Opět odmítá příkrmy, už nevím, co s ním :(
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Opět odmítá příkrmy, už nevím co s ním :(
Maminky, prosím o pomoc, už jsem zoufalá, asi jsem udělala něco špatně, nebo nevím čím to je
Malému je 6. měsíců a odmítá příkrmy a to mu dávám pouze kupované Hami.
Malému jsem začala dávat příkrmy od ukončeného 4. měsíce. Začínala jsem mu to dávat postupně, jak by se mělo. Dávala jsem mu jen k obědu zeleninu, ovoce jsem chtěla přidat až teď od 6. měsíce (bála jsem se aby potom chtěl zeleninu jít, když bych mu dala ovoce, přeci jen je sladčí). Když jsme začínaly, mrkev a brokolici papal moc hezky, vždycky jsem ho potom ještě dokojila, jak se má. Už snědl najednou skoro celou skleničku zeleninového příkrmu a najednou se něco stalo a sotva jsem o obědě do něj doslala 3 lžičky, potom už to bylo dokonce i tak, že když viděl že dostane příkrm, tak už začal hysterčit. Nechtěla jsem mu to nutit za každou cenu ( tady v jedné diskuzi jsem se dočetla že by se mělo alespoň týden vynechat) tak jsem mu skoro 10 příkrm vůbec nedávala, pouze jsem ho kojila.
V pondělí, jsem se rozhodla že mu opět dám, vyndala jsem mu mrkev s baramborama, snědl sotva čtvrtku skleničky, včera také jen pár lžiček a dneska max 5. vždycky to začne vyhrnovat jazykem, prskat a ve finálně se dá do takového breku. Jsem už z toho zoufalá, už nevím co s ním, chválím ho, děláme auto jede do garáže, chlácholím a nic ![]()
Horzně záda už bych muchtěla dávat příkrmy jak zeleninové tak i ovocné, aby se trochu ode mě osamostatnil a nemusela jsem ho jen kojit, navíc poslední dobou mě začal i kousat, takže mám bolavé bradavky jak po prvním týdnu kojení. Prosím o radu co mám dělat, opravdu jsem už bezradná
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj, nevim jestli to pomuze, ale mrkvicku a brambor mu uvar doma z cerstvych surovin, treba mu nechutna ta ze sklenicky a bude to gurmán
Drž se..:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi to nebudeš chtít slyšet
ale na čas se na to vykašli. Může mít 6m spurt třeba, nebo zuby nebo už mu nechutná zrovna Hami, nebo prostě nechce zeleninu. Všechno je přechodné, nežroutství tě čeká, resp. tvého syna, ještě tolikrát, že nemá cenu panikařit a vůbec už ne v 6m
Zkus vyměnit značku příkrmu, zkus udělat domácí, zkus klidně to ovoce a nebo to na pár dní hoď za hlavu a uvidíš. Hlavně aby pil.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@gabka20 píše:
Ahoj, nevim jestli to pomuze, ale mrkvicku a brambor mu uvar doma z cerstvych surovin, treba mu nechutna ta ze sklenicky a bude to gurmánDrž se..:)
Ale ze začátku to baštil úplně suprově, nemyslím si že by to bylo tím, ale můžu to vyzkoušet, za to nic nedám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přesně, mě taky napadlo, proč nevaříš. Tobě ty skleničky chutnají? Mně osobně teda ne. Zkus dát dýni nebo batáty- to je sladké. Nebo mu do toho přimíchej trochu MM nebo UM (pokud dáváš), ať má známou chuť. Prostě začni se sladší zeleninou a pak ubírej té sladkosti. A dej mu čas, věčně ho na prsu mít nebudeš ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, radu přímo nemám, snad jen zkušenost. My jsme příkrmy rozjeli v pohodě, ale pak jednou při obědě začali sousedi vrtat a on se tak lekl, že jsem do něj další měsíc žádné jídlo nedostala…zkoušeli jsme to všemožně, byla jsem zoufalá…ale pomohlo pak až prostě počkat…a za 2 týdny jsem to zkusila znovu, jen sladkou mrkvičku a zase začal papat. Tak držím palce, chce to prostě moře trpělivosti. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zuzouš což to pije, i to mm ode mě mu stačí, takže myslíš úplně se na to zase vykašlat? na jak asi tak dlouho?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když to nechce, tak mu nedělej letadlo. Neboj, je to jen období. Zkoušej různý chutě, a nespěchej, je mu teprve 6 měsíců.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mne zas skoro 8m holka nechce už asi mesíc ovocne presnídavky, ani doma ovovce
a taky to skouším nekdy ne každej den a porád jí to drží a nechce ![]()
a bojuju a nevím jak na to ale nechci aby mne ovocí nejedla vubec
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@cheekymonkey když já nemám domácí mrkev a z tý kupovaný se mi to vařit nechce, když nevím čím je hnojená, mám pouze domácí brambory. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja jak cítim aroma tych kupovaných príkrmu tak mne je hodne na
a chut to je humus.. i když to nekdy kupíme ja stym malou nemužu krmit..neznesu to ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@cheekymonkey píše:
Přesně, mě taky napadlo, proč nevaříš. Tobě ty skleničky chutnají? Mně osobně teda ne. Zkus dát dýni nebo batáty- to je sladké. Nebo mu do toho přimíchej trochu MM nebo UM (pokud dáváš), ať má známou chuť. Prostě začni se sladší zeleninou a pak ubírej té sladkosti. A dej mu čas, věčně ho na prsu mít nebudeš
Velkej problém je vařit ze zeleniny z marketu, je to šíleně chemický a bio je těžko k sehnání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Simca007 tak asi budeme muset zase začít znovu jen tou mrkvičkou, já právě nevím proč to začal dělal, prostě z ničeho nic ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@korunkaa píše:
@Simca007 tak asi budeme muset zase začít znovu jen tou mrkvičkou, já právě nevím proč to začal dělal, prostě z ničeho nic
Mrkvička je nic moc pořád dokola, zkus i brambory, banán, atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Leni78 právě domácí mrkev nemám a z obchodu je to hnojený kdoví čím, mám jen domácí brambory, proto raději kupuji jídlo ve skleničkách ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit