Roční dcerka odmítá jíst a pít

435
15.3.13 10:14

Rocni dcerka odmita jist a pit

Ahoj holky, potrebuju radu nebo mozna snad spis uklidneni, ze se to zlepsi :oops: Moje mala princezna od narozeni neni zadny velky jedlik. Pristi tyden ji bude rok a stale jsme pod osmi kily. Do jedenacti mesicu kojena plus prikrmy. Celkem je zvladala a na noc mela od 8 mesicu lahvicku. Potom mi mlicko zaclo dochazet a presla jsem na UM uplne. Slo to / pila 180 - 200 ml 2× denne/, ale posledni tyden je to katastrofa. Rano da 80 - 100ml a pred spanim to same. Dopoledne sni 100ml jogurtu a to same odpoledne / vapnik ji tedy snad nechybi a jogurty ji jako jedine rada/, ovsem pit nechce nic jineho. Kdyz do ni dostanu 150 ml ovocne stavy / vodu plive/ za cely den, tak slavim vitezstvi. Lahvicky, hrnicky, brcka, vse bez uspechu. Jelikoz musim mixovat prikrmy / kousky plive ven/, tak do vseho pridavam vodu, tedy mala cura hezky a dehydrovane nevypada. Ted ten tyden ale i ty prikrmy skoro nebasti. V zidlicce odmita sedet uplne, rejdi vsude po byte a jidlo je ji sumak :nevim: Co s ni? Nechat ji? Nebo za ni behat se lzickou cely den? Mam hruzu z toho, aby mi ve finale jeste nezhubla. Uz takhle jsme s vahou na stiru a zadne velke pribirani se u nas nikdy nekonalo. Myslite, ze je to jenom nejake " rocni obdobi" a prejde to? Diky za nazory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6391
15.3.13 10:19

Kdyz jsme byly v 18 mes na prohlidce tak syn mel 10.60…Taky nam rekla dr ze jsme s vahou na stiru ale zase syn je vysoky, rikala!!Tak me to uklidnilo.Taky neni moc veliky jedlik.
Nyny za 14 dni bude mit 2 roky, a vazili jsme ho a mel okolo 12 kil. Neboj bude to v poradku, oni ty deti uz nejak nepribiraji vis??!Zkus ji nabídnout treba neco jinyho, rohlik, chlebik s necim namazany…Muj syn teda nejak pecivo nechce, ale dneska si rohlik se syrem dal.Az jsem zirala. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
15.3.13 10:23

Období to je, v tomhle věku celkem typické, že děti po roce přestanou jíst, vybírají si, nejlépe jen potraviny s malou výživovou hodnotou (třeba suché těstoviny, rohlíky…), často to souvisí s růstem zubů, ale celkově je to tím, že končí období prudkého růstu (jasně v souvislosti s vaším malým přírůstkem to nezní moc přesvědčivě, ale spočítej si, o kolik procent za ten rok vyrostla, tolik už nikdy v tak rkátkém období nevyroste).
Pokud má ráda jogurty, tak bych jí dala klidně víc než jeden denně, zkusila bych růszná jogurtová mléka a kyšky. S tím pitným režimem je to blbé, měla by vypít alespoň 3/4l na svoji hmotnost, slazené jsi zkoušela?
Ale v jogurtu je celkem dost vody, tak se to dá započítat do příjmu. Stejně tak bych zkoušela nabízet šťavnaté ovoce (třeba jestli by nejedla salátovou okurku, takovou tu hruška nashi…), dělat spíš polévky, v tomhle věku děti polévky mívají často velmi rády a upřednostňují je před jinými pokrmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
435
15.3.13 10:24

@Jaja87 Zkousim vse, co se zkusit da :) Snad se to zlespi, jsem z ni uz trosku na nervik :( Kdyby potvora alespon pila to mliko…Ach jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6391
15.3.13 10:26

@Evelina31 CO se tyce toho mleka, muj syn sunar nechtel od 10 mesicu.. :zed: :zed: Urcite to bude dobre,..Deti v tohmhle veku uz tolik nerostou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
435
15.3.13 10:33

Holy, diky za uklidneni, ze to prejde :) Hrozne mi lezi v hlave ten jeji pitny rezim. Snad se to nauci. No do te doby budeme vse redit. Davam ji na jeden den do jesli a i tam me ujistili, ze takovou " nepijavku" uz dlouho nevideli :oops: Slazene cukrem, medem, o nic nejevi zajem. Maximalne trochu te ovocne stavy, ale i to je casto nad moje sily…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6391
15.3.13 10:43

Pit by mela… To je blby s tim pitim to by me trapilo taky…Ale zkus ji koupit treba jupika, nebo detskou ovocnou stavicku, caj oslazeny ovocny, my treba kupujeme granulovany zadny ecko tam neni..
Nas syn pije kde co je mu to jedno..Ale stve me ze nechce pecivo moc no.Ani ovoce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí