Odmítnutí kojení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20767
11.9.15 14:26
@Althya píše:
Dik, ted jsem se rozesmala pri te predstave :) JInak taky zastavam u kojeni na verejnosti decentnost a prsa u toho fakt neukazuju

Takhle to je asi vtipné, ale v té chvíli mi do smíchu nebylo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Eve
11.9.15 16:42

Kojení je naprosto přirozené a v pořádku. Demonstrativní kojení aneb podívejte se všichni na mou kozu, je nevkusné. Už jsem zažila v restauraci i mlékem postříkanou vitráž. Vocamcaď pocamcaď :lol:

• Citovat
  • Upravit
12550
11.9.15 20:58
@zuzkae píše:
Je mi 26 let. No jo až budu stará tak už mi to bude jedno že mám prsa potrhaný a u kolen bradavky vylezlý atd :-) ale teď mi to jedno není, nejsem jak je dnešním trendem, stará matka, které je to vlastně už jedno že jí prsa hučí :-D Tahle diskuze nemá cenu já Vás nepřesvědčím k pocjopení a vy mě nepřesvědčíte k opačnému názoru..Pěkný den :-)

26 let a mluvíš jako patnáctiletá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4700
11.9.15 21:18
@Zireael píše:
A na tomhle nechápeš jako co? Kdyby mi babička a máma umřely v padesáti na rakovinu prsa a doktoři mi řekli, že mám 70 % pravděpodobnost, že rakovinu dostanu taky, tak si je snad uřežu i sama.

Každý máme 100% pravděpodobnost, že umřeme a taky se nejdeme preventivně zabít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101606
11.9.15 21:26
@mgdln píše:
Každý máme 100% pravděpodobnost, že umřeme a taky se nejdeme preventivně zabít.

To je ale trochu něco jinýho… preventivním zabitím těžko něco získáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4700
11.9.15 21:27
@j.a.n.i1 píše:

Mně to přijde podobně absurdní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101606
11.9.15 21:33

@mgdln Mě tak úplně ne… možná protože jsem znala 30 letou, která tenhle boj po 4 letech prohrála a zůstalo po ní 5 leté dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Eve
11.9.15 22:04
@j.a.n.i1 píše:

Asi tak, tato metoda neni zadna novinka pod sluncem a moda po Angeline Jolie. Dobre deset let zpet jsem cetla rozhovor s pani, ktera se rozhodla pro odstraneni prsou, neb mela temer stoprocentni pravdepodobnost, ze u ni nekdy za zivota propukne. Co je to za zivot s takovym Damoklovym mecem nad hlavou?

• Citovat
  • Upravit
26716
11.9.15 22:26
@j.a.n.i1 píše:

Jiste, ze je to neco jineho. Mit takovou pravdepodobnost, tak do toho jdu. Uz jen proto, ze jsem mama a uz tu nejde jen o me a o ma prsa…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4700
12.9.15 08:51

Děvčata, a je nějaká možnost pro chlapi, vyoperovat si prostatu, aby nedostali raka?
A nebyla by lepší prevence? Vždyť i sami doktoři říkají, že včasně zachycený nádor je léčitelný.
A kde má kdo jistotu, že když se zbaví prsou, nedostane rakovinu v jiném orgánu, který už uřezat nejde. Když lidem vytrhneme krční madle, netrpí na angíny, ale rovnou jim nemoc jde na průdušky a na plíce.
Otázek je hodně a odpovědí zrovna tak. Ať si každý na svém těle řeže co chce, osobně si však nemyslím, že je to ta správná cesta, ba naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
12.9.15 09:13
@mgdln píše:
Děvčata, a je nějaká možnost pro chlapi, vyoperovat si prostatu, aby nedostali raka?
A nebyla by lepší prevence? Vždyť i sami doktoři říkají, že včasně zachycený nádor je léčitelný.
A kde má kdo jistotu, že když se zbaví prsou, nedostane rakovinu v jiném orgánu, který už uřezat nejde. Když lidem vytrhneme krční madle, netrpí na angíny, ale rovnou jim nemoc jde na průdušky a na plíce.
Otázek je hodně a odpovědí zrovna tak. Ať si každý na svém těle řeže co chce, osobně si však nemyslím, že je to ta správná cesta, ba naopak.

Bohuzel - je videt, ze do problemu nevidis, to je cele.
Prokazana geneticka mutace je temer jistym cekanim na to, kdy se rakovina prsu nebo vajecniku objevi, diagnostika i lecba je v tomhle pripade horsi, vyhlidky na vyleceni take, nadory jsou zakernejsi a hure lecitelne. Nemuzes to srovnavat s rakovinou prostaty natoz s anginou, to je uplne mimo.
Prevence je nutna, ale v tomto pripade ani vcasny zachyt nezajisti, ze to zena prezije, navic ma daleko vetsi riziko, ze onemocni znovu.
Kdyz si necha preventivne, jak ty rikas - urezat prsa, stale bude mit stejne riziko jako normalni zena - tj, teprve pak na tom bude stejne jako ty.
Me tyhle vykriky od lidi, kteri s takovym Damoklovym mecem nemusi zit, fakt nadzvedavaji.Driv, nez zacnes soudit, neco si o tom zjisti, ale necti to v Blesku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
12.9.15 16:29

Velice děkuji za přání ztloustnutí strií a předčasného porodu…o pisatelkách to ledacos svědčí…Taky mě dosti baví jak se necháte snadno vyprovokovat, velmi zábavné. Když čtu vaše komentáře nemizí mi úsměv z tváře :-D jsem v pátém měsíci a nemám nahoře ani jedno kg :-D tak kdo z vás mi popřeje potrat nebo postižené dítě? ani bych se nedivila když máte v mozku mléko :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
12.9.15 20:03
@zuzkae píše:
Velice děkuji za přání ztloustnutí strií a předčasného porodu…o pisatelkách to ledacos svědčí…Taky mě dosti baví jak se necháte snadno vyprovokovat, velmi zábavné. Když čtu vaše komentáře nemizí mi úsměv z tváře :-D jsem v pátém měsíci a nemám nahoře ani jedno kg :-D tak kdo z vás mi popřeje potrat nebo postižené dítě? ani bych se nedivila když máte v mozku mléko :-)

ne, my ho máme v prsech, které dáváme ožužlávat nevychovaným spratkům už jen z principu, aby nám z nich jednoho dne zbyly potrhaný a u kolen bradavky vylezlý atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4700
13.9.15 09:11

@mroe Blesk skutečně nečtu, a hlavně nebaštím žádné fatální predikce (vlastní zkušenost). Především s ohledem na to, že většina doktorů/vědců stále lpí na názoru, že existuje pouze materie a zákonitosti, které se jim v rámci tohoto omezeného pohledu podařilo vysledovat.
Tím netvrdím, že jsou omezení, to rozhodně ne. Postupují správně, systematicky vědecky. Akorát mnohým z toho přístupu spadly klapky a vytratila se ochota je znovu zvednout. Možná proto, že v tu ránu by byl svět opět složitější.
Zkus se poohlédnout po nejnovějších názorech v genetice. Jdou až tak daleko, že: to není DNA s jednotlivými geny, kdo určuje nás, ale obráceně.

Jinak se nechám obohatit. Ono když u ženy prokáží např poškození genu BRCA 1 a preventivně odstraní cíle (prsa, vaječníky), čímž by se tento gen vlastně neměl kde projevit, tak je vyhráno? A nebo se rakovina projeví jen zkrátka někde jinde?
Asi těžko najdeme odpověď, protože nebudeme mít testovací a hlavně kontrolní skupiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
13.9.15 10:31
@zuzkae píše:
Velice děkuji za přání ztloustnutí strií a předčasného porodu…o pisatelkách to ledacos svědčí…Taky mě dosti baví jak se necháte snadno vyprovokovat, velmi zábavné. Když čtu vaše komentáře nemizí mi úsměv z tváře :-D jsem v pátém měsíci a nemám nahoře ani jedno kg :-D tak kdo z vás mi popřeje potrat nebo postižené dítě? ani bych se nedivila když máte v mozku mléko :-)

Taky jsem u prvniho ditete pribrala jen malo a hlavne v poslednich mesicich, mela jsem super postavu i kratce po porodu, strii nemam jedinou ani ted po druhem. A kojim a planuju kojit jeste hooodne dlouho, je to krasa a hlavne ja jsem dosti lina matka, nechtelo by se mi porad vyvarovat lahvicky, chystat UM, resit prikrmy a problematicky uspavat, takhle je to mnohem jednodussi a zdrave prospivajici dite, ktere je v psychicke pohode, protoze jsem i hodne kontaktni mama :) Ale treba, az ho budes drzet poprve v naruci, tak se ti rozsviti v hlave a dostavi se laska a rozum ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová