Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj všem, jsem tu nová a chtěla bych se poradit… jsem v 10 týdnu těhotenství a do středy jsem měla nevolnosti ráno a večer, dále pak mne trápila zácpa, nadýmání a vše najednou z ničeho nic zmizelo. Co mi zůstalo je večerní únava, prsa mám stejně velká, řekla bych a nafouklé bříško, ale nevolnosti jsou pryč… nemáte s tim zkušenost?
Asi ano, mně se dělo to, že občas příznaky třeba na 2-3 dny zmizely a pak se objevily znovu a v plné palbě
Každopádně pokud máte strach, skočte si příští týden na gyndu, tam vám to řeknou s jistotou.💛
Nevolnosti nemusí být celou dobu a nemusí být stejné
Já třeba neměla prakticky žádné
Měla jsem to stejně, ze dne na den byli příznaky pryč a už se ani nevrátili
![]()
@Denjir a předpokládám, že už si maminka, ja asi moc čtu a vše zkoumám, ale narazila jsem na téma tichy potrat a hned si to vztahuji k sobě… ve čtvrtek jdu na ultrazvuk, tak se musím myslet pozitivně
@Paulina1664 jak píšou tady holky, je to normální. Taky mi příznaky mizely a objevovaly se úplně nové. Nevypovídá to nic o prosperitě těhotenství.
@Paulina1664 ještě ne, jsem v 27tt a všechno jde tak jak má
a úplně tě chápu, protože já po pár dnech bez příznaku běžela na gynekologii jestli je vše v pořádku a bylo ![]()
Je to normalni, ze se to kolem druheho trimestru ustali. Prece nechces zvracet cele tehotenstvi.
@plesata_katastrofa píše: Více
To jo, kdyz ma strach, urcite zajit k doktorovi. Ale ze prestala zvracet, to podle mne duvod neni. Rekne ji jen, co my tady. Cetnost zvraceni nic o prosperite tehotenstvi nevypovida. A ze se priznaky meni nebo vymizi je normalni.
Nedělej si z toho hlavu me bylo pekelně špatně jen asi 2 týdny, a pote jsem mela pomerne dlouhe obdobi šíleného vyčerpaní-vycerpavalo me úplně všechno 🤣. A okolo 6 mesice uz jsem zase byla naopak naspeedovana 🤣. Bude to dobre neboj priznaky se meni po celé těhotenství uzivej si ze je ted dobře, bude zase hůř🤣. At mi nekdo vypravi o krásném obdobi v životě - horor