Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@Agrion píše:
Jako ze by ti dite drzeli nasilim u prsu? To asi ne. Asi si vyslechnes par prednasek o vyhodach kojeni, coz mi prijde v poradku, ale donutit te nikdo nemuze.
víš, takový ty litanie na téma „vám se jen nechce“, „vy nechcete pro dítě to nejlepší“, „vy chcete ublížit miminku“, „vy se málo snažíte“, „kojit může každá“, „vy jste sobec“, „kojení je nejdokonalejší spojení matky a dítěte“
to si ty nositelky jediného správného kojonázoru mohou odpustit
@Anonymní píše:
To bude záležet na konkrétní nemocnicí a hlavně na tom, koho chytneš. U nás v nemocnici „se kojí“ pokud nejsou žádné velké důvody nekojit. Budeš se muset obernit. Řeči ohledne dokonalosti kojení ti budou všichni a všude předhazovat. Není to dokonalý proces a za mě by se neměl nutit!, to pak není, NENI, NIC PŘIROZENÉHO.
No, prirozeny proces to je, je to potrava, kterou priroda pro to mimino nachystala. A v dnešní době ma kliku, ze jsou nahrazky a diky nim neumře, když matka nebo kojna nekoji.
@annlady O tom sem ale nic nepsala… vzdycky zalezi na socialni kompetenci personalu jak s rodickou mluvi.
@Wani V poradku je zdrava osveta. A vzdy zalezi na tom, kym a jak je vedena. Respekt k zene a jejim potrebam to nevylucuje.
@Agrion píše:
@Wani V poradku je zdrava osveta. A vzdy zalezi na tom, kym a jak je vedena. Respekt k zene a jejim potrebam to nevylucuje.
jenže tohle ženy v porodnicích a nejen tam slyší, ženu bratrance takovéhle řeči dohnaly na psychiatrii ještě v šestinedělí
a do diskuze kam chodím chodí jedna laktační poradkyně z Mamily a vede úplně stejný řeči, prostě kojení je jediná správná volba podle ní
@annlady píše:
jenže tohle ženy v porodnicích a nejen tam slyší, ženu bratrance takovéhle řeči dohnaly na psychiatrii ještě v šestinedělí
a do diskuze kam chodím chodí jedna laktační poradkyně z Mamily a vede úplně stejný řeči, prostě kojení je jediná správná volba podle ní
Mamila je kojici sekta. Moje psychiatricka mi taky rikala, ze u ni skoncilo uz dost zen kvuli tomu, ze mely problemy s kojenim a neustale jim bylo tvrzeno, ze kazda muze kojit, ze se malo snazi a blah blah blah. ![]()
@Eldoraa píše:
Mám zatím z okolí jen reakce, jaký jsem sobec.., ale prostě je mi ta představa až nepříjemná a myslím, že to má být i o mojí pohodě..
![]()
Je to jen čistě tvoje věc a tvé rozhodnutí 🙂 Okolí bych odpověděla, že na světě je spousta sobců a nikdo to neřeší 🙂 Hlavně si nenech nic vnucovat, sama píšeš, že potřebuješ být v pohodě ❤️
@ibis píše:
Je to jen čistě tvoje věc a tvé rozhodnutí 🙂 Okolí bych odpověděla, že na světě je spousta sobců a nikdo to neřeší 🙂 Hlavně si nenech nic vnucovat, sama píšeš, že potřebuješ být v pohodě ❤️
Souhlas, je to čistě její rozhodnutí a čistě rozhodnutí jejího okolí, zda ji budou považovat za sobce. Já taky považuju za sobce někoho, kdo to odmítá zkusit, pokud k tomu nemá zdravotní důvod. Na druhou stranu pokud to nejde, není důvod blbnout, od toho to UM existuje.
Podle mé zkušenosti to stačí v porodnici důrazně říct, ale opravdu aby nebyly pochyby, že to myslíš vážně. Musí to respektovat. Spolubydlící se v porodnici pred tremi lety hroutila, protože nechtěla kojit a nutili ji, jenže ona to říkala tak váhavě, že to asi nepůjde, takže oni vlastně ani nevěděli, že kojit fakt nechce. A byli nastavení podporovat kojení za každou cenu, nikdo se jí na nic neptal, ale kdyby to rekla na rovinu a nekunkala si to pod fousy, tak to vezmou.
@Anonymní píše:
Ahoj, jsem přesvědčená že prostě kojit nebudu, nechci to ani zkoušet. Zajímalo by mě zda s tím nemáte některá osobní zkušenost, jak se k vám v porodnici chovali? Mám kamarádku kterou před 6 lety prý sestřičky kojit nutili, tak se toho teď bojím.
Kamarádka loni porodila v Českem Krumlově, řekla že kojit nebude, nikdo se na nic neptal, nenutil ji, nosili ji mléko.
Super, že už tu do toho civím přes 30 minut, k tématu (který jsem záměrně vyhledala)vím kulový…ale za to vím, že otázka zněla jasně…
Bože, ženský… buďte někdy trochu chlapi!
Tohle je fakt opruz, se tím prodírat.
názor je jedna věc ale zkušenost s danou otázkou druhá..
![]()