Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Althya
Protoze transplacentarne prenesene protilatky proti pertusi pretrvavaji u ditete max 2 mesice, pak uz je treba dite chranit, zejmena proti teto nemoci, ktera male ditko muze zabit. A vyskyt je castejsi, nez si myslis. Sama mam kamaradku, jejiz neockovane dite pertusi prodelalo v 7mi mesicich, s komplikacemi… dnes by jednala jinak.
A teda jako obvykle ziram, jak tady titulujete pediatra… tady je to asi sama „odbornice“… ![]()
@BellinkaX píše:
@Althya
Protoze transplacentarne prenesene protilatky proti pertusi pretrvavaji u ditete max 2 mesice, pak uz je treba dite chranit, zejmena proti teto nemoci, ktera male ditko muze zabit. A vyskyt je castejsi, nez si myslis. Sama mam kamaradku, jejiz neockovane dite pertusi prodelalo v 7mi mesicich, s komplikacemi… dnes by jednala jinak.A teda jako obvykle ziram, jak tady titulujete pediatra… tady je to asi sama „odbornice“…
Diky, neco takoveho mi pediatr rikal, ze proto doporucuje prvni davku hexy v tomto veku. Kazdopadne, je to dilema. Vim, ze cerny kasel muze byt v tomto veku pro kojence smrtelny, zaroven mam velky strach dat ditku vakcinu, ktera obsahuhje antigeny sesti nemoci najednou, kdyz realne riziko predstavuji tak 3 ![]()
Doktor je to docela fajn, nerada bych menila, ale fakt jsem cekala z jeho strany trochu vstricnejsi pristup. Mimco se narodi planovanou sekci a manzel je alergik, myslite, ze by toto mel lekar brat v pripade ockovani v potaz?
@Althya píše:
Doktor je to docela fajn, nerada bych menila, ale fakt jsem cekala z jeho strany trochu vstricnejsi pristup. Mimco se narodi planovanou sekci a manzel je alergik, myslite, ze by toto mel lekar brat v pripade ockovani v potaz?
Ne.
@Althya píše:
Ne. Měla jsem to stejně, mmch ![]()
Edit: SC a alergie
@Althya píše:
Diky, neco takoveho mi pediatr rikal, ze proto doporucuje prvni davku hexy v tomto veku. Kazdopadne, je to dilema. Vim, ze cerny kasel muze byt v tomto veku pro kojence smrtelny, zaroven mam velky strach dat ditku vakcinu, ktera obsahuhje antigeny sesti nemoci najednou, kdyz realne riziko predstavuji tak 3
Nemusíš se bát, ale to je zbytečné říkat, že?
Pokud chces odklad, tak pediatrovi navrhni, že mu podepíšeš revery a že si jsi vědoma rizika pertuse, tzn žádné kolektivy, obchoďáky, jen zdravé návštěvy apod…průšvih je třeba starší sourozenec v kolektivním zařízení.. ten už tahá domů kdeco. Co domluvit začátek ve 3-4 měsících? na to by mohl zabrat…
Pak už záleží jen na něm, jestli bude souhlasit. Těžko půjdeš proti jeho přesvědčení. Budeš muset hledat jinde - v tom případě..
Já taky a silně mi to připomíná mého minulého pediatra… hornická poliklinika?
@Althya a to schema 2+1 se ockuje od kdy? To je taky v pribalovem letaku jako možnost
@kiri.z píše:
Já taky a silně mi to připomíná mého minulého pediatra… hornická poliklinika?
Ano, na Hornicke, ale pediatr je tam novy od konce minuleho roku
@BabyBella píše:
@Althya a to schema 2+1 se ockuje od kdy? To je taky v pribalovem letaku jako možnost
To jsem prave doktorovi rekla, ze preferuji toto schema a on na to, ze se to musi teprve schvalit…ja nevim, ale budu se muset poradit jeste s nekym ![]()
@BellinkaX píše:
Nemusíš se bát, ale to je zbytečné říkat, že?
Pokud chces odklad, tak pediatrovi navrhni, že mu podepíšeš revery a že si jsi vědoma rizika pertuse, tzn žádné kolektivy, obchoďáky, jen zdravé návštěvy apod…průšvih je třeba starší sourozenec v kolektivním zařízení.. ten už tahá domů kdeco. Co domluvit začátek ve 3-4 měsících? na to by mohl zabrat…
Pak už záleží jen na něm, jestli bude souhlasit. Těžko půjdeš proti jeho přesvědčení. Budeš muset hledat jinde - v tom případě..
To je prave problem, dcerka chodi do skolky a byva casto nemocna, i kdyz obvykle jen ryma nebo kasel. S mimcem planuju chodit na cviceni do materskeho centra…pokud nebude ockovane, tak samozrejme strach mit budu, ale zase cerny kasel se vyskytuje i u ockovane populace…
Doktorovi jsem rekla, ze i ze zakona muzu hexu odlozit a doockovat az do 18 mesicu, ale on na to, ze proste jiny system ve sve ordinaci nedovoli, nez dat prvni davku do 3 mesicu…jenze tohle je zas proti memu presvedceni
@Althya tak okamžitě změň pediatra, nemá právo tě do něčeho nutit. držím pěsti!
Urcite se do niceho nutit nenecham. Mimco se zatim ani nenarodilo, pokud se mi pak neco nebude zdat, tak zadne ockovani nebude. S dcerkou chodim k homeopatce, pristi tyden to s ni proberu. Doktor to mysli dobre, ale je bohuzel pod tlakem farmaceutickeho prumyslu a nesmyslnych zakonu o povinnem ockovani…misto, aby se me treba zeptal, jak se stravuju, coz bude mit zasadni vyznam na zdravi ditete. Proste tady se resi jen dusledky a nikoliv pricina. Dokud to tak bude, budu delat vse proto, abych mela s nasim zdravotnictvim spolecneho co nejmene