Odklad hexavakciny a nesouhlas pediatra

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6806
24.9.14 18:31

@Althya
Protoze transplacentarne prenesene protilatky proti pertusi pretrvavaji u ditete max 2 mesice, pak uz je treba dite chranit, zejmena proti teto nemoci, ktera male ditko muze zabit. A vyskyt je castejsi, nez si myslis. Sama mam kamaradku, jejiz neockovane dite pertusi prodelalo v 7mi mesicich, s komplikacemi… dnes by jednala jinak.

A teda jako obvykle ziram, jak tady titulujete pediatra… tady je to asi sama „odbornice“… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
24.9.14 19:27
@BellinkaX píše:
@Althya
Protoze transplacentarne prenesene protilatky proti pertusi pretrvavaji u ditete max 2 mesice, pak uz je treba dite chranit, zejmena proti teto nemoci, ktera male ditko muze zabit. A vyskyt je castejsi, nez si myslis. Sama mam kamaradku, jejiz neockovane dite pertusi prodelalo v 7mi mesicich, s komplikacemi… dnes by jednala jinak.A teda jako obvykle ziram, jak tady titulujete pediatra… tady je to asi sama „odbornice“… :roll:

Diky, neco takoveho mi pediatr rikal, ze proto doporucuje prvni davku hexy v tomto veku. Kazdopadne, je to dilema. Vim, ze cerny kasel muze byt v tomto veku pro kojence smrtelny, zaroven mam velky strach dat ditku vakcinu, ktera obsahuhje antigeny sesti nemoci najednou, kdyz realne riziko predstavuji tak 3 :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
24.9.14 19:29

Doktor je to docela fajn, nerada bych menila, ale fakt jsem cekala z jeho strany trochu vstricnejsi pristup. Mimco se narodi planovanou sekci a manzel je alergik, myslite, ze by toto mel lekar brat v pripade ockovani v potaz?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35449
24.9.14 20:41
@Althya píše:
Doktor je to docela fajn, nerada bych menila, ale fakt jsem cekala z jeho strany trochu vstricnejsi pristup. Mimco se narodi planovanou sekci a manzel je alergik, myslite, ze by toto mel lekar brat v pripade ockovani v potaz?

Ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
24.9.14 21:13

Nejsináhodou z Ostravy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
24.9.14 21:14
@Althya píše:

Ne. Měla jsem to stejně, mmch :mrgreen:
Edit: SC a alergie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
24.9.14 21:17
@kiri.z píše:
Nejsináhodou z Ostravy?

Jo, jsem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
24.9.14 21:19
@Althya píše:
Diky, neco takoveho mi pediatr rikal, ze proto doporucuje prvni davku hexy v tomto veku. Kazdopadne, je to dilema. Vim, ze cerny kasel muze byt v tomto veku pro kojence smrtelny, zaroven mam velky strach dat ditku vakcinu, ktera obsahuhje antigeny sesti nemoci najednou, kdyz realne riziko predstavuji tak 3 :zed:

Nemusíš se bát, ale to je zbytečné říkat, že?
Pokud chces odklad, tak pediatrovi navrhni, že mu podepíšeš revery a že si jsi vědoma rizika pertuse, tzn žádné kolektivy, obchoďáky, jen zdravé návštěvy apod…průšvih je třeba starší sourozenec v kolektivním zařízení.. ten už tahá domů kdeco. Co domluvit začátek ve 3-4 měsících? na to by mohl zabrat…
Pak už záleží jen na něm, jestli bude souhlasit. Těžko půjdeš proti jeho přesvědčení. Budeš muset hledat jinde - v tom případě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
24.9.14 21:32

Já taky a silně mi to připomíná mého minulého pediatra… hornická poliklinika?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2873
25.9.14 08:03

@Althya a to schema 2+1 se ockuje od kdy? To je taky v pribalovem letaku jako možnost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
25.9.14 09:07
@kiri.z píše:
Já taky a silně mi to připomíná mého minulého pediatra… hornická poliklinika?

Ano, na Hornicke, ale pediatr je tam novy od konce minuleho roku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
25.9.14 09:09
@BabyBella píše:
@Althya a to schema 2+1 se ockuje od kdy? To je taky v pribalovem letaku jako možnost

To jsem prave doktorovi rekla, ze preferuji toto schema a on na to, ze se to musi teprve schvalit…ja nevim, ale budu se muset poradit jeste s nekym :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
25.9.14 09:13
@BellinkaX píše:
Nemusíš se bát, ale to je zbytečné říkat, že?
Pokud chces odklad, tak pediatrovi navrhni, že mu podepíšeš revery a že si jsi vědoma rizika pertuse, tzn žádné kolektivy, obchoďáky, jen zdravé návštěvy apod…průšvih je třeba starší sourozenec v kolektivním zařízení.. ten už tahá domů kdeco. Co domluvit začátek ve 3-4 měsících? na to by mohl zabrat…
Pak už záleží jen na něm, jestli bude souhlasit. Těžko půjdeš proti jeho přesvědčení. Budeš muset hledat jinde - v tom případě..

To je prave problem, dcerka chodi do skolky a byva casto nemocna, i kdyz obvykle jen ryma nebo kasel. S mimcem planuju chodit na cviceni do materskeho centra…pokud nebude ockovane, tak samozrejme strach mit budu, ale zase cerny kasel se vyskytuje i u ockovane populace… :think: Doktorovi jsem rekla, ze i ze zakona muzu hexu odlozit a doockovat az do 18 mesicu, ale on na to, ze proste jiny system ve sve ordinaci nedovoli, nez dat prvni davku do 3 mesicu…jenze tohle je zas proti memu presvedceni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2156
25.9.14 12:06

@Althya tak okamžitě změň pediatra, nemá právo tě do něčeho nutit. držím pěsti!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
30.9.14 11:07

Urcite se do niceho nutit nenecham. Mimco se zatim ani nenarodilo, pokud se mi pak neco nebude zdat, tak zadne ockovani nebude. S dcerkou chodim k homeopatce, pristi tyden to s ni proberu. Doktor to mysli dobre, ale je bohuzel pod tlakem farmaceutickeho prumyslu a nesmyslnych zakonu o povinnem ockovani…misto, aby se me treba zeptal, jak se stravuju, coz bude mit zasadni vyznam na zdravi ditete. Proste tady se resi jen dusledky a nikoliv pricina. Dokud to tak bude, budu delat vse proto, abych mela s nasim zdravotnictvim spolecneho co nejmene

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek