Odmítnutí kojení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1767
12.3.15 17:01

Moje mati prestala kojit segru, kdyz ji byly 3 mesice a mati to mela presne jako ja - po dobu kojeni nehubla. Podle me je tohle sakra sobecke, radeji budu ne uplne stihla (tlusta nejsem), ale budu mit dostatecne dlouho kojene dite. A libi se mi, jak mam ted velka prsa :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
12.3.15 17:03

@Althya U mně jde o pocit, pokud jde o nějaké hubnutí, tloustnutí a ničení prsou, tak to k tomu mohu jen přidat, ale jak říkam, na maličkou se těšíme ale kojení je mi proti srsti :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
12.3.15 17:04

@Tynkabinka totiz takove agresivni lobovani za kojeni jsem videla jen v Cr, jinde ve svete se zeny po porodu ptaji zda chce lahev nebo kojit.
Timhle fanatizovanim se mi to zhnusilo jeste vic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.3.15 17:05

Chapu te, mela jsem to u prvniho, ze kojit nebudu, v porodnici se me nikdo neptal, neresil. Mimco bylo od porodu ns intermedialce protoze se narodilo v 35tt, ja po cisari na jip a pak sestinedeli. Na mimi jsem se chodila koukat, nikdo ze sester me nenutil prikladat, davali mleko z banky. Jenze… Ctvrty den se mi udelalo mliko, prsa bolely. Byly jak kameny. Od sester na sestinedeli jsem dostala sprdunk, ze jsem mela odstrikavat. A jak jsem to mela vedet, kdyz se mnou nikdo kojení neprobiral. Nakonec jsem se s klobouckem rizkojila a mimi bylo pul roku kojeno. Kojeni mi bylo neprijemne. Prvnich deset sekund co se mimi prisalo jsem pocitala andelicky…ale vydrzela jsem.
Ted jsem porodila po deseti letech druhe. Kojit jsem tentokrat chtela a malou od porodu prikladala. Jenze mala byla také driv a drobek tak moc nesala a usinala. Nakonec jsem jela domu s tim ze jsem mlicko odsavala Aventkou a krmila ji tak z lahve… Po tydnu mliks ubyvalo a z niceho nic i pres pravidelne odsavani jsem mliko ztratila. Ono to bylo dost stresující abych odsala tolik mlika, aby mala mela co pit.

• Citovat
  • Upravit
6499
12.3.15 17:09

Přijde mi škoda se už dopředu vzdávat něčeho, o čem nic nevíš. Máš právo na své rozhodnutí, ale to můžeš učinit až když ti kojení bude skutečně nepřijemné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
12.3.15 17:09

@tinuss Jak pravíš. Já už jsem kolikrát, až nepříčetná. Když slyším názor, že je matka nezodpovědná sobecká a kdoví co ještě, jen že nekojí. Možná, že je kolikrát lepší matka, než dojičky. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
12.3.15 17:16

@Eldoraa Ještě jsem zapoměla dodat, pokud jsi opravdu rozhodnutá, oni ti v porodnici po porodu, dají prášek na zastavení laktace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3249
12.3.15 17:16

@Tynkabinka kor ty co sice vehementně kojí, a k tomu pálí jednu za druhou a myslí si, jak nedělají pro to dítě to nejlepší. A nic proti ale v dnešní době pochybuju o prospěšnosti MM, protože i když se člověk hlídá co jí, tak teď už se bez chemie nedá vypěstovat vůbec nic, a stejně to jde do mlíka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
12.3.15 17:17

Nechces kojit?Nekoj.Je to tva osobni vec a nikdo ti nemuze diktovat.
A ze si sobecka? I kdyby, tak no a co? Kazdy je svym spusobem sobec.
A uz vidim super kojici matky, jak delaji neco proti sve vuli… Kecy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
12.3.15 17:17

@Tynkabinka díky, čekala jsem spíše jen jakej jsem sobec, ale taky mi přijde, že když nechci kojit, nejsem přece hned tyran.. :). Neodmítam přece přebalovat, nebo koupat..a tak :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
12.3.15 17:19

Prosím tě, když kojit nechceš tak nekoj. Já před porodem taky kojit nechtěla, ale říkala jsem si zkusím to. No nakonec to byla pro mě čirá hrůza. Mléko neteklo, dcera řvala. Nakonec jsem si vybojovala nekojeni. Byli na mě velmi nepříjemný. Mléko se mi vůbec neudělalo. Nakonec se to vyřešilo za mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2094
12.3.15 17:27

Asi by člověk neměl dělat nic co je mu nepříjemné-tak nekoj, nikdo tě nutit nemůže.
Nicméně co se mimča týče, tak si myslím, že mě bude nepříjemné přebalovat posrané plínky, nebo poblinkané věcičky atd…ale na tu chvilí se podřídím jeho potřebám, protože mu chci dát to nelepší. Což mateřské mléko bez pochyby je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Barushe
12.3.15 17:29
@tinuss píše:
@Tynkabinka totiz takove agresivni lobovani za kojeni jsem videla jen v Cr, jinde ve svete se zeny po porodu ptaji zda chce lahev nebo kojit.
Timhle fanatizovanim se mi to zhnusilo jeste vic.

u nas v porodnici se normalne po porodu zeptaji, jestli chces kojit nebo UM. No ja jsem na ne koukala jak z jara, proc se me ptaji :lol: bylo mi receno, ze nekdo fakt nechce, tak se musi zeptat ;)
A to je porodnice babyfriendly kvuli kojeni ;)

• Citovat
  • Upravit
missah
12.3.15 17:29

@Eldoraa
Třeba to nebudeš muset ani muset řešit. Já taky kojit nechtěla, přišlo mi to hnusné a nechutné. Ale jen ta představa kojení z mých prsou. Kojící maminky mě neodpuzovaly. Komu jsem to řekla koukal na mě jak na… Řekla jsem to svojí nej kamarádece (je i PA co mi rodila), prý uvidíme. No a a těsně po porodu (byla jsem totál KO a a na nekojení jsem si ani nevzpoměla) mi jiná sestra malou šoupla k prsu. A zapracovaly hormony a vůbec mi to hnusné nepřišlo:)))Přeju ať to máš stejně. Bylo to praktické krmení na cesty a dost jsme ušetřili:)

Příspěvek upraven 12.03.15 v 17:33

• Citovat
  • Upravit
46
12.3.15 17:31

@Barushe muzes mi prosim napsat ktera nemocnice? Ja jenom abych vedela kam v budoucnu zamirit :D klidne pojedu na druhy konec republiky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová