posledni, co me trapilo. Az budes mit deti, zase Ti ten kolektiv bude treba dobry.
Pro me to neni duvod menit dobrou praci. Ja v praci cas na zadne vybavovani nemam. a kdyz jsem mela, nebylo se bavit s kym, ale praci jsem kvuli tomu nemenila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No to je taky právě to šílený, slepičí úlet - už jsem takhle šla několikrát sama na oběd (ta co nezapadá má jinou pracovní dobu a na obědy chodí až někdy ve 2)
a výsledek - začaly mě hned drbat, že prý se chci izolovat, že nevědí proč s nima nechci chodit a normálně to postavily tak, jakože přijdu fakt o hodně, když s nima nepůjdu na oběd! Přitom když jdu, tak celou domů mluví o sobě (ta jedna totiž nepustí ostatní ani ke slovu - to vám musím říct, co udělal David! apod.
Jinak s tím záviděním - ano, člověk závidí vždycky, to co nemá, ale upřímně, oni jsou doma za totální služky, takže to jim nezávidím, ale jasně, že díky finanční podpoře mají ten život jednodušší než já.
- Citovat
- Upravit
Vem si časopis, občas se vymluv a nejdi nebo zkus vypnout
na změnu práce mi to nepříjde, ale zas na druhou stranu, třeba najdeš něco lepšího, za rozhlížení nic nedáš
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Byla by škoda kvůli tomuhle měníte práci. Nemusíš s nikým chodit na oběd. Jdi klidně sama a ať si klidně říkají co chtějí neposlouchej je ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jdi na oběd v jinou dobu a řekni, že nemáš hlad zrovna, když jdou ony.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tazko povedat
v minulosti by som zdrhla.. blby kolektiv s ktorym musis stravit viac nez 8 hodin je proste na budku.. Ale?! Teraz by som sa tomu postavila celom.. nech si hovoria co chcu.. Myslim si nieco o „zadnici“ a v duchu sa tomu uz len smejem.. Sak tie dve by boli uplne stratene kebyze nemaju zazobancov, to tvoj problem nie je
si podla mna na tom lepsie nez ktokolvek iny.. A to, ze Ti hovoria ze sa chces izolovat..Well - by som im povedala „sorry dneska sa necitim, chcem byt sama“..hotovo pasta ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, tak dneska jsem šla sama
zase to hrozně řešily ![]()
ale už jsem se rozhodla, že není moje,,povinnost,, s nima chodit, taky mě došlo, že oni hrozně chtějí, abych s nima chodila a mě bylo divný proč?
a pak jsme si uvědomila, že chtějí,,diváky,, - když s nima jdu, tak stejně se mě nezeptají co víkend, nic, mluví jenom o sobě a nebo posledně řešily svoje dovolené v Alpách ![]()
- Citovat
- Upravit
Vidíš to, tak ať si to řeší,
držím palce, ať máš klid,
si zvyknou
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A to by ti bylo příjemnější se furt bavit o těch postižených dětech? To je normální, že se lidi baví o kravinách při běžných hovorech. Obzvlášť když se vidí skoro každý den. Nepodsouvej lidem, jaký mají oni starosti. Víš prd, co se děje u koho doma. Poznámkami o služkách a nevěrách se chováš jako slepice taky. Ty jim nezávidíš trošku, ale hodně. Jestli ti vadí hovory lidí, tak se asi nech zaměstnat někde na samotce, protože světový katastrofy s tebou fakt nikdo probírat nebude.
- Citovat
- Upravit
Podle me je horsi se tak stranit kolektivu, podeji s Tebou uz nikdo na obedy chodit nebude, ani kdybys chtela. Mas proste ponorku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak zas na druhou stranu o čem se furt chceš bavit s lidma, které vídáš každý den 8h? Kolik zajímavého a důležitého se v životě běžného člověka každý den děje? My probereme co doma, zprávy, co si přečteme na netu apod., a sice si troufám říct, že se s kolegyněmi bavíme vcelku na úrovni, ale probírání kravin se taky nevyhneme, protože zkrátka není čas nasbírat lepší zážitky, o kterých by se dalo vyprávět, při takové frekvenci setkávání.
Přijde mi dost blbé, že tě někdo chce nutit do společných obědů. Když jsem nastupovala v současné práci, tak automaticky ze začátku jsem začala chodit na oběd s danou skupinkou - s mým šéfem a pár lidma z odboru, ale jakmile jsem se rozkoukala, tak jsem si vybrala jinou skupinku, holt šéfovi jsem řekla, že se mi líp při obědě kecá s babama o životě, než s jeho partou furt jen o práci
Je blbé, že ty si nemáš z čeho vybrat, ale tak snad nejsou ty kolegyně úplně natvrdlé, že když jim taktně řekneš, že se do jejich konverzace nemáš jak zapojit a že se nechtějí bavit o ničem jiném než o dětech a manželích, tudíž si zajdeš radši sama a ony to nepochopí a nevyvinou snahu se bavit normálně i s tebou, tak snad ani není o co stát a ať si klidně drbou, že se izoluješ, vždyť tě k tomu prakticky samy nutí ![]()
No a pokud ti to už hodně leze na mozek, tak bych práci i radši změnila, přeci jen v zaměstnání člověk tráví většinu života a být z toho věčně zpruzelá se časem podepíše na tvém psychickém zdraví. Dle mého názoru je dobrá atmosféra v práci jeden z nejdůležitějších faktorů - možná i ten zcela nejdůležitější.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@GKata Přesně jak říkáš. Člověk snáze bude dělat práci, která ho nebaví, pokud bude obklopen super kolektivem. Ale ani snová práce nebude skvělá, když schytáš hrozný kolektiv.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj já zažila něco podobného. Mám maturu, manžela co nás uživí. Nastoupila jsem mezi vyučené co měly hluboko do kapsy. Nemluvily se mnou, pomlouvaly a dozvěděla jsem se, že mě chtějí vyštípat. Odešla jsem ve zkušební době. Byla to práce u domu na ranní, od té doby marně hledám…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit