Odmítnutí dědictví

Napsat příspěvek
Velikost písma:
48
4.10.18 19:01

@arinecka a přesně tak to udělám.. nevím, jak to změní můj vztah pak s mamčou.. ale snad pochopí, že je to tak správně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33470
4.10.18 19:13

@70 jana snad ano :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
4.10.18 19:51
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24139
4.10.18 20:25
@70 jana píše:
@arinecka to právě chci!!! Chci můj podíl rozdělit mezi holky

Tak to udělej. Chápu, že chceš být s mamkou za dobře, ale ne vždy vše jde. Zvlášť pokud tě nutí do něčeho, co ty nechceš.

A upřímnou soustrast :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
4.10.18 20:31

@elen-ka děkuji… nechám to tak, jak to má být…mamču mám moc ráda a doufám, že to mezi námi opravdu nic nezmění… a na druhou stranu, taťka mi nic nevrátí.. za to bych dala cokoliv…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3198
4.10.18 20:37

@70 jana tak to se omlouvám za špatnou radu, já předpokládala, že chceš podíl nechat mamince ;) v tom případě si dědictví nech a rozděl dle.uvážení mezi své děti a jestli to je reálné, nech z toho i něco mamce, to by.mohla pochopit :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
4.10.18 20:43

@Jitul.kaaa9 tak mám o čem přemýšlet.. a snad to rozhodnu tak, aby to dopadlo dobře.. děkuji za radu.. jste moc hodná.. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
4.10.18 22:20

@70 jana
Dělej si s tím podílem samozřejmě co chceš, jen mam mám dotaz…
Jedná se o nemovitost a jsou tvoje děti nezletilé? Pokud v obou případech odpovíš ano, tak bych to ještě zvážila. Ono by se pak případné nakládání s tou nemovitostí mohlo docela komplikovat.
Pokud se jedná jen o nějaký movitý majetek, tak myslím, že by to problém být neměl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
5.10.18 05:51

@Brontik mám obě děti zletilé, nejedná se o nemovitost..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
5.10.18 07:38

@70 jana
V tom případě si myslím, že by to neměl být problém. :palec: Jen snad, po zkušenostech v rodině, bych si to do té smlouvy u notáře nechala napsat…
Přeji, ať to vše zvládnete bez komplikací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5072
5.10.18 08:21

Malé doplnění (můj výklad), při odmítnuti dědictví zakladatelkou by dědictví přešlo do 2.tř.: § 1636 Druhá třída dědiců
(1) Nedědí-li zůstavitelovi potomci, dědí ve druhé třídě manžel, zůstavitelovi rodiče a dále ti, kteří žili se zůstavitelem nejméně po dobu jednoho roku před jeho smrtí ve společné domácnosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5072
5.10.18 08:35
@Brontik píše:
@70 jana :palec: Jen snad, po zkušenostech v rodině, bych si to do té smlouvy u notáře nechala napsat…

Zajímalo by mne, co a do jaké smlouvy. Jinak podle mne není rozdíl v nakládání s movitým nebo nemovitým majetkem nezletilých.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
5.10.18 08:59
@Luboš P píše:
Zajímalo by mne, co a do jaké smlouvy. Jinak podle mne není rozdíl v nakládání s movitým nebo nemovitým majetkem nezletilých.

Oživovatelka diskuze má děti zletilé…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
5.10.18 10:49

@Brontik děkuji za odpoveď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
5.10.18 10:51

@Luboš P děkuji .. jak vím, manžel by to nechtěl, přeci jen chci zabezpečit své děti.. jednou budou potřebovat vlastní bydlení a tak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová