Odhlášení odběru elektřiny u ČEZ

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
252
10.2.16 12:13

Odhlášení odběru elektřiny u ČEZ

Zdravím :mavam: Snad mojí otázku pochopíte a poradíte :) Od května do konce září minulého roku jsme s přítelem bydleli v jednom bytě, kde jsme měli elektřinu od ČEZ. Když jsme s majitelem podepisovali výpověď, tak nám řekl, že nás na ČEZu odhlásí sám, aby jsme s tim neměli starosti. Nakonec nás, ale neodhlásil a řekl ať se domluvíme s novými nájemníky. Nejdřív teda přítel řekl, že tam půjdou společně to odhlásit a že ten nový se zrovna přihlásí, jenže to se nakonec nekonalo. Pak teda asi 2 měsíce se přítel odhlašoval (ale jen slovně). V těch 2 měsících vyplnil 3 žádosti o ukončení, jenže tam prý pořád potřeboval i údaje toho nového nájemníka. Pak zase potřeboval stav elektroměrů a tak mu psal emaily. Když přítel zase psal a žádal toho pána o rodné číslo, tak ten mu napsal, že už má 2 měsíce podanou žádost o přihlášení k odběru a že už je naštvaný a čeká až se přítel odhlásí. Když mu asi za týden nebo 14 dnů psal zase o stav elektroměrů, tak mu prý napsal, že už to sám odhlásil a přihlásil sebe. Takže jsem se Vás chtěla zeptat jestli je možné, aby to sám mohl odhlásit nebo to musí vždy odhlásit ten na koho to bylo vedené? Já se v tom vůbec nevyznám.. :nevim: Doufám, že mě pochopíte :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30301
10.2.16 12:20

My jsme museli mít na přihlášení podepsaný papír od původního plátce elektřiny. Takže si myslím, že sám to odhlásit nemohl. Dokonce jsme museli dohledávat úmrtní list jednoho majitele, protože při dědictví nepřepsali elektřinu a platili ji furt na mrtvého tatínka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
10.2.16 12:43

Může to odhlásit majitel nemovitosti, případně ten komu napíše plnou moc. Loni jsem si pronajímala dům, na ČEZ se mnou jel kluk (zaměstnanec majitele domu) s plnou mocí, nahlásil tam ukončení odběru původní nájemnice, která tou dobou byla už bůhví kde a já se hned přihlásila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
10.2.16 13:03

No, moc to nechápu. Když si na stránkách ČEZu otevřu žádost o zrušení, tak tam žádná kolonka na jméno nového odběratele není. :think: Odhlásit to za někoho někdo může, ale musí k tomu mít plnou moc. Jen tak by to jít nemělo. Ovšem pokud tam byla žádost o ukončení, tak to prostě ukončili, ne? Nejlepší by asi bylo se sebrat a dojít na ČEZ to vyřešit osobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný