Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@Althya píše:
Dik, ted jsem se rozesmala pri te predstaveJInak taky zastavam u kojeni na verejnosti decentnost a prsa u toho fakt neukazuju
Takhle to je asi vtipné, ale v té chvíli mi do smíchu nebylo ![]()
Kojení je naprosto přirozené a v pořádku. Demonstrativní kojení aneb podívejte se všichni na mou kozu, je nevkusné. Už jsem zažila v restauraci i mlékem postříkanou vitráž. Vocamcaď pocamcaď ![]()
@zuzkae píše:
Je mi 26 let. No jo až budu stará tak už mi to bude jedno že mám prsa potrhaný a u kolen bradavky vylezlý atdale teď mi to jedno není, nejsem jak je dnešním trendem, stará matka, které je to vlastně už jedno že jí prsa hučí
Tahle diskuze nemá cenu já Vás nepřesvědčím k pocjopení a vy mě nepřesvědčíte k opačnému názoru..Pěkný den
26 let a mluvíš jako patnáctiletá
@Zireael píše:
A na tomhle nechápeš jako co? Kdyby mi babička a máma umřely v padesáti na rakovinu prsa a doktoři mi řekli, že mám 70 % pravděpodobnost, že rakovinu dostanu taky, tak si je snad uřežu i sama.
Každý máme 100% pravděpodobnost, že umřeme a taky se nejdeme preventivně zabít.
@mgdln píše:
Každý máme 100% pravděpodobnost, že umřeme a taky se nejdeme preventivně zabít.
To je ale trochu něco jinýho… preventivním zabitím těžko něco získáš.
@j.a.n.i1 píše:
Mně to přijde podobně absurdní.
@mgdln Mě tak úplně ne… možná protože jsem znala 30 letou, která tenhle boj po 4 letech prohrála a zůstalo po ní 5 leté dítě.
@j.a.n.i1 píše:
Asi tak, tato metoda neni zadna novinka pod sluncem a moda po Angeline Jolie. Dobre deset let zpet jsem cetla rozhovor s pani, ktera se rozhodla pro odstraneni prsou, neb mela temer stoprocentni pravdepodobnost, ze u ni nekdy za zivota propukne. Co je to za zivot s takovym Damoklovym mecem nad hlavou?
@j.a.n.i1 píše:
Jiste, ze je to neco jineho. Mit takovou pravdepodobnost, tak do toho jdu. Uz jen proto, ze jsem mama a uz tu nejde jen o me a o ma prsa…
Děvčata, a je nějaká možnost pro chlapi, vyoperovat si prostatu, aby nedostali raka?
A nebyla by lepší prevence? Vždyť i sami doktoři říkají, že včasně zachycený nádor je léčitelný.
A kde má kdo jistotu, že když se zbaví prsou, nedostane rakovinu v jiném orgánu, který už uřezat nejde. Když lidem vytrhneme krční madle, netrpí na angíny, ale rovnou jim nemoc jde na průdušky a na plíce.
Otázek je hodně a odpovědí zrovna tak. Ať si každý na svém těle řeže co chce, osobně si však nemyslím, že je to ta správná cesta, ba naopak.
@mgdln píše:
Děvčata, a je nějaká možnost pro chlapi, vyoperovat si prostatu, aby nedostali raka?
A nebyla by lepší prevence? Vždyť i sami doktoři říkají, že včasně zachycený nádor je léčitelný.
A kde má kdo jistotu, že když se zbaví prsou, nedostane rakovinu v jiném orgánu, který už uřezat nejde. Když lidem vytrhneme krční madle, netrpí na angíny, ale rovnou jim nemoc jde na průdušky a na plíce.
Otázek je hodně a odpovědí zrovna tak. Ať si každý na svém těle řeže co chce, osobně si však nemyslím, že je to ta správná cesta, ba naopak.
Bohuzel - je videt, ze do problemu nevidis, to je cele.
Prokazana geneticka mutace je temer jistym cekanim na to, kdy se rakovina prsu nebo vajecniku objevi, diagnostika i lecba je v tomhle pripade horsi, vyhlidky na vyleceni take, nadory jsou zakernejsi a hure lecitelne. Nemuzes to srovnavat s rakovinou prostaty natoz s anginou, to je uplne mimo.
Prevence je nutna, ale v tomto pripade ani vcasny zachyt nezajisti, ze to zena prezije, navic ma daleko vetsi riziko, ze onemocni znovu.
Kdyz si necha preventivne, jak ty rikas - urezat prsa, stale bude mit stejne riziko jako normalni zena - tj, teprve pak na tom bude stejne jako ty.
Me tyhle vykriky od lidi, kteri s takovym Damoklovym mecem nemusi zit, fakt nadzvedavaji.Driv, nez zacnes soudit, neco si o tom zjisti, ale necti to v Blesku.
Velice děkuji za přání ztloustnutí strií a předčasného porodu…o pisatelkách to ledacos svědčí…Taky mě dosti baví jak se necháte snadno vyprovokovat, velmi zábavné. Když čtu vaše komentáře nemizí mi úsměv z tváře
jsem v pátém měsíci a nemám nahoře ani jedno kg
tak kdo z vás mi popřeje potrat nebo postižené dítě? ani bych se nedivila když máte v mozku mléko ![]()
@zuzkae píše:
Velice děkuji za přání ztloustnutí strií a předčasného porodu…o pisatelkách to ledacos svědčí…Taky mě dosti baví jak se necháte snadno vyprovokovat, velmi zábavné. Když čtu vaše komentáře nemizí mi úsměv z tvářejsem v pátém měsíci a nemám nahoře ani jedno kg
tak kdo z vás mi popřeje potrat nebo postižené dítě? ani bych se nedivila když máte v mozku mléko
ne, my ho máme v prsech, které dáváme ožužlávat nevychovaným spratkům už jen z principu, aby nám z nich jednoho dne zbyly potrhaný a u kolen bradavky vylezlý atd…
@mroe Blesk skutečně nečtu, a hlavně nebaštím žádné fatální predikce (vlastní zkušenost). Především s ohledem na to, že většina doktorů/vědců stále lpí na názoru, že existuje pouze materie a zákonitosti, které se jim v rámci tohoto omezeného pohledu podařilo vysledovat.
Tím netvrdím, že jsou omezení, to rozhodně ne. Postupují správně, systematicky vědecky. Akorát mnohým z toho přístupu spadly klapky a vytratila se ochota je znovu zvednout. Možná proto, že v tu ránu by byl svět opět složitější.
Zkus se poohlédnout po nejnovějších názorech v genetice. Jdou až tak daleko, že: to není DNA s jednotlivými geny, kdo určuje nás, ale obráceně.
Jinak se nechám obohatit. Ono když u ženy prokáží např poškození genu BRCA 1 a preventivně odstraní cíle (prsa, vaječníky), čímž by se tento gen vlastně neměl kde projevit, tak je vyhráno? A nebo se rakovina projeví jen zkrátka někde jinde?
Asi těžko najdeme odpověď, protože nebudeme mít testovací a hlavně kontrolní skupiny.
@zuzkae píše:
Velice děkuji za přání ztloustnutí strií a předčasného porodu…o pisatelkách to ledacos svědčí…Taky mě dosti baví jak se necháte snadno vyprovokovat, velmi zábavné. Když čtu vaše komentáře nemizí mi úsměv z tvářejsem v pátém měsíci a nemám nahoře ani jedno kg
tak kdo z vás mi popřeje potrat nebo postižené dítě? ani bych se nedivila když máte v mozku mléko
Taky jsem u prvniho ditete pribrala jen malo a hlavne v poslednich mesicich, mela jsem super postavu i kratce po porodu, strii nemam jedinou ani ted po druhem. A kojim a planuju kojit jeste hooodne dlouho, je to krasa a hlavne ja jsem dosti lina matka, nechtelo by se mi porad vyvarovat lahvicky, chystat UM, resit prikrmy a problematicky uspavat, takhle je to mnohem jednodussi a zdrave prospivajici dite, ktere je v psychicke pohode, protoze jsem i hodne kontaktni mama
Ale treba, az ho budes drzet poprve v naruci, tak se ti rozsviti v hlave a dostavi se laska a rozum ![]()