Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Brontik píše:
Oživovatelka diskuze má děti zletilé…
@Brontik píše:
Oživovatelka diskuze má děti zletilé…
To jsem pochopil, mě zajímala (a stále zajímá) ta komplikace u věcí nemovitých oproti movitým.
@eumedon nebo kdo tomu rozumíte, může někdo napadnout rozhodnutí notáře o ukončení dědického řízení pro nepatrný majetek? A jak?
Omlouvám se za vlezení do cizí diskuze, ale vidím že tady se toho hodně ví. Anonymně protože moc osobní.
anonymní K
@Anonymní píše:
@eumedon nebo kdo tomu rozumíte, může někdo napadnout rozhodnutí notáře o ukončení dědického řízení pro nepatrný majetek? A jak?
OSŘ § 175h
(1) Nezanechal-li zůstavitel majetek, soud řízení zastaví.
(2) Jestliže zůstavitel zanechal majetek nepatrné hodnoty, může jej soud vydat tomu, kdo se postaral o pohřeb, a řízení zastaví.
(3) Proti usnesení podle odstavců 1 a 2 se nelze odvolat a není třeba je doručovat.
@Luboš P píše:
To jsem pochopil, mě zajímala (a stále zajímá) ta komplikace u věcí nemovitých oproti movitým.
Jako movitou věc si představuji jako památku na někoho třeba knížku, hrneček, případně u dražších věcí šperk, u nemovitosti už se asi bavíme o části domu, pozemku.
A když si projdeš diskuse na toto téma, tak zjistíš, že když nezletilé děti dědí nemovitosti, tak pak o spoustě věcí musí rozhodovat poručnický soud, což třeba o knížce asi nebude…
Ale řeší se to samozřejmě jen u nezletilých d+ětí. proto jsme se na to ptala zakladatelky.
@Brontik píše:
Jako movitou věc si představuji jako památku na někoho třeba knížku, hrneček,
A já si zas představuji miliónové konto v bance, luxusní automobil ap.
Dobry den mam prosbicku.Chci se zrict dedictvi po dedovi ve prospech sve sestry. Nevite nekdo jak to napsat notari? Jestli je nekde nejaky vzor? Dekuji Petra ![]()
Příspěvek upraven 12.02.19 v 17:06
@matkabagristy píše:
@Petruska8455 to .ařídí notář
Jenze ten je v cizine,psala jsem mu ale bohuzel bez odezvy.
@matkabagristy píše:
@Petruska8455
https://www.vzory.cz/…ni-dedictvi/#…
Bohuzel na te strance neni to co hledam.Dedictvi by melo byt v penezich a sestra bude take dedicka.Potrebuji nejaky vzor jak se zrict dedictvi vuci jinemu dedici - sestre.Dekuji
@Petruska8455 sestře stačí plná moc k projednání u notáře. Osobně prověřeno
@matkabagristy píše:
@Petruska8455 sestře stačí plná moc k projednání u notáře. Osobně prověřeno
To mame zase komplikovane,jelikoz nas bude zastupovat stryc,ale tomu nechci tyto penize darovat.Ja se omlouvam ze vas otravuji.Dekuji
@Petruska8455 Zkus hledat vzdání se dědictví, ne zřeknutí. Zřeknutí lze jen před smrtí zůstavitele smlouvou uzavřenou s ním.