Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj Haji,
nám odhadovali 2 dny před porodem 4380g . Lukášek se narodil ve 42 týdnu s váhou 4800g. Takže jak píšou holky +-0,5 kg je asi v normě.
Ahoj
Ahoj
Tyhle ultrzavzuky jsou velmi orientační. Mě 2 dny před porodem naměřili3,7, malá měla 3,1kg.
V 37 týdnu mi naměřili 2,6 a o pár dní později 2,3.
Propočet váhy je dán orientačně. Oni berou v úvahu několik rozměrů (tělo, hlava, končetiny). Mimčo už nejde naměřit celé v délce a z těch rozměrů, které vezmou se vypočítá pravděpodobná délka. Té se tabulkově přisoudí nějaká váha. Ta už je velmi orientační. Vem si, že stějně dlouhá mimimka mají obrovksé rodzíly ve váze (konkrétně my jsme byly na pokoji 3, dvě holčičky měly 50 cm - váhy 2,6 a 3,1 a chlapeček měl 51 cm a 4,2kg).
Tak je úplně zybtečné dělat z toho závěry. Ven mimčo musí ať je velké jak chce, tak držím palce, ať to jde dobře.
Ahoj,
myslím, že je hodně důležitá velikost hlavičky a tam myslím je měření dost přesné. Takže třeba švagrovka porodnila holčičku 4,2kg s obvodem hlavičky 34cm a vpohodě. Neděs se dopředu, já si myslím, že ta váha není to nejdůležitější pro hladký porod, mám vlastní srovnání, a znám hodně kamarádek co porodili děti kolem 4kg a naprosto vpohodě. Mě taky tipovala moje dr. mimi do 3kg jako u prvního klučíka, na ultrazvuku vyšlo 3,20kg, doktor u porodu to viděl něco kolem 3kg, a ejhle vylezlo mimi 3,60kg a to bylo pýchy. Takže jestli máš rozměry pánve v normě a mimi je otočený jak má být tak bych tu váhu neřešila, zvládneš to tak i tak, to si piš! Krásný porod a zdravý mimi!!!
![]()
Iriss + 2svišti
Taky bych ráda přispěla, protože díky odhadům váhy podle UTZ mi doktoři pěkně znepříjemnili konec těhu a zbytečně vystresovali.
Ve 28 tt mi doktorka na 3D utz řekla, že je mimi hrozně velké a zda nemám cukrovku (neměla),pořád nad tím utz kroutila nevěřícně hlavou, pak už se to se mnou vezlo.
Ve 37 tt naměřil dr., který je na to odborník odhadovanou váhu 3,90 kg, rodila jsem až za měsíc ve 41+0 a malý měl 3,81kg. Předpokládali u mě cca 4,50kg mimi.
Krásně šel porodit,bez nastřižení, hlavičku má malinkou, prostě do dnešního dne je pořád dost drobounký. Jsou mu dva měsíce a má kolem 5kg a něco málo přes 60 cm.
Dnes už vím, že bych tomu moc nevěřila a nenechala si kazit konec těhu nějakými tabulkami.
Pořád jsem přemýšlela, jak mu mohli naměřit tolik, ale on je strašně dlouhý, tak snad míra steh.kosti mu přidala na té odhadované váze, či co??
Porodit krásně,bez problémů, bez nastřižení jdou i větší děti!
D.
Ahoj, kolikrát, či kdy vám dělali odhad váhy miminka? Mě poprvý a zatím naposledy na 3.scr, to byl asi 30 týden - 1660g. Další poradna po 3 týdnech, tam na mimi nekoukala, jen na čípek, protože je kratší, a teď kvůli koronaviru odložení dnešní poradny o další 2 týdny, takže půjdu celkem až po 5 týdnech v 38+4. Jsem trochu nervózní z toho, že nevím jak malý roste..břiško samozřejmě vyroslo, takže větší je, pohyby taky, takže asi všechno v pořádku..
Vím, je to jen odhad, a asi mě jen začíná v téhle době děsit kde co, obvzlášť když je kontrola až po tak dlouhý době, a jiný holky chodí třeba po 2 týdnech, či ke konci po 1 týdnu..a jsou informovaný, a dělají jim monitory, a já jen sedím doma a piju svůj hořčík na tvrdnutí, a pozoruju svoje boule ![]()
Ja byla na odhadu v 37tt a maly měl přes 3kg. Pak v den porodu v 42tt měl odhad 3800g. narodil se 3600g. Monitory jsem mela od 39tt, 1 týdně
břicho mi tvrdlo asi od 20 týdne a na monitorech to bylo natočene jako deložní cinnost. Nu stejně si tam hověl dost dlouho.