Syn s vývojovou dysfázií, při odkladu půjde do školy skoro v osmi

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3302
5.11.25 14:10

Ještě proč zvažuješ nedat doporučený odklad a proč ho SPC doporučuje?

To by asi pro mě bylo zásadní, kde máte ten rozpor a proč.
A pak bych to asi hodně komunikovala se školou. Jakou budou mít paní učitelku, jakou asistentku, jaká bude ta skladba třídy, kolik máte dětí ve třídě. Tam je mnoho otázek k tomu.

Ale já bych to velmi komunikovala i po tom odkladu, protože rok odkladu a učitelka nemusí být spásné ani pak. Ale já mám negativní zkušenost s dítětem s VD ve třídě (bohužel to bylo moje dítě). Ono vše to je o lidech a pak jaká třída se sejde. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3302
5.11.25 14:16

@vejilka U nás ta učitelka dala komunikovat už při zápisu. Pokud se vědělo o diagnóze, tak už při zápise se dal komunikovat asistent a vedení se snažilo dát učitele a skládat třídu nějak. Dále pak MŠ měla přípravná odpoledne v ZŠ, což měli už se svou budoucí paní učitelkou (aby je i ona lépe poznala a oni ji).
Samozřejmě to asi nejde všude.
Tady to naštěstí to šlo.
Ale pro mě tohle bylo zásadní a nakonec se to opravdu ukázalo jako velmi důležité u nás. A u nás tedy i v dalších ročnících ZŠ prvního stupně, kdy náhlá změna učitele, který to celé nedal ( nezkušenost) měl za následek šikanu, která vyústila v odchod našeho dítěte a do budoucna nějaké další věci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3302
5.11.25 14:21

@Eliška Tak je tam nedokončený vývoj řeči a dyslalie, byla by tedy hloupost, aby pod to nespala VD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17995
5.11.25 20:50
@Snopy123 píše: Více

ted nerozumim, na jaky muj prispevek reagujes
aha, na ten vycet - no jsou to priklady, vsechno tam asi nevyjmenujou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77130
5.11.25 21:14
@jita555 píše: Více

no já mám zkušenost, že ty šestileté jsou šikovnější ve škole než ty osmileté, ony ten odklad nedostaly jen tak z plezíru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77130
5.11.25 21:17
@Keyllah píše: Více

ne, to si nemyslím, on se vůbec při těch talentovkách nesnažil, při běhu šel a ještě podkopl nohu holce, co běžela vedle něho,
ale včera mi otevřel školu, když jsem šla pro dceru - takže není takový sígr, jak si pořád myslím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32925
22.11.25 18:58

Nečetla jsem ještě celou diskusi, ale syn už odklad měl, resp. má. Tento rok je ve speciální třídě MŠ. V lednu mu bude 7, takže do 1. třídy půjde v 7 a 7 měsících a i tak si myslím, že budeme mít co dělat. Dg vývojová dysfazie smíšená s pozitivním vývojem.
Já sama jsem AP a teď ve 4. třídě není vůbec podle schopností, dovedností, školních výsledků.. poznat kolik je kterému dítěti let. Nejstaršímu bylo v listopadu 11, nejmladšímu v červenci 9.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
468
31.12.25 00:30

Ahoj, mám syna v 1. třídě, narozený v říjnu, tedy do školy šel v 7 letech + 10 měsíců. Odklad dostal kvůli více věcem, jediné, co měl v posudku PPP výborně byly matematické schopnosti, jinak prakticky vše nedostatečné. Já jsem za to byla ráda, vloni by se trápil, teď se vyrovnává holčičkám ve třídě, které nastupovaly jak měly. Fyzický je ve středu. Odklad měl i starší syn, z obdobných důvodů a ADD. Ten je ale dubnový.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2417
31.12.25 08:46

Ja jsem sla do skoly v 7a pul. Bez asistenta, tenkrat nic takoveho nebylo… zvladla jem to v pohode.taky kvuli dysfazii…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin