OdKarla.cz - brigáda tvorba popisů produktů - zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
79
12.7.26 23:10
@rmot píše: Více

Ajeje… Co se týká recenzí na e-shop, tak myslím, že i tady nějaké recenze byly uvedeny v jiné diskuzi. Jde o bazarové zboží, které může mít jisté známky poškození, může být nekompletní, ale vždy by to mělo být uvedeno u daného kusu zboží. A brigádníci jsou na to, aby uváděli co možná nejpřesněji stav zboží, upozorňováni v manuálu. Je potřeba si řádně pročíst stav nabízeného zboží. Pokud by popisovaný stav neseděl, tak to může být teoreticky chyba někoho, kdo produkt testoval či popisoval. V tom vidím tu nevýhodu, že ten, kdo popisy dělá, se musí spoléhat na informace, které dostane písemně v systému nebo na informace, které si dohledá na internetu. Kategorií zboží má e-shop hodně od oblečení, přes elektroniku, kosmetiku, hobby… Všechny produkty navíc testovány nejsou a pokud nejsou, je to u nich i uvedeno, tedy je lepší si vybírat ty otestované produkty… Z některých recenzí mi přijde, že chyba mohla být i v zabalení zboží a způsobena poškozením při přepravě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8367
12.7.26 23:35
@eM88 píše: Více

Jenže tady to vypadá, že to „zboží“ ani neprojde odkarla.cz pod rukama podle toho, jak uvádí, že zákazník obdrží vlastně balíček a fakturu od jiných firem. Prostě jako když jiné eshopy jedou dropshiping z temu a aliexpressu. A podle těch recenzí nejde zdaleka jen o opomenutí nějakých škrábanců při kontrole zboží, ale o prodej vyloženě nefunkčních šmejdů vydávaných za funkční zboží. Podle reakce v těch recenzích to vypadá, že nejde o bazarové zboží, ale spíš o to, že je to za půl darma pořízené vyřazené zboží z neúspěšných oprav a reklamací. A jak jsem uvedl v předchozím příspěvku, ono toho kolem té firmy smrdí víc. Dost na to, abych si tam rozmyslel jakýkoliv nákup, nebo nedejbože pro ně dělat brigádu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7883
12.7.26 23:52

Na AI je teď u nás na popisky eshopu potřeba 1 člověk…a tím se mohlo zrušit asi 6 pozic těchto manuálních editorů. Jen pro příklad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8367
13.7.26 00:09
@vulpes píše: Více

Ono to bude záležet od druhu zboží a požadované kvality popisků. Zatím sleduju u některých eshopů napřed velké nadšení z AI, aby posléze přišel částečný návrat lidské síly, protože bez toho začaly vypadat všechny eshopy stejně, jak najednou měly rukopis AI. Nejhorší to bylo v době chatGPT kolem verze 3,5, která všude cpala ve velkém barevné odrážky a různé emotikony. To spousta eshopů najednou vypadala jak omalovánky :) A zatím jsem nenarazil v praxi na odvážlivce, který by pustil AI rovnou do databází na ostrá data bez mezičlánku v podobě člověka. Proto mě zaujaly informace od anonyma, když to podle něj u nich dělá přímo AI. Tedy než upravil svůj příspěvek, kdy najednou vlastně tvrdí něco jiného, čímž se tedy u mě znevěrohodnil a mám pocit, že nás tu jen tahá za fusekli :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
13.7.26 21:17

Některé zboží prochází kontrolou a focením - jde o reálné fotky. Jiné ne - ale u těch produktů je to uvedeno, že zboží nebylo otestováno a foceno. Lidé si budou stěžovat vždy a na všechno. Někteří píšou, že dříve byly jejich zkušenosti s e-shopem lepší. Člověk by chtěl pracovat pro někoho, kdo má převážně kladné recenze, ale jak se k takové brigádě dostat… Když se občas nějaká nabídka práce z domova objeví, tak je příliš mnoho zájemců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
13.7.26 21:45
@Quinn7 píše: Více

Tak to mě mrzí. Nejsem úplně zastáncem vytváření textů a vlastně čehokoli pomocí AI. Někdo neumí napsat ani kloudnou větu, ale s využitím AI je najednou romanopisec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8367
13.7.26 22:00

Počkej takže napřed o eshopu odkarla.cz nic nevíš a doptáváš se na něj a najednou máš přehled o interních procesech? 8o Ty jsi z té firmy a toto měla být nenápadná reklama?
Ohledně toho zboží si snad děláš srandu - na eshopu není nikde napsáno, že si zákazník nejspíš koupí nefunkční věc - je tam jen, že je to bazarové zboží a pod tím si tedy alespoň já představuju, že to bude fungovat, ale může na tom sem tam být nějaký škrábanec od předchozího majitele. Myslím, že ti lidé jsou v recenzích nasraní právem, když jim přijde něco, co nefunguje.

Edit: tak jsem si proklikal trochu zboží na odkarla.cz a není tam ani informace, že je to bazarové a informaci o testováno/netestováno, jak píšeš, také nikde nevidím. Celý eshop je dělaný tak, aby působil jako prodej nového zdravého zboží, jen s velkými slevami! Takže dohromady s tím, co jsem psal už v předchozích zprávách, je to od A do Z pěkně šmejdský eshop, co podvádí zákazníky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.7.26 10:20

ano, příspěvek byl upraven, mám k tomu své důvody

• Citovat
  • Upravit
79
14.7.26 11:26

Diskuze je o zkušenostech s brigádou psaní popisků pro tento e-shop, to mě zajímá. Nechci se už opakovat, ale některé zboží se kontroluje a fotí a píše se jeho stav, ten by měl odpovídat. Pokud ne, je to samozřejmě chyba. Netvrdím, že nefunkční zboží, třeba v případě elektroniky, je v pořádku. Ale může se jednat třeba o nekompletnost, kdy třeba chybí nějaká část z celého balení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8367
14.7.26 11:45

Neodpověděl/a jsi mi na otázku, zda máš něco s eshopem odkarla.cz společného, že máš najednou přehled o interních procesech.
Koukal/a jsi na ty screeshoty z recenzí, co jsem sem dával? To fakt není o chybějící části z celého balení. Třeba tato recenze na fotce jasně dokazuje, že to je zboží, které se někdo neúspěšně pokoušel opravit. Taková věc se přeci nemůže normálně dostat do prodeje - to vypadá na prodej věcí, co byly někde určeny k likvidaci a nějaká podnikavá duše se toho chytla. Asi jako když se přitáhne z německa totálně zbořené auto určené na likvidaci, tady ho někdo poslepuje, zamaskuje sváry a prodává ho jako maximálně lehce ťuknuté po německém důchodci, co s ním jezdil jen v neděli do kostela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
14.7.26 11:47

Příklad: Stolní hra Ravensburger 21854. Je tam v současnosti několik variant s různými cenami. Jsou tam i varianty jako: „lehce použitý, zaprášené“ nebo „lehce použitý, poskrábaný hnědý box“ nebo „pouze rozbalený, chybí pár kartiček (asi 3)“. A ty kartičky asi musel někdo kontrolovat… U toho jsou i fotky. To je to testování, o kterém píšu. Někdo to zboží prohlédnul a zdokumentoval jeho stav.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
14.7.26 11:55

Jestli tedy zkušenosti s brigádou nemáte, tak už můžete ukončit svoji detektivní činnost. Recenze mám pročtené, nemusíte to sdílet zde k příspěvku o brigádě. Nebo jestli víte o podobném přivýdělku, podělte se. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8367
14.7.26 12:26

Máš fakt slušný přehled, jak to na tom eshopu funguje na někoho, kdo se na něj teprve vyptával :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8367
14.7.26 12:31

Proč, něco na informacích o eshopu www.odkarla.cz není pravda? Emimino jede docela agresivně SEO, tak přeci není od věci, když někdo zadá do vyhledávače třeba „zkušenosti s e-shopem odkarla.cz“, „odkarla.cz recenze“, nebo třeba jen „odkarla.cz zkušenosti“, aby si pročetl tuto debatu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1711
14.7.26 13:30

Dělá se to běžně, máš z AI několika vrstvou architekturu kde máš editory, a třeba 5 vrstev kontrolních AI která řeší kontext, slovosled, AI pocit, obsah, přívětivost a podobné metriky a při nevyhovujím skore to posílá zpět…

A stačí na to jediný člověk jako AI orchestrátor. Pro jednoho našeho klienta to dělá maminka na mateřské, ale odhaduju že to profilově nebude běžná uživatelka emimina co hledá job bez speciálních znalostí.

Jinak finančně to už vůbec nedává smysl pro člověka bez pokročilých znalostí a zkušeností, ceny klesly natolik že to vychází pro amatéra bez adekvátních znalostí cca 75 kč na hodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat