Odmítá tekutiny, jídlo a špatně kaká
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Do příkrmů přidej olej, přesnídávku mu pořádně nařeď.. Zkus koupit sladkou šťávu - jablíčko, švestka a zkus mu to nacpat třeba lžičkou..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkusila bych naředit švestkovou šťávu. Jednak by mu švestky pomohly změkčit stolici, jednak je to přirozeně sladké a mohlo by ho to s tekutinama trochu smířit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Poraď se s doktorkou, jestli bys mu nemohla dávat Lactulosu sirup. Mám s dcerkou podobné problémy - pije hrozně málo a tak má taky od narození problémy s vyprazdňováním. Nakonec na radu lékařky dáváme Lactulosu sirup 5ml ráno. Je to podstatě „jenom“ sladké a ve střívkách to pomáha udržet stolici ve stavu, kdy je polotuhá. Tudíž už malá neřve. Máme za sebou několikrát rágadu na konečníku a taky jeden celodenní „porod“
(špunt tuhý a velký 12cm o průměru 4 cm) a už nikdy více to nedopustím.
Držím palce!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Souhlasim s @nonina, zkus tu Lactulosu, pokud to takto malé děti můžou. Není to návykové a opravdu to pomáhá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tady posílám příbalový leták. Tak může ho i Tvůj malý. Nicméně poraď se s doktorkou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Syn má období nejídla vždy při zubech, je to tak 1 týden 1× za dva měsíce. Nic nejí, špatně kaká. Zkoušela jsem vše, dobrá jsou probiotika, upraví stolici. Také švestky, ale to jsem do malého nedostala. Naštěstí rád pije neslazený čaj. Byla jsem ve fází, že jsem byla ráda za vše co snědl a vypil. Nějaká zdravá strava…to už jsem neřešila. Zkusila bych už bílý jogurt - my dávali od 7měs. Hollandii selský jogurt. Stolice se zlepšila. Zkoušet dávat šťávy z čerstvého ovoce (jablíčko…) nebo i mrkvička nastrouhaná, přemačkáná šťáva at. d.. Zkoušeli jste i jiné mléko? Syn musel kolem 8měs. přejít z Nutrilonu, po kterém nikdy neměl problém na Sunar. Začal ho špatně snášet, hůře kakal…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkus do obědu přimíchat trochu švestkové šťávy, a na svačinku syrové rozmixované jablko místo přesnídávky(syrové pomáhá měkčí stolici) a vyzkoušej mu podávat slazené pití(sirup, šťávu z kompotu, slazený čaj, džusy…) pokud by mu to zachutnalo tak postupně ředit dokud bude neslazené a takhle by se mohl naučit na nápoje(sladké děcko přijme líp než neslazené)a nebo podávej pití ve štamprlích a udělej mu z toho hru(jakže si budete ťukat atd) ze štamprlí se mu bude i dobře pít protože jsou malinké a není to flaška ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, moc vám děkuju za rady, určitě vyzkouším všechno, co jste tu psaly!! Probiotika koupíme ještě dneska, jogurty ode dneška dávám taky, s těmi jsem chtěla začít tak i tak a popř. dokoupíme i tu Lactulosu. Znám ji z práce, pracovala jsem na interně jako sestra a dospělým pomáhá, tak to zkusím taky, nevěděla jsem, že můžou i děti.. Šťávičky ovocné jsme zkoušeli taky, moc mu to nejelo, ale zase se k tomu vrátíme, protože ho musím rozpít.. Jste úžasné, děkuju
![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj, prosím o radu, už jsem trošku zoufalá a nevím, co mám dělat..
Syn bude mít za chvíli 7 měsíců a nechce pít, málo jí a díky nedostatečnému pití mu pak za strašného řevu pomáhám s kakáním úplných kamenů.
Není kojený, pije mléko Babylove. Včera to bylo takhle: ve 4 ráno 150 ml mléka, v 7 hodin 80 ml mléka, celé dopoledne odmítal tekutiny (mléko, čaj, vodu), ve 12 snědl jen asi 70 g masozeleniny (jí s chutí, ale za chvíli je plný a víc nechce, plive), ničím to nezapil, opět odmítá a jakmile jen vidí flašku nebo cítí v pusince tekutiny i jiným způsobem podávané, tak řve jak tur, plive to ven a za žádnou cenu nic nespolkne. Po obědě si hraje a pak chce jít spát, před spaním do něj taky nedostanu ani kapku, nebo maximálně vycucne 10 ml a tím končí. Na svačinu sní 100-150 ml ovocné přesnídávky a samozřejmě to opět nechce zapít. Večer kolem 18. hodiny do něj horko těžko dostaneme max. 100 ml mléka a ve 21 hodin večer před spaním vypije zase kolem 100-150 ml mléka. Každý den je to trošku jinak, je na denním pořádku, že se nají ráno mléka a pak až do 14 hodin je bez tekutin všeho druhu a jídla sní úplně minimálně…
Řešila jsem to opakovaně s doktorkou, podle ní prostě nemá žízeň, nepotřebuje moc tekutin, což je pro mě dobré vysvětlení, chápu to a neřešila bych to, protože i přes to málo, co sní a vypije, přibírá dostatečně a plínky má počůrané pěkně, nezdá se mi dehydratovaný. Problém ale nastává ve chvíli, kdy začne s šíleným vřískotem tlačit a dobrou půlhodinu mu trvá, než se vykaká. Pomáhám mu jak to jde, protože z něj chudáka vyklepaného leze jeden tvrdý bobek za druhým a neskutečně ho to bolí. Zadeček má úplně rudý, roztažený, no hrůza
Ještě se nám stává jedna věc a to v podstatě každý den. Když se mi zdá podle hodin a podle svých projevů večer hladový, nabídnu mu mléko, začne neskutečně řvát, vztekat se, prohýbá se. Položíme ho na chvíli do postýlky, tam se zklidní a za chvíli řve zase, tak ho hned bereme ven. Na druhý pokus podat mléko reaguje ze začátku stejně jako na první, ale po chvíli s ledovým klidem vyzunkne 150 ml mléka..
Mám pocit, že se v něm absolutně nevyznám, nikdy dřív mi nedělalo problémy ho nakrmit, ať už před příkrmy, nebo teď s příkrmy.. Jenže poslední asi 3 týdny dělá tohle.. Jak říkám - byla bych v klidu, ale evidentně mu ten pitný režim způsobuje zácpu s prominutím jak sviňa a tekutiny ne a ne do něj dostat. Je to čím dál horší a já se bojím mu zařadit do jídelníčku dopolední svačinu, aby nebyl ještě víc zabetonovaný. Večerní kaše odmítá úplně.
On trpí, já trpím s ním, ale dál si vesele bojkotuje pití a já už nevím, co s tím, prosím vás o rady, vaše zkušenosti. Děkuju!